0

aktivist eylemcidir. eylemi düzenleyen lider'e aktivist denilir

2

dilimize ingilizceden geçmiştir. eylem yapan kişilere yani eylemcilere verilen isimdir. bu aktivistler genellikle sıra dışı eylemleriyle gündeme oturmaktadırlar. yani dikkati çekebilecek eylemleri ile protesto ettikleri konunun tüm dünyaya duyurulmasını sağlamaktadırlar.

1

aktivist sözlük anlamı olarak eylemci manasına gelmektedir. genel kavramı ise aktivist eylemini yapanlar aktivizm olmaktadır. politik veya toplumsal değişme olduğu zaman bilerek gruplar halinde eylem yapmaktadırlar. bir nevi protesto olan bu eylemlerin amacı değişme istememesi ya da zorla toplumu değiştirmek isteyenlere karşı bir duruş göstermeyi amaçlamaktadır.

1

aktivistler devletlerin aldığı kararları protesto ederler diye biliyorum hacktivistlerde vardır bunlarda aslında devletlerin aldığı kararları sanaldan protesto ederler

0

değişik eylemler yapan kimseye aktivist denir.

0

genel anlamlı eylemcilik ve aktivizm toplumsal değişmeye de politik değişiklik meydana getirmek için kasıtlı bir biçimde yapılan eylem olarak tanımlanabilir bu eylem çelişmeli tartışmaları taraflarının birini desteklemek ya da muhalefet etmektir aktivizm kelimesi sıklıkla protesto veya muhaliflik ile eş anlamlı olarak kullanılmaktadır aktivizm sayısız politik yönlendirme diğer bulabilir ve geniş bir biçim yelpazesi içinde oluşabilir örnekleri bir gazeteye ya da politikacı bir mektup yazmaktan kampanyada ekonomik aktivizm den toplantılardan blok yazmaktan ve çıkmak görüşlerinden görevlere hatta gerilla taktikleri ne kadar çeşitli şekillerde olabilir daha keskin çelişkili durumlarda yorumlayanın aktivistin yaptıkları destekleyip destekleme maçları bağlı olarak bir kesim tarafından özgürlük savaşçısı de yapılandıranlar karşı kesim tarafından terörist olarak tanımlanabilmektedir bazı durumlarda aktivizmin protesto ya da karşı koyma ile hiçbir ilişkisi yoktur örneğin kimi dini feminist ya da et yeme taktiği göster hükümetin insanları değiştirmesini sağlamak yerine doğrudan insanların davranışlarını değiştirmek etmeye çalışırlar kooperatifi hareketi kooperatife ilkelerine uygun ve kurumlar oluşturmaya çalışır ve genellikle melo bey neden siyasi protest yaparlar
dönüşümcü aktivizm düşüncesi dünyada anlamlı bir değişikliği yaratmak için dışlarında olduğu kadar kendi işlerinde dönüşmeleri gerektiğini söylemektedir dönüşünce aktivizmin bir örneğini birleşmiş milletler tarafından şu şekilde tanımlanan sürdürülebilir barış için çelişkiler nedeniyle harap olmuş bir ülkede gerekli şartları oluşturmak adına bir yardım yolu barış gücüdür barış gürcü çatışması sonrası bölgelerde barış süreçlerini üzerine gözlemler ve tarafların imzalamış olabilecekleri barış antlaşmalarının uygulamasını taraflara yardımcı olur bu yardım birçok biçimde olabilir güven oluşturacak durumlardan güç paylaşımı düzenlemelerine seçim desteğinden hukukun üstünlüğünün desteklenmesine ve ekonomik toplumsal gelişme kadar bu açıdan birleşmiş milletler barış gücü askerlerden polis yetkilerinden ve diğer sivil personellerden oluşabilir diğer bir örneği ise farklı oluşan toplumlarda yaşama seçeneklerini arttırılması edilmesidir

0

aktivislik muhaliflik ve boykot anlamına gelir diye biliyorum eylemci anlamına gelir ilk çıkış yeri avrupa diye biliyorum

0

başka bir deyişle eylemcilik anlamına gelmektedir. aktivizm toplumsal bir değişim veya politik bir değişim yapmak amacıyla eylemler yapmaktadır. bir kesim aktivizm'i terörist gibi görmektedir. bir başka kesim ise özgürlük savaşı olarak tanımlamaktadır. ancak bütün bunlara rağmen aktivistlik farklı kesimlerce farklı algılanan ve hayata farklı algılanan ve hayata farklı lanse ettirilen bir akımdır.
bir nevi protesto olan bu eylemlerin amacı, değişme istememesi ya da zorla toplumu değiştirmek isteyenler karşı direnç gösteren bir kısım topluluklar ve eylemlerdir.
aktivist kavramı muhaliflik yada protesto ile kelimelerle eş anlamlı olabilmektedir. fakat, aktivist sayısız bir şekilde politik ya da siyasal göndermelerde bulunabilmektedir. geniş bir yelpazeye sahiptirler. yani, politikacılara ya da gazeteye mektup yazmak, ekonomi hakkında boykot yapma, şirketleri destekleme yada protesto yapmak, blog açarak protesto yapma, sokaklar gerçekten yürüyüş ve grevleri yapmaya kadar hepsi aktivist içerisine girmektedir. gerilla teknikleri dahi kullanan aktivistler bir şeye karşı duruşunu her yolla göstermektedirler. bu aktivistler de kendi aralarında özgürlük savaşçısı olarak da guruplara ayrılırlar. bu savaşçılar karşı tarafa göre terörist görülebilmektedir.
ancak aktivist eylemi aktivizm ile alakası yoktur. mesela gezi parkı veya feminist olayları protesto etme çok farklıdır. aynı şekilde dini eleştiren yada destekleyenler aktivist bir eylem gerçekleştirmediği gibi, gezi parkı gibi çevreyi koruma için yapılan projeler aktivist içerisine girmektedir. ancak gezi parkındaki büyüyen olayların aktivis içerisine girmediğini belirtelim.
aktivist nasıl olunur?
aktivist olabilmek için herhangi bir bölge yada üyelik başvurusu gerekmemektedir.aktivist olabilmek sadece kişiye bağlıdır. ayrıca aktivist çeşitliliği de bulunmaktadır. bunlara göre nasıl aktivist olacağınızı seçebilirsiniz.
lobicilik: bu kişiler gurup halinde en etkili şekilde boykot ve protestoları ederek, buna engel olan her şeyi saf dışı bırakırlar.
boykot: boykot yapan kişiler genel olarak politik ve siyasal sebeplerden ötürü gerçekleşmektedir. siyasal nedenlerden dolayı ülkenin ekonomisi düştükçe boykot eylemcileri daha fazla ortaya çıkmaktadır.
dönüşümcü aktivizm: genel olarak çökmüş bir devletin, barış ve yardım görüşmelerini yapıp yapmadığını kontrol eden kişilerdir. bu sayede devletin doğru veya yanlış söylediğini bilmektedirler
sivil itaatsizlik : devletin koyduğu yasaya karşı itaat etmeyip protesto edene aktivist guruplara denmektedir. bu kişiler protesto ettiği bu yasaları ve kuralları tanımamaktadır. ancak bu kişiler barışçıl şekilde protesto yapmaktadır. örnek verecek olursak oturma eylemi, aç kalma eylemleri bunun içerisine girmektedir.
protesto: medyayı kullanarak görüş ve fikirleri en iyi şekilde boykot etme eylemidir. bu aktivist eylemleri genellikle tek tek yapılsa da guruplar halinde de görülmektedirler.
aktivist olabilmek için kişinin sadece duyarlı olması gerekmektedir. kuralsızl

0

aktivist kavramı, muhaliflik ya da protesto kelimeleri ile aynı kelimelere eş anlam olmaktadır. fakat aktivist, sayısız bir şekilde politik ya da siyasal yönlendirmede bulunabilmektedirler. geniş bir yelpazeye sahiptirler. yani, politikacılara ya da gazeteye mektup yazmak, ekonomi hakkında boykot yapmak, şirketleri destekleme ya da protesto yapma, blog açarak protesto etme, sokaklar gerçekleşen yürüyüş ve grevleri yapmaya kadar hepsi aktivist içerisine girmektedir. gerilla tekniklerini dahi kullanan aktivistler, bir şeye karşı duruşunu her çeşitli yollar ile gösterebilmektedir. bu aktivistler ayrıca kendi aralarında özgürlük savaşçıları olarak gruplara ayrılırlar. bu savaşçılar karşı tarafa göre terörist olarak görülebilmektedir.iyi geceler...

0

eylemci manasına gelmektedir politik ve toplumsal değişme olduğu zaman bilerek gruplar halinde eylem yapmaktadırlar bir nevi protesto olan bu eylemin amacı değişmeme isteiğidir

0

aktivist, sözlük anlamı olarak eylemci manasına gelmektedir. genel kavramı ise aktivist eylemini yapanlar aktivizm olmaktadır. politik veya toplumsal değişme olduğu zaman bilerek gruplar halinde eylem yapmaktadırlar. bir nevi protesto olan bu eylemlerin amacı, değişme istememesi ya da zorla toplumu değiştirmek isteyenlere karşı bir duruş göstermeyi amaçlamaktadır.

aktivist kavramı, muhaliflik ya da protesto kelimeleri ile aynı kelimelere eş anlam olmaktadır. fakat aktivist, sayısız bir şekilde politik ya da siyasal yönlendirmede bulunabilmektedirler. geniş bir yelpazeye sahiptirler. yani, politikacılara ya da gazeteye mektup yazmak, ekonomi hakkında boykot yapmak, şirketleri destekleme ya da protesto yapma, blog açarak protesto etme, sokaklar gerçekleşen yürüyüş ve grevleri yapmaya kadar hepsi aktivist içerisine girmektedir. gerilla tekniklerini dahi kullanan aktivistler, bir şeye karşı duruşunu her çeşitli yollar ile gösterebilmektedir. bu aktivistler ayrıca kendi aralarında özgürlük savaşçıları olarak gruplara ayrılırlar. bu savaşçılar karşı tarafa göre terörist olarak görülebilmektedir.

ancak her aktivist eylemi aktivizm ile alakası yoktur. mesela gezi parkı ile dini ya da feminist olayları protesto etme çok farklı şeylerdir. aynı şekilde dini eleştirenler ya da destekleyenler aktivist bir eylem gerçekleştirmediği gibi, gezi parkı gibi çevreyi korumak için yapılan protestolar aktivist içerisine girmektedir. ancak gezi parkı olaylarının büyümesindeki etkinin aktivist ile alakası olmadığını da belirtelim.

aktivist nasıl olunur?
aktivist olabilmek için her hangi bir belge ya da üyelik şartı bulunmamaktadır. aktivist olabilmek sadece kişiye bağlıdır. ayrıca aktivist çeşitliliği de bulunmaktadır. bunlara göre nasıl aktivist olacağınızı da seçebilirsiniz.

lobicilik: bu kişiler gruplar halinde en etkili şekilde boykot ve protestoları ederek, buna engel olan her şeyi saf dışı bırakırlar.
boykot: boykot yapan kişiler genel olarak politika ve siyasal sebeplerden ötürü gerçekleşmektedir. siyasal nedenlerden dolayı ülkenin ekonomisi düştükçe boykot eylemcileri daha fazla ortaya çıkmaktadır.
dönüşümcü aktivizm: genel olarak çökmüş bir devletin, barış ve yardım görüşmelerini yapıp yapmadığını kontrol eden kişilerdir. bu sayede devletin doğru ya da yanlış söylediğini bilmektedir.
sivil itaatsizlik: devletin koyduğu yasaya karşı itaat etmeyip protesto eden aktivist gruplara denmektedir. bu kişiler, protesto ettiği bu yasaları ve kuralları tanımamaktadır. ancak bu kişiler barışçıl bir şekilde protesto yapmaktadır. örnek verecek olursak, oturma eylemleri, aç kalma grevi, imza toplama gibi.
protesto: medyayı kullanarak görüş ve fikirleri en iyi şekilde boykot etme eylemidir. bu aktivist olaylar genelde tek tek yapılsa da gruplar halinde de görülebilmektedir.
aktivist olabilmek için kişi sadece duyarlı olması gerekmektedir. örneğin gözü önünde ağaçlar kesiliyor ve ormanlar yıkılıyor ise, buna karşı dur demek için gerekli yerlere mektup gönderir ya da ken

0

yani birisini eğlencelik aktivizmtoplumsal bir değişim veya politik bir değişim yapmak amacıyla eylemler yapmaktır bir kesim tarafından terörist gibi algılanabilen aktivistlik bir başka kesim tarafından özgürlük savaşçısı gibi lanse edilebilir ancak bütün bunlara rağmen aktivistlik farklı kesimlercehatta algılanabilen ne lan satan bir akımdır aktivist olmanın çeşitli şekilleri vardır kısaca maddeler halinde bunlardan bahsedelim sivil itaatsizlik yönetimin yürürlüğe koyduğu ve karşı konulması gereken kanunlar ve kurallara itaat etmemek bu kanunları ve kuralları tanımamak şeklinde ortayaçıkar barışçıl bir eylemdir oturma eyleminden ölüm orucuna işgalden imza toplamaya geniş bir yelpazede yapılabilir tarihteki en büyük sivil itaatsizlik örnekleri gandi ve martin luther king de bir başka aktivizm eylemin boykot tur boykot genelde siyasi nedenlerle ekonomik unsurları protesto etmek amacı taşırlobicilik ekstra eylemlerden bir buradaki amaç protesto edilecek unsurları bertaraf etmek için örgütlenme ve eyleme geçmek amacı taşır protesto yine bilinen bir eylem turudur görüşünüze katılan çoğunluklarıne getirmesi ve medyayı bu yolda kullanmak en etkili aktivizm hareketleridir bazı aktivizm türlerinin karşı koyma ile hiçbir alakası yoktur mesela bazı dini grupların insanların davranışlarını değiştirmeleri için birey birey mücadele etmesi de bir ativizim
bir diyen aktivizm yoldayım dönüşümcü aktivizm nedir dönüşümcü aktivizm in bir diğer örneği birleşmiş milletler dir harab olmuş bir ülkede barış görüşmeleri yapıldığı sırada bu görüşmeleri izleyen uygulanıp uygulanmadığını takip eden bir sistemdirsokak savaşları gerilla faktörü grevler blok yazmak gibi birçok yolu kullanan aktivistlerin son yıllarda artan bir süksesi de bulunmaktadır herhangi bir konuda duyarlılık geliştirilip üstelik kendiniz gibi insanlarla toplanıp fikirlerinizi eyleme dönüştürme nizi gerçekten güzel bir çok açıdan ütopik görünebilir

0

aktivistin anlamı eylemcidir eylem yapan kimseye denir

0

eylemci cesur düşüncelerini ortaya sermekten korkmayan insanlardır.

0

aktivist bir oluşumda topluma liderlik ve öncülük yapan kişidir. toplumsal yaşamda çok fazla örneği bulunmaktadır.genelde pek sevilmezler çünkü başkaldırı yapan kişilerdir ve insanları belli bir fikir altında toplayıp onları bir doğrultuda yönelttiğinden dolayı kabul görmezler.

0

eylem yapan kişiye aktivist denir ve yaratıcı düşünen farklı düşünen adım atmaktan korkmayan insanlar aktivist olabilir

0

aktivist liderlik yapan eylem yapan kişilerdir.gruplandırma sağlayan baskılara,rejime susmayan boyun eğmeyen kişilerdir.

0

aktivist eylemci devrimci manasına gelir. toplumu değiştiren yön gösterecen lider kişilere denir

0

diğer ismide eylemcilik olan aktivizm toplumsal bir değişim veya politik bir değişim yapmak için amacıyla eylem yapmaktadır bir kes tarafından terörist gibi algılanabilen aktivistlik bir başka kesim tarafından özgürlük savaşcısı gibi lanse edilebilir ancak bütün bunlara rağmen aktivistlik farklı kesmlerce farklı algılanan ve hayata farklı lansr ettirilen bir akımdır aktivist olmanın çeşitli şekilleri vardır sivil itaatsizlik yönetimin yürürlülüğe koyduğu ve karşı konulması gereken kanunlar ve kurallara itaat etmemek bu kanunları ve kuralları tanımamak şeklinde ortaya koyulur barışcıl bir eylemdir oturma eyleminden ölüm orucuna kadar işgalden imza toplamaya geniş bir yelpazede yapılabilir tarihteki en büyük sivil itaatsizlik örnekleri gandi ve martin luther kingte görülebilir bir başka aktivizm eylemi boykottur boylot genellikle siyasi nedenlerle ekonomik unsurları protesto etmek amacı taşır lobicilik lobiliciklete en etkili eylemlerden birisidir buradaki anaç protesto edilecek unsurların bertaraf etmek için örgütlenme be eyleme geçmek amacı taşır

1

aktvist düzene karşı eleştirilerini çekinmeden dile getiren eylem yapan kişilerdir.