0

bilincimiz bi nebze kapalı olduğu için derin uykuda bir şey hissetmediğimiz tepki vermediğimiz için öyle söyleniyor olabilir

1

uyumak ve uyanmak iki unsur. uyumak, hayattan kopmak yani bir nevi ölmektir. ama uyanmak, tekrar hayata merhaba demektir. gerçektende uyumak ölümün bir provasıdır. öte yandan ölümün yarısıdır. insan uyuduktan sonra hayattan başka bir aleme gider. yaşam onun için artık durmuştur. diğer yandan bir insan ortalama yetmiş yıl yaşar. bunun yarısını uyuyarak geçirir. yani otuz beş senesi kalır geriye. bu otuz beş senenin on sekiz senesini de çıkarsak geriye on yedi sene kalmaktadır. neden on sekiz sene dedim çünkü insana kendini ancak o yaşlarda tamamlamaya başlar. kalan on yedi senenin yedi senesi de boş işlerle geçmiş ise geriye kaldı on sene. evet insan ömründe sıkı olarak ve kendini bilerek geçirebileceği sadece on sene kalmaktadır. işte biz bu on seneyi iyi geçirmeliyiz. tüm yaşantımızı bu on seneye iyi bir şekilde yansıtmalıyız.

0

uyudugumuzda ruhumuz bedenimizden çıkar. ancak mutlak bir ölüm gerçekleşmediği için uyandigimizda bedenimize geri döner.

1

çünkü insan uyuduğu zaman etrafında olan bitenin farkında olmaz bilinç kapalı olduğu için yarı ölü halı derler.