0

kepler uzay aracı,nasa tarafından gökadamızdaki diğer yıldızların etrafında dolanan dünya benzeri karasal gezegenleri bir ışıkölçer yardımı ile araştırma ve algılama amaçlı olarak tasarlanmış bir uzay teleskopudur. kepler görevi nasa'nın keşif programı çerçevesinde düşük bütçeli ama bilimsel bir görevdir. sistem tasarımı görev etkinliği ve bilimsel veri çözümlemeleri nasa'nın ames araştırma merkezi başkanlığında ve ev sahipliğinde görev aşaması jet propulsion laboratory uçus sistemi ise ball uzay ve teknoloji şirketleri denetiminde hazırlanmıştır. uzay araştırmaları konusunda dünyanın en büyük araştırma şirketi olan nasa, 10 yıldır araştırma yapan uzay aracının yakıtının bitmek üzere olduğunu açıkladı.

1

kepler uzay aracı nasa tarafında gökadamızdaki diğer yıldızların etrafında dolanan dünya benzerin karasal gezegenlerin bir ışıköiçeri yardımı ile araşitırma ve algılama amaçlı olarak taşarlanmiştır.

0

iki kutuplu dünyada abd ve sscb'nin rekabetine sahne olan uzay yarışı tabiri caizse günümüzde şirketlerin oyun alanına dönüştü.

gezegenimizin en zengin 500 ismi arasında yer alan 16 kişi uzay teknolojileri için her yıl milyarlarca dolar yatırım yapıyor.

spacex'in ceo'su musk ve virgin galactic'in kurucusu richard branson uzay yarışında en çok adından söz ettiren isimler. bu iki isim kuşkusuz renkli kişilikleri sayesinde basında en sık gördüğümüz yatırımcılar

ancak uzay turizmi ve mars'ta koloni kurmak için kolları sıvayan bu isimler parasını uzaya yatıran zenginlerden sadece birkaçı. örneğin microsoft'un kurucusu gates, kymeta'ya yatırım yaptı.

amazon'un kurucusu ve dünyanın en zengin insanı olan jeff bezos ise kendi kurduğu uzay turizmi şirketi blue origin'e ciddi miktarda bütçe ayırmış durumda. sosyal medya devi facebook'un kurucusu zuckerberg ise servetinin bir bölümünü seti'ye yatırım yaparak değerlendiriyor.

peki milyarder yatırımcıların kısa vadeli ve uzun vadeli hedefleri neler?

soğuk savaş dönemindeki siyasi çıkar hedefleyen yatırımların aksine şirketler doğal olarak yatırımlarının karşılığını almak üzere bu alana odaklanmış durumda. öncelikli hedef uzay turizmi.

örneğin yeryüzünden 100 bin kilometre yükseklikte uçacak olan virgin galactic aracı, 250 bin dolar karşılığında yolcularına 6 dakikalık yerçekimsiz ortam keyfi sunmak için geri sayıma geçmiş durumda.

elbette bu uzay turizmi için ilk adım. uzun vadeli hedefler arasında, yörüngede konaklama, ay’a seyahat gibi daha uzun vadeli ve masraflı planlar var.

budget suites of america isimli otel zincirlerinin sahibi olan milyarde iş insanı robert bigelow, geçtiğimiz aylarda tıpkı uluslararası uzay istasyonu (iss) gibi gezegenimizin yörüngesinde dönecek bir otel projesi için ilk adımı atmıştı. şirket 2021 yılında yörüngeye 2 tane b330 modülü yollayarak ilk uzay turizmine start vermeyi hedefliyor

0

uzayda bilinmeyen gezengenleri dünyaları ortaya çıkarmak amacıyla gönderirlir

0

nasa tarafından bilinmeyen gezengenleri göstermek amacıyla gönderildi

0

diğer gezegenlerin durumunu öğrenmek için

0

dünya dışında başka gezegenlerin olup olmadığına bakmak için

0

gökadamızdaki diğer yıldızların etrafında dolan dünya benzeri karasal gezegenleri bir ışıkölçer yardımı ile araştırma ve algılama amaçlı olarak gönderilmiştir.

0

şfedilmemiş uyduları gezegenleri yani kısacası galaksıyi keşfetmek amacıyla gönderildi

0

evreni tanımak dünya dışına çıkmak yeni varlıklar aramak.

0

uzay hakkında daha fazla bilgi edinmek için gönderilen bir uzay aracıdır.

0

meraklı bilimcilerin farklı bi yer varmı yasanacak diye uzay boşluguna yolladıkları teleskop ama kara delik halen bi sır

0

dünyaya yakın değerde olan gezegenleri belirleme amaclı gönderilmiştir

0

bilim oldukça geliştiği için farklı yeni keşifler yapma çalışmaları içine girilmiştir. kepler 2009 yılında uzaya fırlatılmıştır. başka gezegenlerin varlığını araştırmak ve onlar hakkında bilgi toplamak amacıyla gönderilmiştir. kepler sayesinde daha milyonlarca küçük gezegenlerin varlığı ortaya konulmuştur

0

kepler uzay aracı dünya dışında yaşam varmı yıldızların etrafında dolaşan gezegen benzeri karasal gezegenleri araştırmak için gönderilmiş bir uzay teleskobu'dur.

0

nasa kepler uzay teleskobunu 2009’da, galaksimizdeki gezegen sayısı ve sıklığı hakkında daha fazla bilgi edinmek için fırlatmıştı. bilimciler bu araç sayesinde, bizim güneş sistemimiz dışında bir çok dış gezegen keşfetti. şu anda dünyadan 151 milyon km uzaklıkta olan uzay aracı galaktik çevremizin küçük bir bölümünü inceledi ancak kepler’in çalışmaları bilimcilerin 2 bin 650 adet yeni gezegeni kayıt altına almasını sağladı.

üstelik bu gezegenler pek çok farklı şekil ve boyutta. jüpiter gibi büyük ve garip gezegenlerin yanı sıra dünya’nın boyutlarına ve yörüngesine benzer boyut ve yörüngeye sahip gezegenler de keşfedildi. her bir keşif bize gezegenlerin nasıl oluştuğu, kaç çeşit gezegen olduğu ve kendi gezegenimizin nasıl var olduğu ile ilgili bilgiler sundu. kepler hala çalışmaları için ödüllendirilebilir. teleskop, bilimcilerin doğrulaması beklenen binlerce başka gezegen keşfi de yaptı. kepler’in verilerini daha iyi inceleyebilecek yöntemler geliştirme çalışmaları hala sürüyor.

0

kepler uzay aracı, nasa tarafından gökadamızdaki diğer yıldızların etrafında dolanan dünya benzeri karasal gezegenleri bir ışıkölçer yardımı ile araştırma ve algılama amaçlı olarak tasarlanmış bir uzay teleskobudur. 3,5 yıl boyunca 100.000'in üzerindeki yıldızın parlaklıklarını gözlemleyecek ve olası gezegen geçiş hareketlerini saptamaya çalışacak. görevin ismi ise alman gökbilimci johannes kepler anısına adanmıştır
kepler görevi nasa'nın keşif programı çerçevesinde düşük bütçeli ama odaklanmış bilimsel bir görevidir. sistem tasarımı, görev etkinliği ve bilimsel veri çözümlemeleri nasa'nın ames araştırma merkezi başkanlığı ve ev sahipliğinde, görev aşaması jet propulsion laboratory, uçuş sistemi ise ball uzay ve teknolojileri şirketi ) denetiminde hazırlanmıştır.

kepler uzay aracı utc ile 7 mart 2009 03:49 tarihinde florida'daki cape canaveral uzay üssü'nden gönderildi.

1

kepler uzay aracı nasa tarafından gökadamızdaki diğer yıldızların etrafında dolaşan dünya benzeri karasal gezegenleri bir ışıkölçer yardımı ile araştırma ve algılama amaçlı olarak tasarlanmış bir uzay teleskobudur. 3,5 yıl boyunca 100,000 üzerinde yıldızların parlaklıklarını gözlemleyecek ve olası gezegen geçiş hareketlerini saptamaya çalışacak. görevin ismi ise alman gökbilimci johannes kepler anısına adanmıştır.
kepler görevi nasa'nın keşif programı çerçevesinde düşük bütçeli ama odaklanmış bilimsel bir görevdir.

0

kepler uzay aracı yada uzay teleskobu. nasa tarafından gök adadaki dünya benzeri gezegenleri ışıkölçer yardımıyla algılamak ve araştırılmak amacıyla tasarlanmış 2009 yılında fırlatılmıştır. fırlatıldıktan sonra uzayda bilgi akışı sağlamaya başlamıştır. daha sonra uzay teleskobu kendisini uyku moduna geçirmiştir.uzun yıllardır görev yapmış son açıklamalara göre teknik sorunlardan dolay aracının ne kadar yakıtının kaldığı bilinmemektedir. maliyeti 550 milyon amerikan doları olarak kaynaklara geçmiştir.

0

kepler uzay aracının gönderilme amacı, galaksimizde bulunan güneş dışındaki yıldızların etrafında dönen dünya gibi gezegenleri araştırmaktır.