0

en büyük sebebi dolar tabiki ne kdar yükselirse o kadar zarar. ancak bide kndimiz artık hç bişey üretmediğimiz için malesef bu bi etki yaratıyor tabi. dışa bagımlı olduk resmen.

0

ulkemız kendını ezdırmemek ıcın bır cok ulkeye kafa tutuyor ve bu konuda elbettekı sonuna kadar haklı ve bu ulkelerın basını dunyanın suan en guclu ulkelerınden olan amerıka yonetıyor amerıka bıldıgımız uzere ekonomıye yon veren bır ulke amerıkayla ne kadar ters dusersenız o kadar kotu yanı gerek surıye gerek s-400 fuzelerı gerekse akdenızı dogusu ıle ılgılı olan butun sorunlarda amerıka ıle karsı karsıyayız ve ne zaman amerıkalarlar karsı karsıya gelsek bızı yaptırım ıle tahdıt edıyorlar ve yapıyorlarda ve bu yaotırımları da dolar kurunu yukselterek gerceklestırıyorlar onların dolar kurunun yukselmesı demek bızım paramızın deger kaybetmesı demektır ve ulkemızınde her ne kadar gelısıyor densede halen dısa baglı bır ulke oldugunu unutmazsak eger dısarıdan gelen urunler bızım ulkemızde her zaman pahalıdır ve galıba hıc bır zaman dusmeyecek aksıne artmaya devam edecektır .

0

dolar yükseldikçe yabancı ürünlerde ister istemez pahalanıyor.

0

yabancı ürünler türkiyeye dolar kuru ile giriyordu doların zamlanmasıyla birlikte by orantıyla onlarında fiyatı yükselmiş oldu bide gümrük verilerine uygulanan zamlardan dolayı oldu

0

borsadan dolayı euro ve dolar arttıkça onlar da artıyor

0

doların fiyatı yükseldikçe ürünlerin fiyatıda yükseliyor.

0

çünkü dolar ve euro arttı.bu durumda fiyatların artmasına neden oldu.

0

bizim paramızın değeri dolar karşısında sürekli değer kaybettiği için.