0

mekik bir çok şeyde yararı vardır. karın boyuna etkileri var. örengin gün de 5 set 30 mekik ile 1 ayda (normal bi vücuda sahipseniz) olumlu etkilerini gözle gorulucek şekilde meydana gelir. eskisine göre daha fit hissetmenize aynı zamanda eskisine göre daha iyi görünüme sahip olunabilir

0

mekik çekmek zor olsada güzel bir spordur ve karın kasları ile beraber göğüs kaslarınızı geliştirmenize yardımcı olur yalnız devamlı olmak sporda önemlidir. devamlı spor yapan kişiler devamlı dinç ve sağlıklı kalmada büyük önem taşır spor bunuda belirtmek gerek elbetteki sadece mekikle değil de diğer spor egzersizlerini de yapmak gerek

0

karın kaalarına kol ve sırt kaslarını çalıştırır ve şağlık için gereklidir

0

mekik çekmek spor dalı gibidir fit ve üçgen vücut için karın kası yapar tabi düzenli yapılırsa

0

vücudun daha yapılı olmasi, göbeği eritmek sayılabilir faydaları arasında.

1

genel olarak spor yapmak hem sağlık hemde fiziki görünüm açısından çok önemli. mekik çekmek de güzel bir görünüme ve sağlık bir vücuda kavuşmanın yollarındandır. bu egzersiz karın kaslarımızı güçlendirmemize ve karın bölgesinin sıkılaşmasında önemli bir yeri var. karın kası çok zor çıkan bir kas grubudur. ben kendi sporum da boş günlerimi karın çalışarak yani mekik hareketleri ile dolduruyorum. özellikle yağ yakmak ve güzel bir karın görünümü için sıkı ve doğru bir mekik çalışması baya işe yarıyor. burada önemli olan kası doğru çalıştırmak. doğru yapılan mekik hareketleri ve sıkı çalışma ile karın kaslarını güzel bir görünüme kavuşturmak mümkün. özellikle kadınlar için çok güzel bir egzersiz. kadınlar genelde iri gözükmek ve kalıplanmak istemezler. o yüzden de ağırlık kaldırmaz daha çok mekik hareketlerine yönelirler. kadınlar için görünüm açısından çok güzel bir egzersizidir. mekik hareketlerinden önce hem ısınmak hemde karın kaslarını egzersize hazırlamak için tempolu bir koşu çok önemlidir. ben spordan sonra mekik antrenmanını çalıştığım zamanlarda sıkılaşma dışında görünüm açısından pek fayda görmedim. artık boş günlerimde sıkı bir koşudan sonra doğru ve çeşitli hareketler ile çalışıyorum. böyle çalışmak daha faydalı ve daha güzel bir görünüme kavuşmamı sağladı. tabi sadece mekik çekerek güzel bir görünüme kavuşmak çok zor. beslenmeye de dikkat etmek gerekiyor. sporun en önemli püf noktalarının başında beslenme geliyor.yeri geliyor gramına kadar hesaplayarak yemek yiyorum. mekiği sadece kilo vermek için yapmakta yanlıştır. çünkü tek başına pek bir işe yaramaz. vücudun tamamının çalıştığı hareketlerle birlikte bu işi yapmak lazım. bütün olarak almak lazım. bu şekilde düzenli ve sıkı antrenmanlar sonucu bel ve karın kasları güçleniyor. vücut kas kütlesi artıyor. vücudun kas oranında ki artışta metobolizmanın hızlanmasını sağlıyor.

0

kaslar calisir
vucuttaki hastalik oranlari azalir
hucreler yenilenir
biraz zor gbi egzrsizlerden snra alisiliuor

0

mekik çekmek özellikle kadınların karın ve göğüs bölgesindeki arasında kalan yağları eritmek için çok güzel bir spordur çünkü karın bölgesindeki yağlar özellikle kadınların kurtulmaz ve çekilmez bir ya bölgesi zayıflama yeridir.çünkü kadınlar genellikle bir yerinin fazla olmasından ötürü çok rahatsız olurlar bu genellikle karın bölgesi oluyor çünkü kadınların en çok karın bölgesindeki ya doğum yaptıktan sonra ya da çok yemek yemekten aşırı düzensiz beslenmek ten dolayı oluyor bu durum karın bölgesi'nin zayıf olması için ve erimesi için mekik çekmek oldukça çok faydalıdır mekik çekmenin oldukça çok faydaları vardır.
bunlardan ilki mekik çekmenin faydalarından biri dediğim gibi karın ve göğüs bölgesi'nin zayıf olmasıdır zayıflaması neden olur buzdan günde en az 20 mekik çekerek karın bölgesindeki ve göğüs bölgesindeki arasında kalan bölgeyi zayıflatmak oldukça çok faydalıdır. ikincisi ise mekik çekmenin faydaları faydalarından biri karın bölgesi'nin düz bir şekilde olmasını sağlar yani yağlar gidince düz bir karın bölgesi oluşur bu yüzden çok faydalıdır bu günde en az 10 tane bilecek izle çok iyi olur mekik dümdüz bir karına sahip olmak için özellikle kadınların çektiği zayıflama yöntemlerinden birisidir.üçüncü bir mekik çekme faydalarından biri iseinsanın estetik bir görünüme sahip olmasını oldukça çok faydalıdır kadınların özellikle tabii ki erkeklerle çekebilir düz bir karın ve baklava tarzında bir vücut için çok gerçekten faydalıdır bu durum o yüzden insanlar hiçbir şekilde para harcamadan evde kendi başlarına yapılabilir bu hareketler sadece zayıflamak için özellikle kadınların doğumdan sonraki fazla kilolarından kurtulmak için bu mekik çekme oldukça çok faydalıdır. özellikle de mekik çekmenin faydalarından insanın fiziki yönden çok iyi ve güzel olmasını sonucu meydana gelir mekik çekme insanlar üşenebiliyorlar ama sadece günde bir 10 tane bile çekilsin gerçekten çok faydalı ve zayıflamak için oldukça çok iyi bir yöntemdir doktorlar ve uzmanlar da çok aşırı şekilde olmaması şekilde çekilmemesi şekilde uyarıyor çünkü belindeki yani ben ağrısının çekilmesini o oldukça çok zararlıdır bir durum. genellikle mekik çekmenin faydalarından bunlardır genellikle zararları fazla yoktur sadece bel ağrısının olması biraz sıkıntı olur o da fazla olmaması için yani fazla yapılmamalıdır hareketler.

0

en çok karın ve göbek bölgesinde faydası vardır düzenli mekik çeken birinin üç dört ay içerisinde daha güçlü bir karın kaslarına sahip olması kaçınılmazdır göbek ya da karınız azaldığı için egzersizlerinizi bırakırsanız başladığınız durumdan daha çok kötü bir duruma gelebilir siz göğüs kısmından pelvis kısmına kadar olan kasları çalıştırır kişiyi daha dinç ve daha hareketli yapar bel kısmında oluşabilecek hasarları önlemek hareketleri neden önemlidir mekik hareketleri doğru ve düzenli olarak yapmanız durumunda belki yemeğinizi korur bel bölgesinde bulunan doğal abdominal kasları güçlendirir ve sertleştirir siniz doğru yapılan bir hareket her zaman fayda sağlar ancak yanlış hareket hem zaman kaybına neden olur hem de hareketin sonuçları alınmadığı için kişide hayal kırıklığına sebep olur mekik çekmenin faydaları olduğu kadar hareketin yanlış yapılması durumunda bir takımı zararları da olabilir bu konuda dikkat edilmesi gereken hususlar size şöyle sıralayabiliriz egzersiz hayatınızda mekik yeni ise hızlı davranmayın ters bir hareket belinizi de bazı sorunlara neden olabilir yani yeni başladıysanız sayı konusunda kendinizi zorlamayın yavaş yavaş maçı sayısını artırın mekik çekerken tamamen açık ya da tamamen tok olmanız gerekir buna dikkat edin mekik egzersizinde yapılan hareketler mekke gidersin yapılan hareketler sırasıyla şunlardır uzanıp doğrulma genel karın bölgesi egzersizidir ben karın kasları için yetersizdir büyük berk ısının çalışmasına yardımcı olun harekettir zorlama yüz kasım kasları için kullanan egzersizdir ben hareket ettirilmeden karın üst kısmı yukarı kaldırılarak yapılır kalça kaldırma alt karın kaslarını çalıştırmak için yapılır vücudun üst kısmı oynatmadan kalça aşağı yukarı hareket ettirilir yana doğru mekik yan karın kaslarını çalıştıran hareketler mekik hareketini kesinlikle yumuşak yerlerde yapmayın aksi takdirde beni zarar görebilir mekik hareketi zayıflatmaz sadece karın kasları da güçlenmesine destek verir mi hareketi çekerken ellerinize ensede birleştirmenin elleri kitlemek boyun bölgesinde yüklenerek zarar verir

0

karın kaslarınız sertleşir daha güzel bir görünüm elde ederseniz vücudunuz çok güzel bir görünüm olur.

0

karın kası yapmak için ideal bir yöntemdir.

0

mekik çekme işlemi doğru ve düzenli yapıldığında karın bölgesinde istenen sıkılışmanın elde edilmesini sağlayan bir harekettir.ayrıca karın bölgesindeki yağlardan da mekik ve doğru beslenme yardımı ile kurtulunabilir.

0

mekik çekme vücudu sıklaştırır mide kası yapar ve vücudu dinç , ayakta tutar

0

vücut gelişimi için güzel bir spor olduğunu düşünüyorum.

0

karın kaslarını güçlendirir , kişinin daha düz bir karına sahip olmasına olanak sağlar. bunların yanı sıra bel bölgesinde simit denilen yağlanmaların önüne geçer.

0

mekik çekmek karın kaslarının gelişimi için oldukça faydalıdır. basit bir yapılış stili olsa da oldukça zorlayıcıdır. özellikle yeni spora başlayan insanlar mekik çekme konusunda ilk atrenman da zorlanmasa da sonraki günlerde şiddetli bir vücut ağrısı çekerler bu ağrı yaklaşık bir hafta devam eder. bu süreç içerisinde spora devam edilirse vücut spor yapmaya alışır ve ağrılar azalır. vücudunu geliştirmek isteyen insanlar için belki de en zorlayıcı kas grubu karın kasıdır. bu kası da en iyi çalıştıran hareketlerden bir tanesi de mekik hareketidir.mekik bu kas grubunu zorlar ve sıkı çalışmasını sağlar.

0

mekik çekmek karın kaslarını geliştirmek açısından önemlidir.

0

karın bölgesi sıkılaşır toparlanır şekillenir düzgün bir şekle girer ve baklavalar oluşmaya başlar bunu sonucunda güzel bir görünüşe kavuşursunuz

0

herşeyden önce spor sagliktir ve mekik cekmek encok karin kaslarinin guclenmesine sebep olur

1

spor yapmanın bir çok faydası var. mekik çekmekte spor yapmanın bir yolu. tempolu sıkı bir koşudan sonra çekilecek mekiğin vücuda bir çok faydası olur. karın kaslarının oluşumunu sağlar ve vücudun sıkılaşmasında büyük rol oynar. karında oluşan yağların erimesini engeller. kilo vermek isteyen insanlarında sık sık yapması gereken bir antrenman şeklidir. tabi ki kilo vermek için sadece mekik çekmek faydalı olmayacaktır. bütün vücudu hareket ettiren egzersizleri uygulamak ve mekik çekmek gerekir. yapılan mekik antrenmanının neticesini alabilmek için doğru bir şekilde uygulamak ve doğru beslenmek gerekir. spor sadece egzersiz hareketleri yapmak değildir. yapılan hareketlerin doğru bir şekilde yapılması, sürekliliğinin olması ve doğru beslenme ile birlikte güzel neticeler elde edilebilir.