0

suriyede akdenize kıyısı olan antik bir kenttir . csmbazliklariyla bilinirler

0

ugarit diye bir yer olduğunu ilk defa burada duyuyorum

0

arapça suriye'de lazkiye yakınlarında akdeniz kıyısında bulunan aktif bir limandır

0

bildiğim kadarıyla suriye bulunur ve antik bir liman şehiridir

0

bilmem tarih bilgim yok
eğer tarih bilgim olsaydı ben bu soruyu
doğru cevap verirdim sizi de bu yükten kurtarırdım

1

mezopotamya'da lazkiye tarafında tarihte yaşayan bir krallıktır ticari becerileri ve politik cambaz lıkları ile tanınır.

1

suruye'nin lazkiye kentinde kurulmuş bir sahil kentidir. 1929 yılında arkeologlar ttarafından yapılan kazılarla ortaya çıkmıştır. tarihte çok önemli bir şehirdir. coğrafi konumu sayesinde çok önemliydi. ticaret yollarının geçiş noktasıydı. kenan dili konuşuluyordu. kil tabletlere yazdıkları metinler halen korunmaktadır.

0

sami ırktan olan kenanlıların yaşadığı antik dönem şehridir. tarihsel dönemde son derece önemli bir yerleşim yeri olan ugarit, arkeologlar tarafından 1929 yılında yapılan kazılarla ortaya çıkarıldı. suriye’nin kuzey kıyısında yer alan bu site oldukça geniş bir alana hakimdi ve içerisinde yaklaşık yüze kadar köyde kasabayı barındırmak taydı. köy yerleşimlerinden sonra burada şehir yerleşimleri de kuruldu dönemine göre oldukça güzel evlerin, büyük tapınakların bulunduğu ugarit’te saraylarda inşa edilmişti. ugarit önemli bir coğrafi konuma sahiptir. ticaret yollarının geçiş noktasıydı ve bağımsız bir bölge olmadığı için kozmopolit yapıya sahipti. ticaret sayesinde ekonomik yönden, kozmopolit yapısı nedeniyle kültürel yönden oldukça zengin bir yerde. sadece kenan dili değil tüm doğu dilleri ile bu bölgede konuşuluyordu. ugarit’te kenan dili konuşulurdu. mısır, hitit gibi dönemin büyük devletleri ne bağlılığını bildirmişti. 1180 yılında deniz halklarının saldırıları karşısında yıkılmışsa da kil tabletlere yazılmış olan edebi ve mitolojik metinler korunmuştur. çevresindeki pek çok devlet ile yaptığı yazışmaların belgeleri de ugarit için tunç çağındaki önemini göstermektedir. yedi alfabe ile dört ayrı dilde yazılmış bu belgeler kentin kozmopolit yapısının kanıtıdır. deniz kavimleri göçlerinin yanı sıra deprem ve kıtlık da bu yıkılışını hazırlayan nedenlerdendır. yerleşmedeki ilk kazılar 1929 yılında başlamıştır. demir çağında da yüzyıllar arasında burada köy ölçeğinde bazı yerleşimler görülmüştür.

0

batı suriye de akdeniz'e kıyısı olan aktık kent. zamanında ticaret açısından önemli bir yer olmuştur. harabelerde yapılan kazılarda çeşitli tabletlere ulaşılmıştır. sanat tarihi açısından da önemli bir bölgedir.

0

ugarit suriye de bulunan bir liman şehridir. ugarit alfabesi tarihte önemlidir. ugarit alfabesinin zamanındaki alfabelerden en önemli farkı kelime ve nesneleri anlatmak için çok sayıda işaret kullanılmaz. 30 harften oluşur bu alfabe ve modern alfabelere çok benzer. harfler yan yana gelerek kelime oluşturulur kısacası modern alfabelerle çok ortaktır birçok yönü. ugarit dili ve alfabesi 1929 yılında çözülmüştür. çok kısa sürede çözülmüştür çünkü çağdaşı olan alfabeler gibi karmaşık değil az sayıda karakter var ve harf sayısı az oldukça basittir. günümüzdeki yazı sistemine de uygundur. bu yüzden kolaylıkla çözümlenmiştir. çıkarılan tabletlerde akatça dilini görmekteyiz. akatça dili ile yazılan m.ö. 3000 ile 0 tarihleri arasında yazılmış olan tabletlerdir. bazı tabletler ugaritçe ve ugarit alfabesiyle yazılmış hatta devlet arşivlerinde kullanıldığı tespit edilmştir. bu uygarlık zayıftır ve ordusu güçsüzdür bu yüzden m. ö. 1185 yılında denizden gelen düşmanlar tarafından yıkıldığı ortadan kaldırıldığı düşünülüyor. ama yine de kesin konuşulamıyor bu konu hakkında. ama alfabenin tarihsel gelişimine katkısı olduğu önemli bir rol oynadığı bu konuda düşünüyor ve bulgularla da kesinlik kazanıyordur. bu topluluk hakkında söyleyebileceklerim bu kadardır yani tarihimize alfabe konusunda bir etkileri olmuştur diyebiliriz. günümüz modern alfabelerin temeli diyebiliriz.

0

ugarit suriyede bulunan bir liman şehridir

0

sami ırktan olan kenanlıların yaşadığı antik dönem şehridir tarihsel dönemde son derece önemli bir yerleşim yeri olan ugarit arkeologlar tarafından 1929 yılında yapılan kazılarla ortaya çıkarıldı suriyenin kuzey kıyısında yer alan bu site oldukça geniş bir alana hakimdi ve içerisinde yaklaşık 100 kadar köy ve kasabayı barındırmaktaydı köy yerleşmelerinden sonra mö 3000 lerde burada şehir yerlesimleri kuruldu dönemine göre oldukça güzel evlerin büyük tapınakların bulunduğu ugarit te mö xv yy da saraylar da inşa edilmişti ugarit önemli bir coğrafi konuma sahipti ticaret yollarının geçiş noktasıydı ve bağımsız bir bölge olmadığı için kozmopolit yapıya sahipti ticaret sayesinde ekonomik yönden kozmopolit yapısı nedeniyle kültürel yönden zengindi sadece kenan dili değil tüm dili doğu dilleri bu bölgede konuşulurdu ugarit te kenan dili konuşulurdu mısır hitit gibi dönemin büyük devletlerine bağlılığını bildirmiştir 1180 yılında deniz halklarının saldırıları karşısında yıkılmışsa da kil tabletlere yazılmış olan edebi ve mitolojik metinler korunmuştur

0

günümüzdeki suriyenin lazkiye yakınlarında bulunan lian şehridir liman şehri olması tarih için önemli yerde tutar

0

batıda bululan antık bir kenttır tarıhsel dönemde son derece önemli bir yerleşım yerıdır

1

suriye'nin batısında bulunan akdeniz okyanusuna kıyısı olan antik kenttir. ugarit önemli bir konuma sahiptir.ticaret yollarının geçiş noktasıydı.

0

ami ırktan olan kenanlıların yaşadığı antik dönem şehridir. tarihsel dönemde son derece önemli bir yerleşim yeri olan ugarit, arkeologlar tarafından 1929 yılında yapılan kazılarla ortaya çıkarıldı.

suriye’nin kuzey kıyısında yer alan bu site oldukça geniş bir alana hakimdi ve içerisinde yaklaşık 100 kadar köy ve kasabayı barındırmaktaydı.

köy yerleşimlerinden sonra mö 3000’lerde burada şehir yerleşimleri kuruldu. dönemine göre oldukça güzel evlerin, büyük tapınakların bulunduğu ugarit’te mö xv. yy.da saraylar da inşa edilmişti.

ugarit önemli bir coğrafi konuma sahipti. ticaret yollarının geçiş noktasıydı ve bağımsız bir bölge olmadığı için kozmopolit yapıya sahipti. ticaret sayesinde ekonomik yönden, kozmopolit yapısı nedeniyle kültürel yönden zengindi. sadece kenan dili değil tüm doğu dilleri bu bölgede konuşulurdu.

ugarit’te kenan dili konuşulurdu. mısır, hitit gibi dönemin büyük devletlerine bağlılığını bildirmişti.

1180 yılında deniz halklarının saldırıları karşısında yıkılmışsa da kil tabletlere yazılmış olan edebi ve mitolojik metinler korunmuştur.

0

suriye de akdeniz'e kıyısı olan bir antik yerdir

0

batı suriye'de bulunan akdeniz'e kıyısı olan antik kenttir ve lazkiye yakınlarındadır.

0

bu bir beylik olarak bilinen bir beyliktir tarım ve birçok alanda yaptıkları genellikle üretimi hız vermişlerdir yaptıkları işler gerçekten muazzam işlerdir şu anki tarihimize bakarak yaptıkları işleri yorumlayabilir ve büyük bir önem kazandığını söyleyebiliriz çünkü o zaman dert ekleme içine bakılarak söyledin diye yaptıkları tarımın imkansız denilebilecek kadar zor bir şey olduğunu söyleyebiliriz ama imkansız olmadığını onlar sayesinde gördük bu beylik birçok alanda ve birçok şeyde tarihe yön tutan işler yapmıştır yani şöyle ki yaptıkları işlerde hem bizim şu an günümüzün tarım esasını hem de birçok alanda yaptıkları eserleri sergilemişlerdir birçok insanın yapabileceği ama bir o kadar da zor bir şey olarak göze çarparken insanlar toprakların verimli alanların seçmekte ve bu seçtikleri anların tarım yapmakta yapmakta olduklarını fark etmişlerdir böyle böylelikle tarıma yön tutmuşlardır verdikleri tarımın aldıkları tarımın yani kazançlarının yine aynısını kendi ihtiyaçları ile bekleyene tarıma ve tanımışlardır birçok alanda iş yapmışlardır ama bunların en önemlisi tarım çünkü tarıma çok önem vermişlerdir insanların yaşamsal ihtiyaçlarını yani gübre lerini dönüştürerek hem çevre kirliliğini önleme işlerdir hem de bir döngü içerisinde yeniden tarım yapmışlardır böylelikle tarımın hem ne kadar güzel hem ne kadar iyi ve geri dönüşüm sel olarak gör olduğunu gözümüze geliyor çarpıyor insanlar birçok alanda ve birçok yerde yenilikçi hareketleri göz çarpar bunlardan biri doğayı mavi etmelidir ama geçmişteki atalarımıza baktığımızda hep doğa ile iç içe yaşamışlardır ve dua onlara güzel youtube'dan sürmüşlerdir bu beylik de bundan yararlanarak yaptıkları işlerde duaya teşekkür ve şükür amaçlı tasarımlarını toplayarak önemli işe imza atmışlardır ama şu anki günümüzde gedikoğlu yiyecekler ve benzeri yiyecekler insanları zehirleme ektedir u gerek dünya nüfusunun çokluğundan gerektiği insanların açgözlülüğün inandır ama geçmiş yıllara bakılarak devam etseydi şu anki günümüzdeki tarım birçok insan şu anda aç olmaktan kurtulurdu ama biz ne yazık ki böyle bir duruma kafayı aramıyoruz aç kalmak yani yaptığımız için bu tarım işleri çok önemli bir yer kaplıyor çünkü yaşamsal bir ihtiyaçtır insanların hem kendi açısından hem de millet açısından bir yaşam döngüsünü sağlamak için yaptıkları olaydır ve bu bir ilk bunu çok güzel bir şekilde gerçekleştirmiştir tarımsal ihtiyaçlarının karadeniz ve bölgesinde yapmışlardır böyle insanlar ne yaptıklarını biliyorlar nedir yapacaklarını biliyorlar hem de kazancına kalan sağlıyorlar böyle bir parayı bence dünya üzerinde en çok para tarımla vardır çünkü tarımı dünyada şu anda yapan az kişi vardır temiz tarım yani geliyorsunuz insanlar bizim yediğimiz meyveleri sebzelere ilaç katarak gedeolu bir şekilde bizim soframızı sunuyor bu dainsanların gıda zehirlenmesini ve çeşitli hastalıklara yaşamalarına yol açıyor bu gibi hastalıkları önlemek için önce soframıza gelen yemeğin nereden geltoprak bütünlüğü kurup kendi ürünümüzüyapmalıyız

0

kuzey suriye'nin akdeniz kıyısında yer alan, halkının büyük bir kısmının tarım ile uğraştığı, kozmopolit ve zengin bir şehirdir.