0

zaten yillardir bizim ülkemizde sorun haline gelen maaşlar, bugün içinde ayni sorunlar var hayatimizda gecinmek olanaksiz bir hale geldi.hemde kirada oturanlar veya cocuk çoluk olanlar zor bence verilen zamlarda zaten sonrasinda elektirik su dogalgaz gidalara giyime verilen zamlar yüzünden insanlar her geçengün içeri girdi.

0

insanin herkesi kendi yerine konulmali ... yazik gunah bu millete

1

miletimiz ucuz insan çalıştırmaya almış maşşa zam demek patrona zarar demek

1

kendi maaşlarına olsa bir gecede iki kat zam yaparlar. namusu ile para kazanan insanların sırtından geçiniyolar. bu dünyanın bir sonu var bunu düşünen yok. hiç ölmicekmiş gibi yaşıyolar. ama kendi kendilerine zarar verdiklerinin farkında değiller.

1

hayat bu, bazen gerçekten çok zor olabiliyor. senenin başında bir asgari ücret kimseye yetmezken şimdi sadece 2 aylık maaş ile kışlık kömür alacak bu millet. herşeye de zam geldi anında ama maaşlara zam yine yılbaşını bekleyecek. bu millet asfalt mı yesin anlamıyorum

1

arkadaşlar dikkat ederseniz yıl başına yaklaşırken her şeyde bir düşüş söz konusu. sizce bu ani düşüsün sebebi ne olabilir ? size kişisel görüşümü belirtmek isterim. arkadaşlar maaşlara yapılan zamlar enflasyona göre yapılmaktadır. bu kadar yapılan zam ile yükseltilen enflasyondan dolayı maaşlara da gelmesi gereken zam oldukça fazla idi. ancak bu durumdan kaynaklı bir enflasyon düşürme çabası içinde olunduğunu yapılan ani indirimlerden dolayı hepimiz olmasa da bir çoğumuz fark etmişizdir. üzülerek söylüyorum ki düşürülen enflasyondan dolayı yapılan düşük zamların hemen ardından ülkemizi yine gelecek olan yüksek zamlar beklemektedir. ve düşürülen enflasyon birden yükselecektir. dolayısı ile daha zor zamanlar bizleri beklemektedir. böyle oyunlar oynanırken bazı şeyleri bilmemiz geleceğimizi tayin etmemiz için faydalı olacaktır. görüp engel olmak bizim elimizde. seçimler yapılırken kahve konuşmaları ile yapılan baskılardan kurtulup bireysel görüşleriniz ile seçim yapmanız dileği ile... sabrınız için çok teşekkür ederim.

2

yılbaşında 2000 tl olcakms asgari ücret olsa ne olur herşeye zam geldi ev geçindirmek kolay değil 2000 tlylede ev geçmiyor vala düşünmesi lazım bence akp'ye oy vermeyin siz

0

yıl başında gelir biraz daha sabret. ama gelen zamlara yetecek kadar size zam gelir mi ? orası şüpheli.