0

bende bel fıtığı hastasıyım kardeşim. kalıcı bir çözümü yok diye biliyorum. sadece belini kuvvetlendirecek sporlar yapmalısın. yüzme, bisiklet sürme gibi. yüzerken özellikle geri geri yüzmeni tavsiye ederim. tek kol geri geri yüzmeyi gerçek stiliyle uygularsan daha faydalı olacaktır. bisiklet alacak olursan dikey bisiklet almanı tavsiye ederim. yatay bisiklet sadece bacakları çalıştırıyor çünkü. bunun dışında bel çalıştıracak minder egzersizleri yapabilirsin ufak ufak. mekik de çekebilirsin kendini fazla zorlamadan. ama bu seni sonsuza kadar iyi yapmaz sadece belin kuvvetlenir ayakta kalma süreni ve dayanıklılığını artırır. yani bize hayatımız boyunca spor yapmak düşüyor. böyle yaparsan ameliyat olupta hareket kaybına sahip olmamış olursun. bende çok ağrılar olduğu zaman civalı bir torbam var onu tencereye koyup kaynatıyorum ağrılarıma iyi geliyor. civalı torba bulamazsan su torbası da olur. sıcak olsun yeter.

0

ben yeni ameliyat oldum iki fıtıgım vardı biri yırtılmıştı sol bacagımda his kaybı başladığı için mecburen ameliyat oldum çok şükür iyim. ağır kaldırma, ayakta çok durma, çok oturma dengesiz hareket etme allah şifa versin:)

0

@sultann01 imla kurallarına kurallarına ve yazım hatası yapmamaya dikkat eder misin?
yakılar ve yapıltırıp. bir şey anlayamadım

0

fizik tedaviye gitmelisin bence annemdede var fizik tedaviye gidiyor bide yakılar var onu beline yapıltırıp uyuyabilirsin.