1

türkçe dublaj film mi yoksa altyazılı film mi ?

Başlıkta belirttiğim gibi Türkçe dublaj mı altyazılı mı neden ?

33 cevap
0

turkce dublaj varken alt yazi izlemem acikcasi alt yazi zahmeti biraz fazla oluyor.

0

asla türkçe dublaj izlemem. oyuncuları kendi sesleriyle izlemenin tadı başka. başkaları seslendirdiğinde kulağımı tırmalıyor dublaj ne kadar başarılı olursa olsun. çünkü o oyuncunun kendi gerçek sesini tanıyorum. arkamda konuşsa şu isimdir diyebilecek kadar aşina oluyorum seslerine. bunun dışında ingilizcemi geliştirmeme de yardımcı oluyor. alt yazılı dizi ve film izlediğim için amerikan aksanına oldukça aşinayım ve ingilizce diksiyonumu da bu sayede geliştirdim. benim için altyazılı gibisi yok.

0

düşük bütçeli filmlerde genellikle altyazılı izlemeyi tercih ederim, çünkü dublajlara özenmezler, yalap şalap yapılır. onun dışında dublaja karşı değilim. mesela mcu filmlerini dublajlı izlerim, hem yerelleştirmeyi çok güzel yapıyorlar hem de ses ustaları işin ehli oluyor.

0

ikisini de sevmekle birlikte verilmem istenen duyguyu alt yazılı şekilde daha iyi alabiliyorsunuz. çünkü konuşanın gerçek sesini duyuyorsunuz. alt yazının şöyle bir dezavantajı var bazen söyleneni kaçırabiliyorsunuz. dublaj filmlerde kötüdür diyemem ama.

0

benim icin hic farketmiyor alt yazili ya da turkce dublajli olmasi. ikisini de izleyebiliyorum. cunku kucukken ntv gibi kanallarin yabancı dizileri filan olurdu alt yazili. bazen televizyonda o kanallari acar birakirdim. (televizyon izlemeyi pek sevmem ama ses olsun diye acarim) iste bazen o dizilere gozum takilirdi. alt yazili olunca hem yaziya bakardim hem diziyi izlerdim filan bir goz asinalii oldu. kimisi der ya filmi ya da diziyi mi takip edecegim toksa yaziyi mi okuyacagim diyr. biraz alismayla alakali bir durum bu. yani daha o zamanlardsn kalma bir durum bende. alt yazili da olsa farketmiyor benim icin.. mesela lisedeyken hoca lost dizisini seyrettirirdi alt yaziliydi. severdim o diziyi. the vampire diaries dizisini 5 sezon izledim o da alt yazili. 5 sezonda alt yazili izledim. izlerim yani. farketmiyor benkm icin.

0

ben hem türkçe dublaj olan filmi hem de alt yazılı olan filmi izlerim yeter ki film heyecanlı ve aksiyonlu olsun ikisini de izleyebilirim. bence türkçe altyazılı olması ya da türkçe dublaj olması hiçbir şey ifade etmiyor ikisi de aynı benim için .

0

eskiden sürekli olarak dublaj izlerdim tüm filmleri yada tüm dizileri. sonrasında kalitesinin düştüğünü fark etmeye başladım ve şahısların ağız hareketi ile sözcüklerin uyuşmaması bana çok sinir bozucu gelmeye başladı o günden sonra her filmi yada diziyi altyazısı olarak izlemeye başladım.

0

türkçe dublajlı altyazılı çok zorlanmışlardır kişiden kişiye değişir bana göre altyazılı izlemek daha zevklidir ama bazı sinemalar izle türkçe dublajlı iyi oluyor zaten türkiye dublaj konusunda çok ileri seviyede çok büyük dublajcıları mız var ve işlerini çok iyi yapıyorlar ama bana göre altyazı daha iyi.

0

hayatımda bir kere altyazı film seyretmiştim oda sevdigim filmin türkçe dublajı yoktu onun için.yani altyazı sevmiyorum sürekli türkçe dublaj izliyorum ne bilim okumak gelmiyor içimden.

0

alt yazılı filmleri hiç sevmiyorum. dublaj filmler daha güzel geliyor alt yazıyı takip edemiyorum bazen o yüzden hoşuma gitmiyor.

0

türkce dublaj tabikide ama altyazı okuyana kadar film sahnesini kaçıriyoruz

0

tabiki dublaj yazılar geçene kadar filmi izlemeyi kaçırıyorum
heleki yabancı komediyse dublaj daha komik oluyo izlemek daha çok keyif veriyo
alt yazı sevmiyorum pek te tercih etmiyorum

0

kesinlikle altyazılı olmalı. dublajlı film orijinalliğini kaybetmiş hissi veriyor bana.

0

tabikide türkce dublaj flimler daha güzel bence altyazılı flimlerde filmi mi izliyecen yazıyımı izliyecen o yuzden dublajlı filmler daha iyi eskisi gibi dublajlar kötü degil günümüzde orjinal dublaj gibi seslendiriliyor o yuzden türkce dublaj flimler kesinlikle daha iyidir benim görüşüm bu yönde tabi bazı kişiler ise onların icin engilizce yada farklı diller altyazılı daha iyi gelebilir

0

ben sevmıyorum altyazıyı cunku fılmemı bakıcam yazıyımı okucam .hepsını kacırıyom

0

alt yazılı derim ben.olmuyor dublajlı filmler.filmin ruhu kaçıyor sanki.türkçe kelimeleri karşılamayan diyaloglar oluyor filmde kötü bir çeviri veya ses sizi filmden soğutuyor.alt yazı çok çok daha iyi.hem filmden kopmuyorsunuz.sürekli filmin içinde olmak durumundasınız.

0

bunun kavgası zira sadece bizim ülkemizde yapılıyor ve bu tartışmanın çok gereksiz olduğu kanısındayım. isteyen altyazılı izler, isteyen de dublajlı izler.

0

benim için farketmez ikisini de izlerim yeterki film aksiyonlu olsun .aslinda alt yazılı olunca daha iyi oluyor çünkü dil ogrenme çabası oluyor bende.

0

bana sigara san türce alt yazı li filim çünkü o film orjinal oladır

0

türkçe dublaj altyazılı oku oku film bitiyor tat vermiyor