0

dua allah ile kul arasında iletişim kurma şeklidir. gerek bir şey dilemek için gerek şükretmek gerek allah'ı zikretmek için dua ederiz. genellikle dileklerimizi allah'a dua ile ulaştırırız. duanın amacı da budur.

0

dua insan icin yaradandan bir dilekdir günahlari varsa affolmasi icin yaradanına verdıgı en guzel kapidir.sadece dua camide deil evinde sokakda bir ise baslarken bitirirken birsey isterse herzman dua edilmesi gerekir bence.

0

dua tanrı ile elçi arasındaki bir alışveriş biçimidir aslında elçi tanrıya dua ederek tanrıdan bekletinde bulunur tanrı ise tanrılığnı üstün kılmak için elçisinden onun hatırlamasını ister. tanrı ile elçi arasındaki dua etmek ilişkisi bu şekildedir.

0

allah ile ilişki kurmamızı sağlar. allah'a isteklerimi dua ile iletiriz.

0

dua inanan insanların; allah'a sığınmaları, şükretmeleri, istekleti, adakları ve bunun gibi bir takım amaçlarla el açıp iletşime geçme şeklidir. dua yaratan ile kul arasında olur. aracı olmaz. birşey dileyeceksen sadece ve sadece el açıp yaratandan isteyebilirsin.

0

kendi acizliğimizin farkına varmaktır dua. çaresizlikte elimizi açtığımız olur genelde ama her zaman şükredeceğimiz şeyler olduğunu unutmamalı her zaman dua etmeliyiz.

1

dua allah ile aranda olan bağdır genelde sağlık için edilmelidir

0

dua allah ile kul arasında ki bağlantıyı kurmak için kullanılan bir yoldur.allah duada kullarının isteklerini dinler(mecazi manada).kullar duada allah'a şükreder.böylece kullar dua sayesinde kulluk bilincine sahip olurlar.

0

dua çok istediğimiz bir şeyi allah yalvarmamıza denir. dua etmek için abdest almak ve öyle dua etmek cok daha iyidir. allah kullarının kendisine yalvarsını çok sevdiğini söylemiştir. edilen her dua er yada gec kabul edilir. dua etmek için namaz kılmak ve bu namazın sonunda dua okumak çok daha dogru bir karardır.

0

dua allah'la konuşmaktır. onun büyüklüğünü, gücünün sınırsızlığını kabul etmek ve ihtiyaç duyulan ya da arzu edilen şeyleri ondan istemektir.

kur'an-ı kerimde ve hadislerde de duanın önemine çokça yer verilmiştir. çok sayıda dua ayeti de vardır. ayakkabının bağı çözülse dahi allah'tan yardım istenmesinin güzel olacağı söylenmiştir. hatta insanın başına musibet gelmesinin dua vaktinin girmesi demek olduğu şeklinde bile yorumlanır.

ayrıca dua terapi gibidir. insanı rahatlatır, yaradanı ile bağını güçlendirir.

2

dua yaradandan isteklerini isteme şeklidir , bu her iki soruya da cevap oldu sanırım