2

iyi makarna yapmanın püf noktaları nelerdir?

Herkesin gizli bir tarifi vardır. Sizin gizli tarifiniz nedir?

29 cevap
0

makarnanın pişirmesini iyi ayarlamak gerekir. pişirmede çok hamur etmemek gerekir. salçalı yapılacaksa salçası sosu bol olmalıdır. yoğurtlu yapılacaksa yoğurdu bol olmalıdır. peynirli yapılacaksa ağızda eriyen dağılan peynir kullanılmalıdır...

0

makarna yı aldente olarak pişirceksiniz kaynarken 1 karıştırılmalı çok fazla hamur etmeden karıştırmayınız

0

iyidir makarna yapabilmek için öncelikle tencereye suyu koyup iyice kaynatmamız gerekiyor daha sonra içine 1 yemek kaşığı tuz atmalıyız suya yağ koymanıza gerek yok makarnaların birbirine yapışmaması sağlayan şey yağ değil tuzdur.
daha sonra makarnaları suya salarız ve hamur olmayacak kadar diri de kalmayacak kadar pişiririz daha sonra suyunu süzeriz ancak yıkamanıza hiç gerek yok tencereye biraz tereyağı koyup eritiriz ve makarnaları da içinde hafiften bir döndürürüz elbette en lezzetli makarnalar soslu makarna vardır makarnaya sos olarak kıymalı domatesli sos veyahut mantarlı kremalı bir sos yapabilirsiniz.

0

makarna yapmanın nasıl bir püf noktası olacak ki makarnayı kaynat sosu yap dök afiyet olsun:)

0

makarnanin uzerine soguk su tokerek yapa bilirisiniz mesela
spagettinin ortasina sucugu sapliyarak guzel bir spagetti yapmak olur

0

iyi bir makarna yapmanın sırrı öncelikle makarnanın güzel kalitede olması lazım ve makarnaları çok fazla haşlamalıyız çok fazla haşladığımız zaman hamurlaşır yapış yapış hale gelir ayrıca makarnanın lezzetli olması için güzel sosyal yapmalıyız makarnalar

0

iyi bir makarna için malzemelerin kaliteli olması şart . makarnanın pişirme süresine bakılmalı ona uygun haşlanmalıdır. daha sonra da tercihe göre nasıl arzu edilirse içine malzemeler katılarak güzelce karıştırılır. makarna hemen ateşten alınmaz. biraz daha pişirilir daha sonra alınır. dibinin tutmamasına dikkat edin. afiyet olsun.

0

kaynama suyuna tuz eklenmeli ve birazda sıvıyağ koyulmalı

0

bence en iyi makarna yapmak ona eklenecek suyun miktarından ve kaynama sürecinden geçer.diri kalırsa tadı kötü olduğu için iyice kaynatılması ve arada pişmiş mi diye bakılması gerekir .

0

kaynama süresi yağı ve soslarınızı ekleme zamanınızı doğru ayarlamalısınız.

0

kaynama suresını ıyı ayarlamak gerekır ve yagını nokta atısı yapmak gerekır .

0

bn mkrnyi şöyle ypyrm:ilk olrak suyu kyntyrm snrasnda ise su kynynca tncreye koyyrm tkrr kyntyrm snra makrnyi icne dkp pismsni bklyrm pistktn snra suzgectn gcyrm snra ygi ayni tncrede kzrtyrm snra szgctki mkrnyi icne bsltyrm snra brz kzrtp ckrtymrm hzr afyt olsn.

0

biz ev makarnası yapıyoruz ve özelliği yani tadı bozulmasın diye de süzmüyoruz. öncelikle tencere içinde tereyağını eritiyorum içine sosis ya da sucuk atmak isteyen varsa tereyağı ile harmanlayabilir. üzerine domates sosu sonra su. şu kaynayınca makarna dökülebilir. sonra tuz et ya da tavuk bulyon bir de akdeniz çeşnisi biraz nane eklenerek karıştırılır. makarna suyunu çektikten sonra yemek tabağına alınır ve üzerine yoğurt eklenerek afiyetle yenir.

0

kaynayan suyun içine bi miktar yağ dammatıp öyle pişirirseniz yapışmaz.

0

çok fazla haşlamamak makarnayı be içine biraz tuz ve sıvı yağ eklemek pişerken

0

iyi makarna için iyi bir şekilde kaynaması lazım ve sosunun bol olması lazım

0

iyi makarna yapmak haslamasi ve sosunun bol domatesli soslu baharatlı birde haşlanan suyundan sosuna koyup karistiemak

0

sicak suya koydugumuz makarnayi iyice haslamaliyiz icini sosunu dokup biraz karistirdiktan sonra afiyet olsun.ama haslanma suresi cok onemli 5 dak yeterli

0

iyi makarna yapmak istiyorsan kesinlikle sosunu bol yapmalısın.. en sevdiğim iyi pişmiş bol domatesli ve brokolili

0

iyi makarna pişirmenin püf noktaları kaliteli makarna ve pişirken içine 5 6 damla sıvı yağ konulur,ve kesinlikle sosuna tereyağı konulur