5

johannes kepler kimdir? bilim için neden önemli bir kişiliktir?

araştırmaya çık, öğren ve bizi aydınlat!

86 cevap
1

1591de yüksek lisans derecesi aldı. grazda matamatik profesörlüğü yaptı. 1598de grazdaki protestanların kenti terk etmelerinin istenmesi üzerine kepler dönemin ünlü astronomu olan danimarkali astronom tycho brahenin çağırısıyla praga yerleşti

1

kepler 1571 yılında almanyanın güneyində bulunan weilda doğdu. çocukluğundan çok hasta olmasından dolayı ellerində ve gözlerində kalıcı bozukluk olmuşdu. buna rağmen tübingen üniversitesine girdi ve öğrenim gördü.

0

kepler çok ünlü bir matematikçi çok ünlü bir astronomicidir en önemli özelliği ve tanınması astronomi ile ilgilenmesi ile ilgilidir yardımcı olduysam ne mutlu bana saygılarımla iyi günler diliyorum iyi akşamlar canım benim çok teşekkür ederim bu soruyu sorduğun için yine dediği gibi yararlı olduysam ne mutlu bana saygılarımla iyi günler diliyorum iyi akşamlar canım

0

almanya’da doğmuş uzay bilimi alanında çalışmış biridir.

1

astronomi alanında yaptığı çalışmaları da anlar jonas kepler 27 aralık 1971'de almanya'nın güneydeki mail ders bugünkü doğdu büyükbabası seval kepler bir hayvancılığı bir zamanlar belediye başkanlığında yapmıştı ancak aile bu dönemdeki servetini zamanla kaybetmişti bir paralı asker olan babası ise henüz 5 yaşındayken aileyi terk etti ve bir daha kendisinden haber alınamadı erken doğumdan dolayı çocuklu hastalıksa geçen jonas daha çocuk yaşta iken dedesinin hanımın da yaptığı çalışmalarda matematiğinde asla etrafındakilere kanıtladı çocuk yaşta astronomiye ve merak salan janus kepler bu yıllarda geçirdiği çiçek hastalığı sonucu çolak kaldı ve gözlerinde bozukluk oluştu bu zorluklara rağmen tübingen üniversitesi'ne girmeyi başaran kepler 1591 yüksek lisans derecesini de kazanmayı başardı buradan astronomi ve astroloji alanlarında yoğun çalışma yürüten kapılır kopernik güneş merkezli sisteminde buraya öğrendi üniversiteden mezun olduktan sonra protestan papazı olmak istiyordu ancak bilgisi ve çalışmalarının başarısını sayesinde graz'da ki protestan okulu'nda matematik ve astronomi öğretmenliğine başladı 4 şubat 1600d tyrell bryce ile tanıştıprice ile çalışmalar yürüten kepler astronomi bilgisini daha da geliştirdi onun ölümünden sonra da yürüttüğü çalışmaların devamını valisi olan ilan edildi ve kepler astronomi alanında elde ettiği bütün verilerin sahibi oldu 1626 avusturya'da protestanlara karşı başlayan baskı politikaları kaplan hayatının zorlaşması ne yol açtı 1629 da silezya man giyen buradan bir yıl çalıştıktan sonra döndü almanya'nın hamburg kentinde 1630 yılında hayatını kaybetti astronomi alanında önemli çalışma ve keşifleri imza at anjiyo nasıl yapılır 3 ay aşağı ortaya koyan bilim insanıdır capital kepler yasaları hareketleri ile ilgili 3 matematiksel yazıdan oluşur kepler yasaları çoğunlukla herobrine çalışmalarında hareketi ortaya koymuştur bütün gezegenler odaklarından birinin güneşin bulunduğu elips içmiyorum gelen üzerinde hareket eder bir gezegenin güneşe bağlayan doğru parçası eşit zaman aralıklarında eşit alanlar tarar bu yasa eşit olanlar yasası olarak da bilinmektedir gezegenlerin dolanım sürelerinin yörüngesel periyot karesi ile güneşe olan uzaklıklarının köpalman matematikçi astronom ve gökbilim olan janus kepler ınfieles yer katyarıçapının sahiptir kalpler çocuklukla geçirdiği ve görme konusunda sıkıntılar yaşamasına neden olan hastalık sonucuna gözle ilgili çalışmalarda yönelmiştir göz yapısının incelenmesi konusuna önem kazandıran bu çalışmalar göz sağlığı ile optik araştırmalarına ilk açıklayan kişi olan ki yapılır görme sorunu yaşayan kişilerin görüntünün retinanın önüne ya da arkasına düşmesi şeklinde optik bir bozukluğa sahip olduğunu öne süren ilk bilim adamıdır keptur teleskopu yakından inceleyerek merceklerde görüntülenen nasıl büyütüldüğünde daha net anlatmış ve kendisinden sonra üretilen teleskopların daha da geliştirilebilmesi ne olanak vermiştir başarılarının devamını dilerim allah rahmet eylesin fiyatları

0

johannes kepler, dünya’nın ve diğer gezegenlerin güneş’in çevresinde döndüğünü bulan alman bilim adamı. gözün ve teleskopun çalışmasını inceleyerek kendi adıyla anılan teleskopu geliştirdi.

27 aralık 1571‘de, wiel der stadt, württemberg, almanya’da, yoksul bir paralı asker ve bir hancının kızının çocuğu olarak dünyaya gelen kepler, dört yaşındayken geçirdiği çiçek hastalığının ardından çeşitli sağlık sorunları yaşadı. hastalık sebebiyle gözleri bozulan ve ellerinde sakatlıklar oluşan kepler’in ailesi tarafından din adamı olmasına karar verildi.

büyük yoksulluk içinde geçen çocukluk dönemine rağmen, öğrencilik hayatında zekasıyla kendini öne çıkaran ve ber, württemberg dükünün yardımıyla tübingen üniversitesi‘nde sürdürdüğü eğitimini 1588 senesinde bitirmesinin ardından, 1591’de de yine ayni okulda yüksek lisans eğitimini tamamladı.

kopernik’in günmerkezli sistemini savunan nadir kişilerin arasında bulunan michael mästlin‘in tübingen’deki astronomi derslerini izleyerek, bu sistemi benimsemesi, kepler’in hayatında önemli bir dönüm noktası niteliği taşıdı.

daha sonra başladığı din eğitiminin son yılında graz‘daki lutherci lisede boş kalan matematik öğretmenliğine atanmasıyla ilahiyat öğrenimini yarıda bırakan kepler, 1594 senesinde bulunduğu graz’da evrenin yapısına ilişkin araştırmalara adım attı.

platon felsefesi ve pisagor matematiğinin etkisiyle evrende varolduğuna inandığı matematiksel uyumu göstermeye çalışan kepler, bu hedefini gerçekleştirmek amacıyla “platon cisimleri” olarak bilinen beş düzgün prizmayı kullanmayı düşündü. herbiri bir kür üzerinde dolanan altı gezegen kabul eden kopernik astronomisinin üzerine bu altı gezegenin üzerinde dolandığı kürelerin aralarında beş platon cismi bulunacak biçimde iç içe yerleşmiş durumda olduklarını öne süren kepler’in bu görüşü, 1956’da çıkarttığı ilk yapıtı olan prodromus dissertationum mathematicarum continens mysterium cosmographicum (evrenin gizlerini içeren matematiksel araştırmaların habercisi) adlı ilk eserinin ana konusuydu.

bu ilk kitabını aralarında tycho brahe’nin de bulunduğu dönemim ünlü bilim adamlarına gönderen kepler, o dönemde imparatorluk matematikçiliğine atanan brahe tarafından prag yakınlarındaki graz’a, gözlem evinde araştırma grubuna katılmaya davet edildi. buradaki protestanlar tarafından kentten ayrılmaya zorlanan ve graz’ı terk eden kepler daha sonra 1600’de tekrarörevini üstlendi.

takip eden sene brahe’nin ölümünün ardından, kutsal roma – germen imparatoru ii. rudolf tarafından imparatorluk matematikçiliğine getirilen kepler, 1601’de çıkardığı, de fundamentis astrologiae certioribus (astrolojinin güvenilir temelleri) adlı ikinci kitabında, yıldızların insanların yaşamlarını yönlendirdiği yolundaki boş inancı redetmesine karşın, evren ile insan arasında belirli bir uyum olduğuna inandığına ve astrolojiye dayanan öngörüleriyle üne kavuştu.

tycho brahe’nin araştırma grubunda mars’ı inceleme görevi verilen kepler ilk başta ışığın atmosferde kırılmasını incelemek gerektiğ

0

alman gökbilimci matematikçi ve astrologdur. 17.yüzyılın bilimsel devriminde gokbilimi ile ilgili çeşitli çalışmaları olmuştur. dünyanın yörüngesindeki gezegenlerin dairesel hareketlerini tanımlamıştır hareket yasalarını bulmuştur.

1

kepler 1571 yılında almanya’nın güneyinde bulunan weild’da doğdu. çocukluğunda çok hasta olmasından dolayı ellerinde ve gözlerinde kalıcı bozukluk olmuştu. ölümü üzerine imparator ikinci rudolf tarafından onun yerine atandı. kepler gezegenlerin hareketleri ile ilgili çalışmaları sırasında mars’ın yörüngesine incelerken kendi adıyla anılan yasaların ilk ikisini buldu ikinci rudolf onun yerine geçen kardeşi kipleri yukarı avusturya devletleri matematikçisi olarakatandı. birinci yasası bütün gezegenler, odaklarından birinde güneşin bulunduğu elips biçimli yörüngeler üzerinde hareket eder. ikinci yasası, bir gezegeni güneşe bağlayan doğru parçası eşit zaman aralıklarında eşit alanlar tarar. üçüncü yasası gezegenlerin dolanım sürelerinin karesi ile güneşe olan uzaklıklarının küpünün oranı tüm gezegenler için aynıdır. 19 atandı. birinci yasası bütün gezegenler, odaklarından birinde güneşin bulunduğu elips biçimli yörüngeler üzerinde hareket eder. ikinci yasası, bir gezegeni güneşe bağlayan doğru parçası eşit zaman aralıklarında eşit alanlar tarar. üçüncü yasası gezegenlerin dolanım sürelerinin karesi ile güneşe olan uzaklıklarının küpünün oranı tüm gezegenler için aynıdır. 1627 de tabulae rıdophinae başlığı altında gezegenlerin temel tablolarını yayınladı. kepler, astroloji gibi mistik olaylara inanmasına karşın astronomi bilimine olan büyük katkılarıyla bu bilimin çehresini geliştirdi. 1629’da zile ziya’ya çağırıldı. orada bir yıl çalıştıktan sonra 1630 yılında almanya kentinde ölmüş tür başlığı altında gezegenlerin temel tablolarını yayınladı. kepler, astroloji gibi mistik olaylara inanmasına karşın astronomi bilimine olan büyük katkılarıyla bu bilimin çehresini geliştirdi. 1629’da zile ziya’ya çağırıldı. orada bir yıl çalıştıktan sonra 1630 yılında almanya kentinde ölmüştür.

0

17.yüzyılda yaşayan alman gökbilimcidir.

0

johannes kepler alman gökbilimci matematikci ve astrolog 17.yüzyılın bilimsel devriminde astronoma nova harmonik mundi ve kopernik astronomi özeti adlı çalışmalarına bağlı olarak şahsen ortaya çıkardığı keplerin gezegensel hareket yasaları ile tanınır

0

kısaca gezegensel hareket yasaları ile tanınan alman gökbilimcidir çok uzun uzun yazanlar olmuş uzaya ilgili olduğumuzu anladım mutlu oldum.

1

almanya'nın güneyinde bulunan weil'de doğdu. tübingen üniversitesi' ne girdi ve öğrenim gördü. graz'da matematik profesörlüğü yaptı.

0

matematik profesörüdür evrenin gizleri adlı eserin sahibidir bilim içinse kendi adıyla anılan gezegenler yasasının yazarıdır bunyuzden bilim için çok önemli kişilikdir

0

johannes kepler. 27 aralık 1571 . 15 kasım 1630 alman matematikçi, astronom ve bir gök bilimci'dir. 17. yüzyılın bilimsel devriminde, "astronoma nova", "harmonik mundi" ve "kopernik astronomi özeti" adlı çalışmalarına bağlı olarak, şahsen ortaya çıkardığı kepler'in gezegensel hareket yasaları ile tanınır. ayrıca bu çalışmalar isaac newton’un evrensel yerçekimi kuvveti teorisine dayanak sağlamıştır.
bir yerde "aklımın bütün gücüyle bu problemin üzerinde kara kara düşündüm" diye yazıyordu. kepler, çağdaşı ve örnek aldığı bir bilim adamı olan tycho brahe'nin tam zıttı bir kimseydi. tycho büyük bir mekanik kabiliyet ve hünere sahipti; fakat matematiğe karşı ilgisi azdı. kepler bir deneyci olarak beceriksizdi ama matematiğin gücüne hayran olmuş bir kimseydi.sayıların gücüne karşı duyduğu bu derin saygıyla eski yunanlılara yaklaşıyor, sayısal bilmeceler çok ilgisini çekiyordu. hayatını tycho'nun bıraktığı ve gezegenlerin yerini gösteren çizelgelere vermişti. tycho brahe'nin gözlemlerini matematik tasvire çevirirken aynı bu gün herhangi bir ilim adamı gibi davranıyordu. denel bulguları cetveller dolusu sayılar yerine basit matematiksel kanunlar halinde ifade etmeye çalışıyordu. matematiksel kanunlarla yalnız gözlemleri açıklamakla kalmayız, aynı zamanda henüz yapılmamış gözlemlerin sonuçlarını da önceden kestirebiliriz, üstelik matematiksel kanunlar sayı çizelgelerinden daha kolay hatırda tutulabilirler ve başkasına çok daha kolay anlatılabilirler.

kepler'in gezegen yörüngeleri kanunu 5 düzgün katı şekle dayanıyordu. bu kanuna göre yarıçapı satürn'ün yörüngesine eşit bir küre bir küpü içine alır(a). bu küpün içine çizilecek bir kürenin yarıçapı ise jüpterin yörüngesinin yarıçapına eşittir. jüpiter'in yörüngesine eşit yarıçaptaki kürenin içine bir düzgün dörtyüzlü çizilebilir(b). bu dört yüzlünün içine çizilecek kürenin yarıçapı marsın yörüngesinin yarıçapına eşittir.mars gezegenin yörüngesinin yarıçapına eşit yarıçaptaki kürenin içine bir düzgün 12 yüzlü çizilebilir(c). bu düzgün 12 yüzlünün içine çizilecek kürenin yarıçapı yerin yörüngesinin yarıçapına eşittir(d). böylece bir düzgün katı şekil ve bir küreyi sırayla çizerek düzgün 8 yüzlü için(e) ve düzgün 20 yüzlü içinde merkür'ün yörüngesinin yarıçapının elde ederiz(f).kepler bu 5 düzgün yüzlüyü gezegenlerin yörüngeleri arasındaki aralıları kapatan şekiller olarak kabul etmişti. yalnız 5 tane düzgün yüzlü katı şekil mevcut olduğu için kepler yalnızca 6 tane gezegen bulunabileceğine inanmıştı.

kepler ilk kitabında evrende niçin sadece 6 gezegen bulunduğunu anlama çabalarını anlatmıştı. 6 gezegenin yörüngeleri ile 5 tane düzgün yüzlü katı cisim arasında bir bağıntı bulmuştu. o bu yapıdan gezegenlerin o zaman bilinen yörüngelerinin yarıçaplarına uyan oranlar çıkarmıştı.

0

johannes kepler, almanya’nın würtenberg eyaletinin weil der stadt şehrinde, yedi kardeşin en büyüğü olarak 27 aralık 1571’de doğar. kepler, yıllar sonra astrolojik ilkeleri kullanarak ana rahmine düştüğü zamanı hesapladığında 7 aylık prematüre bir bebek olarak doğduğu sonucuna varır.ileride kepler’in yaşamını etkileyecek olan mezhepler arası çatışmalar, o doğduğunda 50 yıldan beri devam ediyordu. o dönemde ortaya çıkan din kargaşasında, kepler ailesi kendilerini protestan bir azınlığın üyesi olmak gibi alışılmamış bir durumda buldular. dinle ilgili konular, kepler’in eğitiminde büyük rol oynar.sert, aksi biri olan babası heinrich, oğlu daha 3 yaşına gelmeden macera olsun diye paralı asker olarak hollanda’ya savaşmaya gider. bu, kepler’in çocukluğu boyunca hep tekrarlanır. sonunda 1588 yılında kepler 16 yaşındayken, bir daha dönmemek üzere gider ve öldüğüne dair söylentiler çıkmasına rağmen kimse işin aslını öğrenemez. kepler, annesi tarafından büyütülür ve pek çok yönden annesine benzer. onun gibi esmer ve ufak tefek, huzursuz ve meraklı bir zihne sahiptir. annesi okula gitmemiştir, ancak şifalı bitkiler ve evde yapılan ilaçlarla ilgilenir.ilk olarak geleneksel alman okuluna gitse de, sonra latin okuluna geçer. kepler’in eğitim hayatına dair ilginç bir nokta da, latince üslubunun oldukça iyi olmasına rağmen, anadili olan almanca’yı aynı şekilde yazmayı hiçbir zaman öğrenememiş olmasıdır. 8 yaşından 10 yaşına kadar ailesiyle beraber tarlada çalışır. ufak tefek ve zayıf bir çocuk olduğundan tarlada çalışmaya uygun değildir ve tekrar okula kaydettirilir. eyalet sınavlarını kazanıp, 16 ekim 1584’te adelberg’deki alt seminere kabul edilmesiyle, eğitimi için önemli bir adım atar, çünkü bu üniversiteye girişi sağlayan 2 aşamadan ilkidir. iki yıl sonra maulbronn’daki eski cistercium manastırında üst seminere yükselir.
okulda başarılıdır, bunun yanında şiire ilgi duyar, fıkralar ve bulmacalar hoşuna gider. birçok şiirinde anagramlar ve akrostiş kullanır. belleğini eğitmek için en uzun ilahileri seçip ezberler. kepler, din derslerini çok ciddiye alır, bu konuda kendisine öğretilenleri hemen kabul etmez, cevabı kendisi bulmak ister.kepler, okuldaki çabalarının doruğuna, 25 eylül 1588’de tübingen üniversitesi’nin mezuniyet sınavını geçtiğinde ulaşır. hala maulbronn’daki üst seminerde olmasına rağmen, neredeyse 1 yıldır tübingen üniversitesi’nde kayıtlı öğrencidir. tübingen, almanya’nın baden-württemberg eyaletinde yer alan tarihi bir üniversite şehridir. kepler, tübingen üniversitesi’nde hayranlık duyduğu katı ve kaba görünümlü dönemin önde gelen gökbilimcilerinden michael maestlin’den matematik ve gökbilim dersleri alır, onun en gözde öğrencisi olur. maestlin, kopernik’in dönüşler üzerine (de revolutionibus) adlı kitabını genç öğrencisine okutur. kepler, yazarından farklı olarak gezegen devinimlerinin yalnızca matematiksel açıklamasını değil, aynı zamanda fiziksel ve metafiziksel gerekçelerini de araştırma gereğini duyar

0

alman gök bilimci, matematikçi ve astrolog. yüzyılın bilimsel devriminde astronoma nova harmonik mumdi ve kopernik astronomi özeti adlı çalışmalarına bağlı olarak şahsen ortaya çıkardığı keplerin gezegensel hareket yasaları ile tanınır. ayrıca bu çalışmalar newton’un evrensel yerçekimi kuvvetler teorisine dayanarak sağlanmıştır. kariyeri boyunca graz
avusturya’da bir papaz okulunda matematik öğretmenliği yaptı. aynı okulda prince hans ulrich von eggenberg te öğretmenlik yapmaktaydı. daha sonra gökbilimci brahe nin asistan oldu. daha sonra imparator 2. ferdinand dönemlerinde de bu görevlerle uğraştı. bu dönemde linz de matematik öğretmeni ve general memuru olarak çalıştı ve onun iki varisi mattihans ve ikinci ferdinad dönemlerinde de bu görevle uğraştı. imparatorluk matematikçisi ünvanını aldı. bu dönemde limz de matematik öğretmeni ve general wallenstein danışmanlığına görevlerinde bulundu. bunlarının yanında optik bilimin temel prensipleri üzerinde çalışmalar yaptı. kırıcı teleskop un geliştirilmiş bir tipini icat etti ve kendi ile aynı dönemde yaşamış olan gailleo galillei teleskopik buluşlarında da ismen bahsedildi. kepler astronomi ve astroloji arasında net bir ayrım olmadığı fakat astronomi beşeri bilimler arasında matematik dalı ve fiziğin doğa felsefesinin bir dalı şeklimde ayrıldığı bir dönemde yaşadı

0

1570 yılında doğan alman matematikçidir astronom ve gök bilimcidir şahsen ortaya çıkardığı kopernik astronomi özeti olarak tanınır

0

bu amcamız güneş sistemindeki gezegen hareketleriyle ilgili olarak 3 aynı isimden oluşan kepler yasası ortaya koymuş astronomi ile ilgilenen birisidir. (iç ses : sayenizde bir sürü şey öğrendim sağolun) , göz bebekten geçen ışınların nasıl kırıldığını ilk kez açıklamış ve teleskopları geliştirmiş allah ondan razı olsun

0

gökleri ölçüp biçerdim, şimdi ise dünya'daki gölgelerin boyunu ölçüyorum. zihnim göklere aittir, vücudumun gölgesi ise toprağa...

johannes kepler

kopernik ve galileo ile birlikte rönesans’ın en büyük gök bilimcilerinden olan kepler, 17. yüzyılın bilimsel devrimine büyük katkı sağlamış ve ondan sonraki dönemlerde keşfedilen önemli fizik yasalarının temellerini atmıştır.

kepler, 21 aralık 1571’de, almanya’nın güneyinde insanların özgür düşünce arayışında oldukları bir dönemde dünyaya geldi. çocukluğunda yaşadığı görme konusundaki sıkıntılar nedeniyle göz ile ilgili çalışmalar yapmaya başladı ve böylece göz ile ilgili optik çalışmaların ilk adımını atmış oldu.

göz bebeğinden geçen ışınların nasıl kırıldıklarını ilk açıklayan kişi olan kepler, görme sorunu yaşanmasının görüntünün, retinanın arkasına ya da önüne geçmesiyle olduğunu ortaya attı. bugün, modern biyoloji bilgilerimiz sayesinde bu tespitin tamamen doğru olduğunu biliyoruz.

bu, kepler'in optik alanında yaptığı tek çalışma olmayacaktı. insan gözünün kusurları üzerine kafa yoran kepler, gözün evriminde oluşan hatalardan aldığı ilham ile gelecekte çok daha etkili teleskop mercekleri geliştirecekti.

kraliyet matematikçisi kepler
kepler’e göre tanrı bir matematikçiydi. evren, matematiksel bir düzenle oluşturulmuştu.

matematiğe olan ilgisini ve dehasını astronomide kullanmayı başardı. çalıştığı okulun kapanmasıyla sonrasında, dönemin astronomi uzmanı ve asilzade tycho brahe’den asistanlık teklifi aldı. eşi ve çocuğu ile birlikte yaşadığı şehirden ayrıldı. 29 yaşında asistanı olduğu brahe tarafından kendisinden verilen ilk iş, mars’ı incelemekti.

fakat kendisine nazaran gösterişli bir hayat süren ve çalışmaları konusunda iş birliğine pek yanaşmayan tycho ile istediği gibi anlaşamadı. kraliyet matematikçisi olarak kabul edilen tycho’nun kepler’e ihtiyacı vardı ve onu karşısında bir rakip olarak istemiyordu. o nedenle ikili birlikte çalışmaya devam etti; fakat tycho’nun ölümü sonrasında tüm çalışmaları ve saygın unvanı kepler’e kalmış oldu. artık kraliyet matematikçisi, kepler’di.

gezegensel hareket yasaları
kepler, tycho ile çalıştığı dönemlerde mars’ın yörüngesini belirlemeyi başarmıştı. daha sonradan geliştirdiği gezegensel hareket yasaları, gelecekte newton’un evrensel yer çekimi kuvvetine dayanak sağlayacaktı.

bu üç yasa şu şekildedir :

her gezegen, bir odağında güneş olmak üzere ,güneş etrafında bir elips üzerinde döner.
güneşten gezegene uzanan yarıçap vektörü, eşit zaman aralıklarında eşit alan süpürür.
herhangi iki gezegenin periyotlarının kareleri, onların yörüngelerinin yarı-büyük-eksenlerinin küpleriyle orantılıdır.
ilerleyen yıllar
hayatının geri kalan kısmında çalışmaları hakkında kitaplar yazıp, keşfettiği bilgilerin gelecek nesillere aktarılmasını sağlamıştır. ayrıca ilerleyen dönemlerde, tycho’nun belirlediği 777 yıldıza ek olarak 228 yeni yıldız keşfetmiştir.çalışmaları, bir noktadan sonra kiliseyi rahatsız etmeye başladı. bunun üzerine yargılanan kepler, lüteryan

0

johannes kepler 27 aralık 1571 15 kasım 1630 alman matematikçi,astronom ve bir gök bilimcidir 17.yuzyilin bilimsel devriminde astronoma nova harmonik mundi ve kopernik astronomi ozeti adli calismalarina bagli olarak sahsen ortaya cikardigi keplerin gezegensel hareket yasalari ile taninir ayrica bu calismalar isaac newton'un evrensel yercekimi kuvveti teorisine dayanak saglamistir