0

bence okullarda osmanlıca değil bütün diller verilmelidir

0

osmanlıca dil eğitimi okullarda verilmeli mi bence verilmemeli hani osmanlıca dili ne kadar faydası olur orasını da bilmiyorum ama yani bana göre gereksiz ingilizce gerekli her yerde ingilizce hani bir nevi yardım oluyor ama osmanlıca zannetmiyorum yani bence gerek yok

0

bence osmanlıcaya hiç gerek yok hatta osmanlıca diline gelene kadar ülkemiz de önce ingilizceyi ve türkçeyi adam akıllı öğretebilseler çok daha iyi olurdu osmanlıcaya kadar daha çok yol var. yani bilmek öğrenmek iyi birşey tabi seçmeli derste olabilir ama şu an çokta gekrli olarak görmüyorum ben zaten edebiyat bölümü okuyanlar biliyorlar öğreniyorlar yanlış bilmiyorsam eğer herkesin osmanlıca bilmesini gerektiğini düşünmüyorum ama herkesin türkçe ve ingilizce bilmesi gerektiğini hatta belki yanı sıra bir çok dil bilmesi gerektiğini düşünüyorum. aslında öğretim daha iyi olsa yani eğitim zaten böyle olmazdı ama görüyoruz ki biz türkçeyi bile çok zor öğreniyoruz ingilizceyi bırakın hele hele osmanlıcayı çok dhaa zor yani eğitim sisteminde bir aksaklık ve sorun var bence insanların matematik ingilizce fizik kimya türü dersleri nedne öğrenemediğini bence sorgulamamız gerekir diye düşünüyorum.

0

cocuklarin zaten o kadar dersleri oluyo bence gerek yok isteyen kendi basina oyrene bilir benim fikrimce zaten simdi okullar 3 dil oyrediyo

0

osmanlıca dersi bir yazı dilidir. ben osmanlıca okuyup yazabiliyorum. çok güzel bir şey bence onca ders arasında bu derste verilebilir.

0

lise düzeyinde 1 sene zorunlu temel osmanlıca dersi konulmalıdır .

0

verilebilirde verilmeyebilirde verilirse 1 tane daha yabancı dil kursu görürüz

1

evet osmanlıca dil dersi verilmesi hakkında bir çok haber okudum ancak benim düşünceme göre verilmesi bence tuhaf çünkü osmanlıca denilen dil arap harflerinin türkçe konuşma olarak yazıya geçirilmiş halı eski türk arşivinde çalışıyorsanız türk dili ve edebiyatı okuyorsanız ya da tarihçi değil iseniz mantıklı bulamadığım sorunsal çünkü geçmişte kaldı elbette geçmişi bilmek gerek ama imam hatip liselerinde ingilizce bilmeyen çocuklara gidip de osmanlıca dil eğitimi verilmesi mantıksız geliyor bana aynı fikirde olan arkadaşlar elbette olmayacak yani bu benim düşüncem bence gereksiz buluyorum daha makul işler yapılabilir böyle şeylere çok lüzum yok küçük küçük çocuklar araplaşıyor durum vahim yani

0

okullarda pek çok yabancı dil verilirse çok anlamlı olur. bu yabancı diller arasında osmanlıca da olabilir. neden olmasın.

1

hayır, asla verilmemeli..ya da zorunlu olmayan seçmeli derslere konulmalı.. ki; öğrenmek isteyen gitsin öğrensin..kimse bunu zorlamamalı.. ama sanırım bunu da hayata geçirecekler ki bir kaç gündür twitterda misal şehriyar adlı kullanıcı yazar bunu soruyor.. ben tepkimi veriyorum ona ama demesi atatürk harf devrimi ile esas dilimizi almış.. geveleyip duruyorlar birşeyler..adamların işi gücü osmanlı.. ne osmanlıymış arkadaş.. bitmiyorlar.

0

verilmelidir.cunku eski soyumuzun dilini öğrenmek önemlidir.

0

bence verilebilir,tarihimizi ve geçmişimizi çocuklarımıza, yeni nesillere daha net anlatılırsa onlar da bu şanlı geçmişe sahip çıkarak daha aklı başında ve vicdanı hür,kendilerini bilen bireyler olarak yetişebilirler.

0

benim şahsi fikrim verilmesinden yana. osmanlıdan geldiğimize göre atalarimizin alfabesini de bilmek lazım.

0

sosyal bilimlerde belki verilebilir ama normal okullarda gerek yok.