0

osmanli da savaslarda onemli basari gosteren komutanlara yada onemli isler yapmis olan devlet adamlarina odul olarak devletin uzakta kalmis ve ekilmeyen topraklar berilirdi bu sayede topraklar ekilip bicilmis ve buralarda urtetim artmistir

0

tımar sistemi sayesinde devlet para harcamadan eğitimli askerlere sahip olmaktaydı. tımarlı siphahi denen bu askerler tımar sahibi tarafından ücretleri ödenir askerlik talimleri yaptırılırdı. barış zamanında bu askerler bulundukları bölgenin güvenliğini sağlarken savaş zamanında devletin ordularına katılırlardı. tımar sistemi sayesinde devletin ekilebilir arazileri işlenirdi. vergi toplama işleri ile devlet uğraşmaz tımar sahibi devlet adına vergi alır askerleri yetiştirirdi. tımar sistemi sayesinde çift bozan olayı olmazdı.

0

tımar sipahilere verilen maaş niteliğindedir,bu sistemde mülkiyet devlete aittir, bu sistem de toprağı kullanım hakkı çiftçiye aittir,bu sistem de vergiler askeriye de kullanılır.

0

tımar sistemiyle devlet bazı memurlara ve askerlerine maaş vermez bunun yerine baxı toprakların gelirlerini hizmetlerine karşılıkolarak verirdi. bu sistemler köylülerin devlete vereceği vergiyi tımar sahibine verir.