0

giyimde bedene göre fiyat artması com saçma bir durum olur çünkü. insanlar istedikleri kadar yiyebilme özelliğine sahiptirler fakat istedikleri bedeni istedikleri gibi giyemezler. l giyen birinin sırf daha az para harcamak için s beden kıyafet baktığını bir düşünsenize. çok saçma olurdu öyle değil mi? aynı şekilde bir düşünce söz konusu. ancak yemek yerken ben istediğim kadar yerim, başka biri de istediği kadar yiyebilir ya da başka biri sadece bir lokma bir şey yiyebilir bu tercih ve açlık durumu meselesi bu soru birbirinden alakasız iki durumu birbirine bağlamaya çalışan bir soru daha çok böyle bir durum yani.

0

yetişkin gruplarda evet var ama çok değil. bazı ürünlerde oluyo.ama çocuk giyimde var bu. çocuk mağazasında çalıştım çünkü ordan biliyorum . örneğin bi dört yaş bes tl ise 5 8 yaş 10 tl 89 ve üzeri yaşlarda fiyat on beş teledir .çocuk giyimde bu bütün çocuk kıyafetlerinde geçerlidir. ve çocuk kıyafetleri tarihinden çok fazla pahalı buluyorum. çocugun çocukluğunu kullandıklarını düşünüyorum.yetiski kıyafetlerine çok fazla kumaş gittiği halde o kadar pahalı değil. anne baba olarak o fazla dan verdiğimiz para gözümüze gelmiyo ve insanlarda bunu fırsata çevirmiş diye düşünüyorum. yapacak birşey yok bunu değiştirmek isterdim ama ne yazzikki elimizden birşey gelmiyor .

0

aslında büyük bedenler de diğer normal bedenlere göre pahalı . çocuk giysileri dışında . onların da yapımı az oluyor bazen o yüzden sırf büyük beden diye ; fiyatının beş tl oynadığını gördüm . belki daha ucuz ama satıcılar talep arttıkça fiyatı yükseltiyor. neler neler var daha aslında o kadar da fark yok , benim gördüğüm kadarıyla .

1

:) giyimde de aksine ufak, çocuk giysileri en pahalı olandır. eskiler boşuna dememişler, çocuğun yediği helal, giydiği haram diye.. sanırım ufak diye daha çok uğraştırdığından bebek giysileri daha pahalı.

1

@gamze29 unda dediği tek bir ürün alınıyor sonuçta o yüzden fiyatında bir değişme olmaması gayet normal bir durum.

0

benim düşüncem şu yönde ; büyük boy yemek isterken fazlasını istiyoruz ama kıyafette bizim elimizden gelen bir şey yok.hangisi bize oluyorsa onu almak zorundayız.

0

çünkü yemek menüsünden daha fazla patates,daha fazla içecek ve daha fazla hamburger alabiliyorsunuz, oysa giyimde beden ölçünüz büyüyor diye 1 adet alacağınız yerde 2 adet elbise almıyorsunuz bu şekilde bence.

1

bu iste bir is var arkadas nesen acaba bu farklılık neyden kaynaklanıyor.