0

hayır, evlenmem. zaten bir kişiyi sevmeyerek evleniyor isem, onunla huzurlu ve mutlu bir hayat yaşayamayacağımı, iyi bir geçim sağlayamayacağımı bilerek evlenmiş olurum. zaten bizim daha birbirimize uyumumuz yok, nerede geçim olacak? kavgaların eksik olmadığı, sıkıntıların hüküm sürdüğü bir evlilikte, örümcek ağı bağlamış bir hayat yaşamak istiyorsanız, yapılabilecek ilk şey olarak, sevilmeyen biri ile evlenmeyi örnek gösteririm. aynı zamanda sevmediğim değil, mutlu bir evlilik yaşamak konusunda şüpheli olduğum kişilerle bile evlenmem.

1

hayır evlenmem. çünkü o evlilik illaki bir gün yıkılır. sevginin olmadığı yerde evliligi surdurmek iki taraf icinde iskenceye dönüşür.

0

evlenirim belki de evlendikten sonra aynı evin içinde herşeyi paylaşarak birbirimizi sevmeye başlayacağız

0

hayır. çünkü ben hiçbir zaman birini yaa beni seviyor ama ben sonradan alışırım severim diyip de birine söz vermem onu kandırmak olur bu . çünkü ilerde bir şey olur ve sevemem belki daha da soğurum kimbilir ne olur..

0

sevmediğim biri ile evlenmezdim. sevgisiz bir evlilik zor yürür.

0

sevmediğin biriyle evlenmek mutlak ona karşı bir duygu hissetmeme gerek yok ona karşı hiçbir duygu hissetmedim hamile onunla aynı çatı altında birini paylaşamam paylaşsam bile sabırla yani bugün dedim yarın yarın dileme özür dilerim artık öyle öyle belli bir süre kadar belli bir süre sonra da denilir bunun için yani muhakkak ona karşı birkaç duygu olması gerekiyor onun beynini hoşlandığı ya da herhangi bir şekilde ilgi ne bileyim yani onun duygularından bir tanesi ben bana yansıtmış gerekir elektrik dediğimiz mevzuyu yani olması gerek yoksa sevmediğin bir insanla evlenemem hele ki bazı oluşur dönemlerde artık evlilik ekonomisti ne olmuş yani maddiyata bakıyor yaş farkına bakamıyorum maddiyatın ya olduğu gibi direk evleniyorlar halbuki böyle bir şey yok bana her şeyi getirmiyor önemli olan insan ona karşı birkaç duygu içermesidir çünkü geçen bildiği halde evlilik olmuyor evlilik olması için o evliliğin mutlak olması için 17 huzurlu bereketli sağlığın zaten her şeyin olması için ilk başta saygı sevgi olması gerekir sevdiği olmalı yerde saygılı olmayı saygılı olmalı sevgi değer olmuyor bu durum için bana göre insan severek evlenmesi gerekiyor sevmek değil kastım çok fazla aşık olmak da değil çünkü ona salaklık bir bayan aşık olduysan onun her dediğini yapar bu bir bayan için çok salakça bir şey de benim istediğim şey mesela bu durum değil ben bundan yana hiçbir zaman olmak istemem evlendiğim zaman bundan ötürü çok fazla sen biliyor musun ona karşı bir şeyler hissetmem gerekiyor

0

sevmediğim bir insanla evlenmem tabikide ilişki güzel gitmez umursamaz olurum ben öyle bir şeyde sevdiğin insanla evlenmek çok güzel bir şey o kadar hayalinin gerçekleşmesi çok güzel bir durum.

0

sevmediğim biriyle evlenmek istemezdim bu zorla olmuş gibi olurdu

0

sevmediğim birisiyle asla evlenmem, ancak evlenen var mıdır? derseniz tabiki vardır, mesela en önemli konu maddiyat olabilir. bu sebepten insan sevmediği birisiyle de evlenmiş olabilir.

0

sevmediğin biriylemi hayattaki tüm sıkıntılara karşı daima dik ve birbirine sımsıkı hem bedenen hemde gönül olarak bağlı olmakmı,hayatta bazı gerçekler vardır.sevginin zamanla bazı sebeplerden doayı yaşamış veya yaşatmış olduğu hayal kırıklığından dolayı zamanlaaşıkın sonrasında sevginin devamındada saygının azalması gibi.birde şu yönden bakalım sevmediğin biri kalbinin atmadığı ruhunu okşamayan birlikte birşey yapmakdan mutluluk duymadığın..amaşunu kaçırmayalım hasta olduğunuzda veya işleriniz gibi hayatınınızdaki düzenniniz altüst olduğunda sevdiğiniz kişi yanınızda sizi temsil edeceğinin garantisi varmı...hani sevmediğiniz insan sizi seviyorsa...birde bunu düşünmeli...sizin yüzünüz asık olduğunda kendisini sorumlu tutup size karşı verdiği değeri ve saygıyı daha cok arttırıyorsa...sen seversin sevdiğinin peşinden koşar türlü fedakarlıklar özveriler yaparsın karşındaki kişi güzelimya ondan yapıyor zenginim ya ondan iltifat ediyor diye düşünmezmi...bana göre sevip sevmemek değil mesele,,evlilik gibi kutsalo lan bir şeyin..günü birlik seyahat olmayan bir evliliğin tonlarca ağırlığındaki sorumluluğu,fedakarlık ve başarı hikayesini beraber yazacak ve her başarılı erkeğin arkasında bir kadın olur sözünün gerçekliliğini ortaya çıkaracak bir eşin olması önemlidir.bu düzen içinde yaşayan çocukların onlarında bir gün hayata adım attıklarında örnek teşkil edeceklerinide unutmamak gerekir.

0

sevmediğim biri ile evlenmek istemem. mutlaka ona karşı bir duygu hissetmem gerekiyor. yani birşeyler hissetmeliyim ki onunla bir yola çıkayım. zaten insan neden sevmediği biri ile evlenir ki ya çıkarı için ya parası için ya mantık evliliği yapmak istemiştir ya da zorla fala evlendşrilmiştir. enazından günümüz de öyle. eskiler de birbirini sevmiyorlarmış yani severek evlenmemişler ama birbirlerine saygı duymuşlsr evliliklerini haşa devam etirritmeye çalışan sonradan seven böyle bir sürü insan var. tabiki bu durum herkese göre değişebilir. insanlar sevmedikleri insanlarla da evlenebilirler. ancak gönül olmayınca birbirine nasıl dokunur birbirleri ime nasıl iletişim kurabilirler bunu aklım almıyor. tabiki bunu ben bilemem . çünkü bu konuda farklı düşünüyorum. insan içinde bir duygu barındırma sevmeli sevilmeli ne bileyim insanın içini ısıtan birşey olmalı sıcks olmalı smaşmş olmalı başka türlüsü bana çok güç geliyor.

0

sevmediğim biri ile neden evleneyim? silah mı dayıyorlar alnına. insan sevdiğine bile bir süre sonra sabredemiyor. sevmediğine nasıl sabretsin.

0

sevdiğim biriyle evlenmem en azından hoşlanmak gerekir bir ömür birlikte yaşayacaksın o insanla , gerçi bazen önce sevmediğin birini ilerde sana öyle birşey yaparki sevdirebilirkenduni büyük konuşmamak gerekir eskiden herkes sevdiği ile evlenebilmismi acaba ama mutlu olanlarda var sonradan,

0

sevmediğimiz bir insanla normalde aynı ortamda duramıyoruz nasıl olsunki evlenelim. insanların birbirine thammülü yokken şu devirdi evlenmek he herhalde o evde hergün kavga eksik olmaz gibi düşünüyorum.

0

evlenmem tabiki. bırak evlenmeyı yan yana aynı ortamda bıle bulunmuyorum

0

sevmediğim biriyle evlenmek hayatımın en büyük hatası olur, hayatta böyle bir şeye kalkışmam. kendi ayağına kimse kurşun sıkmak istemez, gönlüme göre birini bulana kadar evlenmem gerekirse. böyle bir şeyin gerçekleşmesi anca aile dayatmasıyla olmakta, genellikle kızların başına patlıyor bu olay çünkü zor durumda bulunan çıkış yolu olarak kızını mal karşılığında satıyor ve sözde kızının iyiliğini düşünüp sen sefalet çekme bizim gibi diyorlar üstüne. doğu ve güneydoğu anadolu'da iddaa ediyorum hâlâ böyle şeyler yaşanmakta ne yazık ki, düşmanımın bile başına gelmesin kötü bir durum.

0

evlenmem ve hiçbir güç beni o kişiyle evlendiremez.

1

hayır evlenmem. sevmediğin bir kişiyle bir ömür nasıl geçirilir. şahsen ben geçiremem.

0

asla evlenmem ama ne yazık ki buna mağruz kalan gençlerimiz hatta çocuklarımız çok fazla.keşke bu soru onlara da sorulsa ve cevabı ciddiye alınıp hareket edilse...

0

insanın sevmediği biriyle evlenmesi tüm hayatını çöpe atmasıdır insana karşı tarafın her şeyi batmaya başlar hiçbir şeyden keyif alamaz