0

aslında bu durum çeşitli olasılıklara göre değişir.öncelikle çocuğumun gelişimi için ona olabilecek en doğru eğitimi vermeye çalışırdım.ona her istediği şeyi elde edemeyeceğini,yapılacakları bir öncelik sırasına koymayı ve azla yetinmeyi,çokla şımarmamayı öğretirdim. eğer maddi durumum yeterli ise,bu oyuncak çocuğumun fiziksel ve zihinsel ilerleyişine bir zarar vermeyecekse ve onun için gerçekten faydalı olacaksa alırdım.

0

yani bu durum gelir durumuna çocuğun istediği oyuncağın faydaligina bağlıdır. örneğin çocuk 1000 tl ye bos vakit geçirecek bir oyuncak istiyosa çocuğun gelişimine hiç bir faydası olamayacaksa almam. gelir durumuda önemli tabi. yanı maddi durum bi tarafa oyuncağın içeriğine dikkat ederim.cocuk bu isteyecek tabi her istediği olamaz. vari yoku bilmeli.

0

bin lira bir oyuncak için çok fazla bir miktar onun yerine faydalı birşey almayı tercih ederim ve ona tatlı bir dille alamayacağımızı ve bunlar yerine daha ihtiyacı olabileceği şeyleri almak istemesini söyleriz.ben zaten o kadar çok oyuncak kalabalığı seven bir insan değilim bir kaç oyuncak olsun yeterli onlar yerine çeşitli aktiviteler yapması bence çocuk için daha faydalı bir oyuncağa bin lira vereceğime havuza götürürüm :)

0

abartıya kaçmamak lazım, çocuklarımıza yokluguda varlıgıda öğretmeliyiz, tabi ki anne baba olarak herşeyin en iyisini onlar için isteriz ama ilerleyen yaşındada hayatı öğrenmesi için herşeyi dozunda yapmalıyız, bence alınmaz.

0

çok saçma 1000 tl ye oyuncak ancak bunu bilinçsiz ebeveynler alır

0

700'e kadar çıktım. (bisiklet aldım) umarım peşine 1000 gelmez. zamane çocukları herşeyi çabucak tüketiyor. ayran gönüllü. hemen geçiyor gönülleri. yeter ki elde etmeye görsünler. kötü bir durum yani.

0

onu geliştirebilecek bir oyuncaksa geç de olsa almaya çalışırım. tabiki param varsa. param yoksa almam tabiki. ama zaten belli bir süre sonra yüzüne bakmayacak o oyuncağın. gerek yok bence bir oyuncağa o kadar para vermeye.

0

hayır tabi ki almam. fakat almamamın sebebini de anlatmaya çalışırım. ona fakir insanların durumunu anlatırım. bir çocuk fakir bir ailede değilse onlardan habersiz olur. özellikle çocuğumu düzenli olarak fakir ailelere götürürdüm ve böylece insanların durumlarının farkında olarak yaşamasını sağlamaya çalışırdım. ve onun da gözünün önünde, onu da yardıma teşvik etmek için o parayı fakirlere verirdim. çocukları böyle hayırlı işlere bizim alıştırmaya çalışmamız güzel olur.

0

almam onun yerine kendi oyuncağını kendi yapmasını teşvik ederim

1

yani 1000 tl'lik bir oyuncak zaten almaya gücüm yok çocuğum istese bile ama çok zengin olsam param olsa bile yine 1000 tl'lik bir oyuncak almazdım çünkü çocukları çok şımartmamak gerekir ileride hayatı bilsinler şu anda ben çocuklarıma istediği her şeyi alırım ama abartmamak şartıyla onları hayatı öğretmek için elimden geleni yapıyorum fazla israfın günah olduğunu söylüyorum ihtiyacından fazla bir şey almalarını söylüyorum yani ben çocuklarımın bu şekilde yetiştirdim benim çocuklarım böyle pahalı bir hediye istemez çünkü çocuklar nasıl yetiştirirsen böyle devam eder hatta bazen çocuklarımın çok sevdiği ve istediği bir şey olsa ben almak istesem fiyatı pahalı olsa çocuklarımı hayır annem biz bunu istemiyoruz bu çok pahalıdır ona verdiğimiz parayı 2 veya 3 şey alırız diyorlar ama yine de yani 1000 tl'lik oyuncak asla almam çok istese bile.

0

aşırı zengin olsam bile almam para tarladan çıkmıyor sonuçta onu kazananda insan yani istese çelikten olsun kırılmasın bükülmesin o oyuncak yinede almam

0

kesinlikle almam.1000 liraya gider açların karnını doyururum daha iyi.oyuncak parçasına o kadar para vermek israftır gerçekten.nasıl bir oyuncak olursa olsun o parayla dünya kadar insanın karnı doyar.

0

hayır tabikide kesinlikle almam kim alırki

0

ben alırdım paranın değeri yok bu zamanda hem çocuğumun mutluluğu benim mutluluğum ben zamanında bir araba istedim almamışlardı ben alırım

0

çocuğa 1000 tl lik oyuncak almak için zengin olmak lazım://

0

gerçekten seviyorsa alırım ama degmiyosa başka onu mutlu edicek bir şey alirdim

0

heyer istediği oyuncak akülü arabaya alırım sonuçta gözümün kökü bir tane oğlum var illkz ağrım cnku ne isterse alırım şuan aklı etmiyor zaten küçük diye çocukluğunu yasatirim ona büyüdüğü ailem benm her istediğimi aldı dr ben şahsen öle diyorum ben annemn babamn ilk cocuqumu bana herşey almalar el bebek gül bebek buyutmusler

0

hayatta almam. şımarır velet. ne gerek var öyle şeylere, boş yerez

0

hayır almam.. hem küçük bir çocuğu o kadar pahalı bir eşya almayı doğru bulmuyorum. hemde o parayı oyuncak gibi geçici birsey yerine daha kalıcı ve ona daha faydalı birşeyde kullanırım.

0

ben çoçuğum için herşeyi yaparım ya suan yok ama olursa onun için herşeyi yaparım maddi gücüm yerindeyse herşeyi alırım ne isterse yaparım mahrum etmem asla ama değer bilmesi için de elimden ne gelirse yaparım yapmadım desem bile eşim kaynanam kayın babam onlar yapar çocuğun gelişimi için gerekli bir şeyse eğer çok istediği bir şeyse kesinlikle alırım tabi bütçem yeterse ben çocukluğumda istediğim her şeye sahip olamadım o sahip olsun isterim elimden ne gelirse yaparım gerek maddi gerekse manevi onun gelişimi için mutlu olması için açılan yanında olur canımı feda ederim gerekirse