0

kesinlikle ürünlerin son kullanma tarihlerine bakarım. son kullanma tarihleri çok önemli. özellikle kampanyalı ürünlerde son kullanma tarihi bitmek üzere olan ve hatta son kullanma tarihi geçmiş ürünlerle çok sık karşılaşmaktayım.

0

marketlerdeki ürünlerin n son kullanma tarihine bakılsa iyi olur tabiki,
ama sonkullanma tarihine marketi işleyenlerin dikkat etmesi daha doğru olur,
müşteriler bazen dikkat etmeye bilir.

0

gıda ve beslenme ürünlerini alırken muhakkak son kullanma tarihlerine bakarım. bu bir keyfiyet değil, bir zorunluluktur.çünkü bitsin ürünlerini içerisindeki koruyucu maddeler bile belli bir süreye kadar besinin tazeliğini ve yenilebilir
liğini koruduğu için, ürünü alırken son kullanma tarihini kontrol ederim ki, bu tarihi geçmeden önce ürünü tüketebileceğime dair bir kanaatim olursun.özellikle süt ürünleri alırken muhakkak ürünün yeni gelmiş olması benim için önemli bir değerdir.çünkü böyle olunca son kullanma tarihi daha uzun bir süreyi kapsıyor.yakın zamanda bir kere eve kola alırken ki kolanın son kullanma tarihi bir hayli uzundur, kontrol etmeden almıştım ve eve geldiğimde açtığım zaman neredeyse hiç asidinin kalmadığını görünce gayri ihtiyari son kullanma tarihine bakınca,son kullanma tarihinin geçmiş olduğunu gördüm ve hemen gidip ürünü iade ettim.süt ürünlerinin yanında özellikle et ve et ürünlerinin olduğu kategoride de son kullanma tarihini muhakkak kontrol ederim.çünkü hem et hem de süt ürünlerinde farkında olmadan son kullanma tarihini geçmiş olan ürünleri kullandığımızda zehirlenme ihtimalimiz çok yüksektir.

0

hepsine bakmam ama tavuk yoğurt sosis falan alırken mutlaka bakarım. aslında aldığımız herşeye bakmamız gerekiyoda o kadar uğraşamıyoruz ister istemez güveniyoruz.

0

marketlerde bir ürün alırken son kullanma tarihine mutlaka bakarım. özellikle salça, yufka, konserve gibi açıldığı andan itibaren çabuk bozulabilecek ürünlere karşı daha hassasımdır ve mutlaka dikkat ederim. rafta hangisinin son kullanma tarihi daha geç bir tarihse onu almaya özen gösteririm. isterse en altta olsun çok fark etmez benim için. özellikle günlük yufkalarda buna daha çok dikkat ediyorum. abur cubur ürünlerde kraker, çikolata, cips gibi atıştırmalıklarda bu duruma haliyle pek özen göstermiyorum. bir de yoğurt, peynir ve süt gibi ürünlerin de son kullanma tarihine mutlaka bakıyorum.

0

marketten ürün alırken önceleri fazla dikkat etmiyordum ilgimi çekmiyordu ama lise döneminde aldığım her ürüne bakarım genelde sıvı örneğin kolay süt ayran bunların içine kesinlikle bakarım katı yiyecekler de fazla bakamıyorum ya da dikkatimi çekmiyor bilmiyorum ama sıvı içeceklerde hepsine bakıyorum örneğin bakliyat bölümünde de fazla bakamıyorum aslında o an hepsine bakmak imkansız eğer ki toplu şekilde mutfak alışverişi yapıyorsanız enelde bu konuda insanların çoğu yetersiz kalıyor güven meselesi mi bilmiyorum ama çoğu insan gerçekten son kullanma tarihine bakmıyor örneğin bir tane örnek vereyim bir gün ben ıslak kek yapmak için hazır kek almıştım hiç son kullanma tarihine de bakmamıştım eve gelip kutudan çıkardığımda keki daha elime alır almaz paramparça şekilde dağıldı sonra kullanma tarihine baktım ve 6 ay önce son kullanma tarihi de olmuştu e tabi insan bu durumda her sinirleniyor hem kendini suçluyor hem market görevlerini suçluyor bence böyle şeyler olmaması için dikkat etmek gerekir sonuçta insan sağlığı yani bir gitti mi bir daha gelmiyor bu tür şeylere dikkat etmenizde fayda var bundan sonra alacağım her şeye kıyafet olsun ev eşyası olsun herhangi bir şey olsun ben hepsini son kullanma tarihine bakıyorum ve bu şekilde olduğu için herhangi bir sıkıntı duymuyorum benim için de rahat oluyor ailem için de rahat oluyor çünkü aldım zehra eve götürdükten sonra öğrendiğimiz zaman daha sinirler geriliyor birbirimize kıza biliyoruz ama önceden öğrendiğimiz zaman o ürün hakkında işlem yapmamıza da sebep oluyor çünkü o ürünü orada görevlere bildirmemiz lazım belki biz daha sonra gelip alanlar olacaktır ki kimsenin mağdur olmasını istemeyiz özellikle markette bence market görevleri bunlarla daha ilgili şekilde ilgilenmelidir

0

ben genellikle bakarım ve fazlaca dikkat ederim. son kullanma tarihine, üretim tarihine, nerede üretildiğini kontrol ederim. özellikle gıda ürünlere alırken buna çok daha fazla dikkat ederim. insan çocuğuna mama, süt, yoğurt falan alıyor iki kat daha fazla dikkat edilmelidir. insanlar bunu alışkanlık haline getirmelidr. kendi çocuklarımıza da bu alışkanlığı kazandırmalıyız.

0

tabii ki aldığım ürünlerin tarihine bakarım genelde büyük alışveriş merkezlerinde bu kadar sıkıntı olmasa da gene dikkat etmek gerekiyor en başta tabii ki buradaki arkadaşlar da bu konu üzerinde yazdıkları gibi en çabuk bozulanlar et ve süt ürünleridir ayrıca bunun yanı sıra yumurta gibi ürünlerde tarihi geçtikten sonra bozulabiliyor sağlık açısından bunlar sıkıntı yaratıyor.

0

genellikle süt ürünler ile et ve ürünleri alırsam bakarım

0

bakarım ve bakılmalıdır hem maddı hem manevı korunmanızı saglar.

0

bakarım yaa hemde 10 kere kontrol ederek kasaya kadar

1

markete gittiğimde her ürünün son kullanma tarihine kesinlikle bakarım. özellikle gıda alışverişlerinde çok hassas olmak da fayda var. marketlerde haklı olarak eski tarihleri üstte koyarlar ki; incelemeyen müşteriler onları alsın ve tüketsin.. ama ben ve benim gibiler artık usulünü öğrendik ya.. en altlara ya da en arkalara yeni tarihlilerin konulduğunu bildiğimizden buna dikkat ederiz. konserve türü ürünlerde de tarihi yeni olsa da konservenin kutusunun bombeli olmaması gerekir bunu hiç unutmamalıyız. ambalajlanmış ürünlerin son kullanma tarihlerine de bakmakta fayda var. su alırken güneşte kalmamış suları tercih etmeliyiz. gibi.. daha bir çok püf noktası vardır tüketimde hassas olmak adına..

0

arada sırada aklıma geldikçe bakmaya özen gösteriyorum, süt peynir salam zeytin vb.gibi yiyecek alırken çok titiz davranıyorum.doğru olan son kullanma tarihi geçmemiş ürünlerin alınması ama son kullanma tarihi geçmiş bir ürün raflarda yerini alıyorsa hâlâ, bunu yetkili merci nere ise şikayet etmek lazım çünkü insan sağlığına doğrudan etki edecek bir durum karşımıza çıkıyor.

0

ne alırken ne de kullanırken bakıyorum hayırlısı artık.

1

özellikle süt ve süt ürünlerini alırken mutlaka son kullanma tariklerine bakarım.

0

son kullanma tarihine pek dikkat etmiyorum bu aralar. eskiden bakardım ama

0

elbette bakarım. önemli bir şey... hangi ürün olduğuna göre değişir ama bakarım.

1

kesinlikle en yeni tarihliyi alırım.. onları da genelde raflarda en arkaya ya da en alta dizerler.. çıkarır alırım.. :)

0

tabikide bakarım sonuçta benim bir çocuğum var dikkat etmeliyiz

0

evet her zaman bakarım bakmadan asla almam