0

ben saçlarımı 15 yaşından beri boyatıyorum. aslında çok pişmanım ama yapacak bir şey yok. çünkü alıştım. neden pişmanım. saçlarım pişmaniye gibi oldu. ve çok fazla dökülmeye başladı. bunun sebebi içindeki açıcı. ben size tavsiye etmiyorum.

0

evet saç boyası saçların yapısını bozduğu için saç sağlığına çok zararlı özellikle saçlarda lastikleşme ve kopmalara neden olur.

0

saç boyası saçı tabikide döker nasıl döker diye sorarsanız şu şekilde döker. saçlarımız çok hassas olduğu için çabuk yıpranır ve çok çabuk dökülür veya kopar kepeklenir vesaire bunlar olduğunda da saçlarımız zarar görür . saç boyasının içinde birden çok kimyasal ilaçlar var ve bu kimyasallar sağlığa ve saçlara çok zararlı hele küçük yaşta bir çocuk yaptı ise daha da zararlı bu yüzden kesinlikle çocuklara sürülmemelidir saç boyası büyüklerde kulllanmamalı tabikide çünkü kokusu dan zehirlenen saçlarında yağlanma olan dökülen kepeklenen birçok insan olur ve buda halk tarafından hoş karşılanmaz benim herkese önerim saç boyası kullanmayınız.

0

iyi bir saç boyası pek dökmez aslında.zaten herkes saçını boyuyor artık.kimyasal içeriği en az olan organik saç boyalarını denemekte fayda var tabi.saciniz boyaya alışmışsa boya zamanı geldiğinde de dökülüyor aslında.saç boyalarının bilinçli kullanılması gerekir.cok sık saç boyatmak doğru değildir.en az bir ay ara vermek gerekir saçı boyatmaya.kullanılan şampuanlar renk koruyucu olursa saçımızı daha az boyatırız.en çok saç döken boya saç açıcılardır.oreal gibi saç açıcılar doğru kullanılmazsa saçlar yipranir yanabilir hatta.yine platin renkli boyalar saçı zayıflatır uçları yıpratabilir.bunlara dikkat etmekte fayda vardır.saçımızı seviyoruz sonuçta.

0

saç boyası kesinlikle insanların kullanmış olduğu ve saçları döken zararlı bir boyadır.kadınların vazgeçilmezi olan saç boyaları sadece saç dökmez başka yan etkileride bulunmaktadır. bunlar baş ağrısı dır.

0

saç boyası genellikle saça çok zarar verir. genellikle kadınlar güzel görünmek için veya beyazları kapatmak için özellikle sıkıntılı zamanlarında değişik yapmak için saçlarını boyatır,dış görünüşümüz de işte gideriz. değişikliğe gideriz.ancak kimyasal saç boyaları ve piyasada doğal denilerek satılan bir çok saç boyası saça genel zarar verirken birçok hastalığa davetiye çıkarır. mesela uzmanlar genellikle saç boyalarının baş ağrısı kaşıntı saçlı deride sulantılı yaralar ,kepeklenme ,saçta incelme,kuruma olduğu söyleniyor.kimyasal saç boyaları oksijen bazlı krem ve sentez karıştırılmasıyla elde edilmektedir. buradan ne saçım beslenme ve bakımı sağlayan göklerdeki ya uçlarınadoğru etki edemez bir kırık uçlar saçta kuru ,mat bir görünüm oluşur. işte o yüzden genellikle saç boyaları hiç iyi değil saçı. doğal olması daha iyidir bence. özellikle de hamileler saçlarını kesinlikle bırakmamalıdır çocuğa zarar verebilir.

0

saç dökülmesi genetik birşey ama kimyasal içeren maddeler kullanmak bunu hızlandırır veya başlatır boyada kimyasal madde oldukça var bence zararlı

0

evet sac boyasinin icinde kimyasal maddeler vardir zaten bi kere kendi sacinin kendi olmayan sacinin boyasini kullaniyorsun bi kere zaten kimyasal oldugu icin sacini doker ve zararlidir son derecede yani boya konusunda abartildiginda dusunuyorum gercekten ama surmenizi tavsiye etmiyorum cidden hem saciniza yazik etmis olursunuz hemde kendi rengibi batirmis oluyorsunuz.

0

saç boyası saçı döker çünkü boya ve açıcıar saçtaki keratin yapısını olumsuz etkiler buda kırılmaya ve dökülmeye sebep olur.

0

saç boyası içinde barındırdığı kimyasallar nedeniyle saça zarar verir.

0

sac boyasi saclari dokermis arastirmalarim sonucu oetaya cikardigim bilgileri sizle paylasmak isterim; sac boyasi kadin erkek farketmeksizin beyazlari kapamak amaciyla kullanilir.
saydığımız açılardan yararlı gözüksede saç boyası çeşitli kimyasallar içerdiğinden sağlığa birçok zararları vardır.saç boyasının zararları arasında şunlar sayılabilir; saçta kırılma ve yıpranma saç diplerinde yara oluşumu, saç dökülmeleri kepeklenme yüz ve gözlerde ödem ve alerjik reaksiyon aşırı sıklıkla saç boyası kullanan kişilerde lenfoma kanseri riski de artmaktadır.saç boyalarının zararları bunlarla da sınırlı değildir.saç boyasının zararları saç boyalarında bulunan birçok kimyagerler kansere yol açan pigmentler içermektedir.avrupa'da yapılan bir araştırma göstermiştir 'ki saç boyalarını çok kullanan kişilerde lenfoma kanseri riski yükselmektedir. saç boyalarının zararları şunlardır; saç boyaları kansere yol açabilir, saç boyası içeriğinde yer alan fps parafenilendiamin maddesi dna hücrelerine zarar vermektedir.bunun sonucunda da vücutta kanser oluşum riskini artırdığı yapılan bilimsel araştırmalar saç boyaları alerji oluşumuna yol açabilir,saç boyaları ne amaçla kullanılıyor.olursa olsun alerjiye sebep olabilir.bunun sebebi ise saç boyalarında kullanılan ham maddesidir. boya kullanım sonucu ortaya çıkacak alerjinin belirtileri şunlardır;saç diplerinde yara oluşumu,saç derisinde kaşıntı, kızarıklık veya şişlik göz ve burun çevresinde ciltte döküntü,göz kapaklarında şişlik ve saç dökülmeleri bu tür alerjik reaksiyonlar yaşamamak için ffd barındırmayan saç boyaları kullanilabilir. saçlarım beyazlasa bile saç boyası kullanmam çünkü baya zararı bulunmaktaymis.araştırmalarım sonucu ortaya cikardigimbilgiler bu şekildedir.

0

boyası saçı döker çok fazla kullanmamak lazım saç boyası saç saçı gel gel

0

sac boyasi saclari doker icerisindeki kimyasal maddeler saçlarımızı çok yıpratıyor malesef

0

saç boyası saçların kökünde değişmeye ve yıpranmaya sebebiyet vereceğinden dökülme yapabilmektedir. tabiiki doğal sac ile boyanmış sac arasında büyük bir fark vardır. boyalı bir saçın dökülmesini de sadece boyaya bağlamakta mantıklı değildir. saç dökülmesinin birçok sebebi olabileceği gibi boyamakta sac köklerine zarar vereceğinden saçlarda dökülme yapabilir. sadece dökülme değil kırılmalar zayıflama kopma birçok zararlı sonuçlar verebilmektedir. tabi ki hiç boyamamak tek çözüm değil . yani illa ki boyatmak istediniz ya da beyazlarınız çıktı boyadınız o zaman saclariniz dokulmeye mahkum mudur ? değil! bunun için daha özenli olmak gereklidir sadece. öncelikle saçlar sürekli boyanmamalidir. üzerinden en az 3 4 hafta geçmesi gerekir yeni bir boya için. ve boyadaki kimyasal ürünler zarar vereceğinden daha doğal markalar tercih edilmelidir. güvenilir temiz yerlerde boyamak en doğrusudur. ardından sac maskeleri sac vitaminleri kullanmak saçı hem canlı turar hem de yıpranmasına dökülmesine engel olur. tum bunların yanı sıra beslenme faktörünü de göz önünde bulundurmakta fayda görüyorum . özellikle b vitamini içeren besinler tüketmek sac dökülmesine engel olmuş olacaktır.

0

saci doker mahfeder size zarardan baska bisi bulamzsiniz dogal guzeligi imsanlar neden ortmeye calisir ki

0

saç boyası beyazları kapatmak için kulanılır kadın ve erkekler fark etmez dediğimiz gibi keyfe göre saç rengini deyişmek içinde kulanılır saç boyasının zararları şunları saya bilirim saçta kırılma ve yıprama saç diplerinin yara oluşumu saç dökülmesi kepeklenme yüz ve gözlerde ödeme ve alerjik reaksiyon larına neden olur saç boyalarında kulanılan bir çok kimyasallar kansere yol açarak görülmüştür saç boyaları düzenli olarak kullanılan kişillerde saçlarda seyrelme ve bölgesel dökülme görülmektedir saç boyası yanlızca saç değil saç diplerinde zarar verdiğinden çeşitli sağlık problemleri yol aça bilir saç boyaları cilde tahrişe yol aca bilir saç boyaları dipte kepeklenme ye yol aca bilir çocuklar kullanamaz bence sizde kulanmıyın ben kullandım sacim lastik gibi oldu

0

saç boyaları genelde saçı döker içinde kimyasal içerikler barındırdığı için ama bu saç boyaların kalitesine göre değişir kalitesi iyiyse saç dökmeyebilir bunu neye dayanarak söylüyorum dersek hayatımızda kadınlar onlarca kez saçlarını boyatıyorlar dökülse şimdiye kadar kel kalırdırlar ama kalmadılar he zarar vermiyor mu illa zarar veriyordur ama bu tartışılır

0

dokebilir bu yüzden ben hiç boyatmam saçımı

0

saç boyası içerisinde bulundurduğu kimyasal ürünler neticesinde insan sağlığına elbetteki çok zararlı bir üründür. insan sağlığına zararlı olmasındaki temel sebep saç boyasını içerisinde bulundurduğu binlerce kimyasal mineralin saç köküne zarar vermesi ve bunun sonucunda çeşitli hastalıklara davetiye çıkarmasıdır. vücuda alınan her kimyasal madde gerçekten çok zararlı. hangi yönden olursa olsun nasıl alınırsa kimyasal maddeler vücut tarafından kabul edilemez ve bir şekilde dışarıya atılmak istenir. saç köklerinde bu denli müdahale eden kimyasal maddeler saçın yanmasına ve saçın kendi özünü kaybetmesine sebep olur. saç boyaları yerine size daha farklı bir yöntem öderim aslında bu yöntemlerden en bilineni ceviz ağacının yaprağı ve kınadır. bunlarla saçınızı koyarsanız saçınız saç boyasından daha az zarar görür ve daha canlı bir renge ve görünüme sahip olur. saç boyalarını kesinlikle tavsiye etmiyorum eski bir kuaför olarak saç boyaları aynı zamanda içerisinde bulundurduğu kimyasal sonucunda ilt rahatsızlıklarına da sebebiyet verir. kimyasal ürünleri kullanmamalısınız ve çocuklarınızdan uzak tutmalısınız.

0

saç boyası saçları döker çünkü içinde cok fala kimyasal vardır bu kimyasallar saç köklerine zarar vererek dokulmelerine neden olmakla birlikte saçın dış katmanlarına zarar vererek saçların kırılıp gucsuzlesmesine ve cansizlasmasina neden olmaktadir