0

ekonominin duzelmesi icin ilk başta sorunlarin ortaya konulmasi gerekir .ekonomi bozuk demekle düzelmez sebepler ortaya konulmalı ve çözüm üretmek için çalışmalı .burada ekonomi yi kanser hastalığına benzetirsek kanserli hücrenin ilaçla tedavi edilmesi elbette önemli ama ilk etapta kanserin neden olduğu araştırılıp kanser olmadan çözüm bulunmalı.ekonomi ancak sorunun derinine inilip çözüm üretilmelidir.

0

türkiyede ekonominin düzelmesi için natodan ayrılımalı avrupa birliğiyle iyi ilişkiler kurulmalı ve sosyalist ekonomiye geri dönülmelidir. üretime yatırım yapılmalı, eğitim, sağlık, ücretsiz hale getirilmelidir. özel banka kurmak yasaklanmalı tüm bankalar devlete bağlanmalıdır.
devlet her yıl en az 15 fabrika kurmalıdır. yabancı şirketlerin faaliyetleri en aza indirilmeli ülkeden uzaklaştırılmalıdır. 1000 odalı saray gibi gereksiz saçmalıklar kapatılmalı ve diyanete bütçe verilmemelidir. diyanet aldığı bağışlarla işleyen bir kurum haline getirilmelidir (kızılay, yeşilay gibi)

0

ülkenin ekonomik durumun düzelmesi için ilk basta diş ihracat tamamen bitmeli. ülkemizde dolar kullanmayı gerektirecek hiç bir ürün olmamalı. ülkemizde üretimin yapılması lazım ve bunun içinde fabrikalar acılması lazım. üretiminin yaptıgımız ürünleri dış ülkelere satarak ekonomik gelir elde ederiz. vergi,ötv,kdv gibi şeylerin daha uygun orantıda olması lazım. bir sogan allahın topraklarında yetişmesine rahmen 5 tlden satılıyor. buda tabiki ekonomik krıze neden oluyor. ürünler elimizde patlıyor ve çöpe gidiyor. buda ekonomik bir zarara yol acıyor.

0

ekonomide düşüş yokki o kadar eski zamanlara bakdığınsa bundan kat kat daha kötüydü.böyle nankör fırsatçılar ve insanlar oldukça ekonomiyi düşük göstermeye devam ederler.

1

*(aşağıda biraz karmaşık oldu anlatmak içimi dökmek istediğim çok şey vardı biraz karmaşa oldu kusura bakmayım)

türkiye ekonomisini düzeltmek istiyorsa son 15 yılda yaptığının tam tersini yapmalıdır.

sürekli özelleştirme politakalarıyla hazır para elde edip bunlarla düzensiz bir biçimde yapılan yatırımlar sadece "biz geçiciyiz bir süre idare eder toparlamış gibi gözükür keyfimize bakar gideriz mesajı içermektedir"

memleketim olan yozgat'a gittim koca bir hastahane yapılmış sırf 1 milletvekili kaybettiler diye yine bir göz boyama yozgat'a o hastahane yerine yapılması gereken o kadar çok şey var dı ki hastahaneyle gelişicek mi sizce orası sonra valilik sarayı yapmışlar sonra imam hatip yapmışlarki ama ne imam hatip özel okuldan daha kaliteli ama içerik sıfır tabiki.

dini siyasete alet ede ede geldik bu hale bakın ben müslanım ancak bakıyorum ki ülkenin yüzde elli kısmıma hayır biz iyiyoz gelişiyoruz diyen kısma yani diyorum ne yapıldı adam yol yaptı adam inançlı adam allah'ını kitabını biliyor. soruyorum yaptığı yollardan geçtin mi hayır köprüden hayır peki ya havalimanı hayır ben geçtim diyorum güzelcede paramızı aldılar diyorum adam anlamıyor halen mükkemmel olduğumuzu düşünüyor.

en başta çöpe çevrilen eğitimi bir an önce dünya standartlarına çıkarmalı ciddi köklü bir düzen getirmeli yeniliklere açık ama her yenilikte egitim alan insanlara zarar vermiycek bir mekanızması olmalı.

sürekli övündükleri üniversiteleri açtılar evet ama çıkan öğrenciye istihdam sağlanamadı. (!)
eğitim alan insanlar takip edilmeli bulundukları bölümdeki kişi sayısı kadar istihdam alanı yaratılmalı madem üniversite açtınız bunuda yapın.(!)

0

berat albayrak biraz daha yatırımla sektörlere iş olacağı açmalıdır.

1

türkiyenin ekonomisi böyle ilk baş devletin içinden çözümlenmesi gerek bence devlet içindeki sorunlar çözüldüğü takdir de dışarıda sorunları düzeltmek daha kolay olur o yüzden içerideki sorun çözülmeli düzenli hale getirmek için ancak bir düzen getirmek gerek.

0

işte beklediğim soru. bu konuda satırlarca yazabilirim. çünkü kendi branşım. türkiye'nin ekonomisinin düzelmesi belli bir sürece bağlı.bu süreçte yapılması gereken ilk şey imf kapısı çalmak. mecburen bunu yapmamız gerekiyor. acı reçete olarak yazabilirim. neden bu gerekli?çünkü ülkemizde sıcak para akışı maalesef durdu. bu imf den alınacak paranın piyasaya yayılması gerekir. piyasa tekrar hareketlendiği zaman canlanacaktır ekonomi. hayat öpücüğüdür bir nevi. bu hareketlilik sayesinde etkileşim oluşur. bunun dışında kapatılan fabrikalar yerine daha iyileri açılmalıdır. bir milletin son kalesidir der kemal atatürk. fabrikalar için. üretim olmasa para da olmaz. sen neyi satacaksın? ülkenin damarları fabriklardır.aynı zamanda bir acı reçete daha yazmamız gerekir. kemer sıkma politikası. bunu hem halk olarak hem de devlet yetkilileri olarak uygulamamız lazım. lüks tüketmeden kaçmamız lazım. temel ihtiyaçlardan değil. bunun ikisini iyi ayırt etmeniz gerekiyor.

0

türkiye ekonomisi ancak bu fırsatçılar ortadan kalkarsa düzeltilebilir hepsine güzel bir ceza vurmaları lazım ki kimse doları bahane edip fiyat arttırmasın

0

türkiye ekonomisi sadece üreterek gelişebilir dahası imkansız bütün ülkeler türkiye'yi istiyor.

0

üreterek üreterek üreterek, hepimiz tuketiciyiz , üreten insana da saygı kalmadi eğitimsiz insanlar üreten başarılı insanların başına patron yapılmamalı dışa bağımlı olmak yerine dunyanin en fazla tarım arazisine sahip ulkelerden biri olan türkiye'de çiftçiye eğitim ve denetleme getirilmeli toprak bereketlidir iki yıl eylersin on yıl kazanırsın gençlik e değer verilmeli meslek seçimleri yonlendirilmeli liselerde mesleki eğitime başlanmalı herkes üniversite okumak zorunda değil bu şekilde daha kaliteli üniversite mezunlarımız olur

0

doların düşmesi. çiftçiye önem artmalı.

0

ben düzelecegini sanmıyorum dolar ile soğan aynı fiyatta nasıl düzelir ki

0

savunma sanayine daha çok önem verilmeli. yüksek teknolojiler hep savaş zamanlarında üretilmiştir. ve yüksek katma değer sağlar.

1

daha fazla uretim daha az ihracat.

0

türkiyedeki ekonomik sıkıntı, dış ülkeler ile bağlantılar azaltıldığı takdirde düzelebilir.

0

ic ekonomi desteklenip dışa bağımlılık azaltilirsa ve insanlar arasındaki maaş dengesizlikleri giderilirse düzelir.

0

bu gidişle türkiye de ekonomi biraz zor düzelir.

0

haksız kazanc sağlayan kişiler tek tek cezalandırılır

0

tüketimlerimizi biraz daha yurt dışından alarak değil de yurt içinde bunları kendimiz üreterek tüketimimizi sağlayıp dışarıya da yani yurt dışına da biraz daha fazlasını satarak ekonomimize fayda saygalayabiliriz ılginç gelebilir ama bir adet silgi bile üretsek bunu dışarıya satsak seri üretimi yapılarak yine de bir ekonomik katkıdır hele hele son zamanlarda çıkacak yerli arabamız bunun seri üretimini düşünemiyorum hele ki yurt dışına sattığımızı ekonomimiz gerçekten havalarda uçar