0

felsefe ilk yunanlılar tarafından sistemleştirmiştir. felsefe merak konusu olarak ortaya çıkmıştır. felsefe daha çok cevap değil sorularla ilgileniyor. felsefe herşeyi bir eleştirel olarak ele alıyor. felsefe konuları akıl yürütme olarak ele alıyor. felsefede bilgi kesinliğini yoktur. felsefe ilk filozofu thalestir. bana göre babası sokrates, platon ve aristoteles'tir.

0

insanı,doğayı ve evreni anlama çabasıdır felsefe. felsefi düşünceyi sistematik olarak ele alan ilk filozof thales'tir. antik yunan'da başlamıştır. felsefe ile uğraşan kişiye filozof denir. merak duygusu ile başlamıştır felsefe. felsefede önemli olan verdigimiz cevaplar değil sordugumuz sorulardır. ilk cag filozofları varliğın ilk nedeni yani arke ile ilgilenmişlerdir. mesela thales varlığın ilk nedeni olarak suyu gösterir. felsefe evrenseldir ve birikimli olarak ilerler. ilk cagda sorulan soruyu günümüzde bile cevaplayabiliriz. felsefe genel olarak yedi disipline ayrilır ; bilgi,varlık,ahlak,din,siyaset,sanat,bilim.

1

bir bilgi alanını ya da bilimin temelini oluşturan ilkeler düşünce biçimi felsefedir.ayrıca felsefenin babası sokratestir.