0

bir olay sonucunda kötü bir şey beklenilenin aksine kişinin başına iyi bir şey gelmesine şans denir.
bir kişinin başına gelen iyilik ya da eşyalarda var olduğuna inanılan şeye de bana göre uğur denir.
kısmet allah'ın bir kişiye uygun gördüğü şeydir. (sonrasında ise kısmet diyip geçersin)

0

uğur getirmek demek . bir şeyin uğurlu olduğuna inanmak ve o şeyin size uğur getirdiğini düşünmenizdir yani size şans getirdiğini düşünürsünüz . şans ise o an güzel olan olumlu olan veya olumsuz olan sizin istediğiniz herhangi bir şeyin gerçekleşmesi veya gerçekleşmemesi anlamında ifade edilebilir . istediklerimiz gerçekleşmediği zaman ne kadar şanssızım deriz yada gercekleştiği zaman kadar şanslıyım şeklinde ifade ederiz .

0

şans beklenmedik güzel bir olayın gerçekleşmesidir.

0

üçü de ayni anlama gelir. ama bende olmayan 3 özellik saydiniz. hicbiri yok bende . biri olsa diğerleri ardindan gelir .

0

sans insanin kendisinde olan birseydir ugur getirmesi ise birseyin ona sans getirmesi anlaminda da kullanilabilir fakat kismet ikisinden ayri birseydir yani senin elde edecegin birseyin istemesen bile ayagina gelmesidir

0

şans insanın olmasını istediği şey hemencecik olursa kendi şanslı hisseder ve olduğuna inanır.
uğur bir eşyanız yada bir yerde çok istediğiniz bir sey o eşyanız yanınızdayken yada o yerdeyseniz hemencecik olursa o eşyanızın veya yerin uğurlu olduğuna inanırsınız. ve o yere çok sık her dakika gidersiniz yada o esyanızı hiç yanınızdan ayırmassınız.
kısmet de insanın başına güzel yada kötü birşey her ne olursa olsun onu kısmet olarak nitelendirir.kısmet böyleymiş denir.

0

şans uğur ve kısmet hemen hemen aynı anlamlara çıkar. şans kelimesi talih fırsat olanak anlamlarına gelir. mesela beklenmedik iyi bir olay başımıza geldiğinde şanslıyız deriz. örnegin piyangodan büyük ikramiye kazanmak şans, uğur veya kısmet meselesidir.

0

şans herkese rastlamayan bir talih kuşudur.

0

şanş, uğur ve kısmet hepsi aynı anlama gelen kelimelerdir.