0

zippo çakmaklarin orjinali uçak benzini kullanarak çalışır diğer çakmaklar gibi gazla değil özel üretim olan benziniyle doldurulur. orijinal zippolarin altında üretim tarihi de yazar ve barkodu olur.

0

altında kalitesine göre harfler mevcut belki ordan anlaşılabilir

0

orjinal zippo çakmağın sahte olmadığı sesinden bile anlaşılıyor.

0

kapından çıkardığımızda zippo yazar o yazıdan originally olduğunu anlayabilirix

0

bir çok çakmak modeli vardır bunların en kalitesi zippodur ,zippolar genelde demir gövde olur ve çıktığında çıkan ateş sabit yanar ve ne fazla çıkar nede az bu yüzden orijinal olduğunu anlaya biliriz zaten çakma ile orijinal mallar çok kolay ayırt edilebilir bu yüzden pek fazla söze gerek yok aslında ama biraz daha bir şeylerden bahsetmek istiyorum zippo çakma cakmaları ateşi yandığında ateşi yüksek çıkıp azalır git gide nedeni ise zippo orijinal çakmaktaki sistemin olmamasıdır bu yüzden orijinal yada çakma olduğu anlaşılır. çakma mallar genelde kullanın memnun kalmayan kişilerdir bu yüzden çakma malların hiç kimseye bence bir faydası yoktur.bu konu tartışılmaya açık bir konudur o yüzden bir çok yorum ve görüş olabilir.zippo cakmaklarini üreten firma bunları çok daha iyi biliyordur en belirgin özelliklerini yazıp resmi internet sitesinden paylaş salar bir çok kullanıcı ve kullanan daha bilgili olabilir ve aldığı malın kalitesini ve özelliklerini çok daha iyi anlar ve açıklar zippo çakmaklar genelde lüks yerlerde satılır çünkü alması kolay değildir.ama çakma zippolar ise öyle değildir her yerde satıldığı için orijinal olarakda atlandirilmaz.

0

zippo çakmaklar uçak yakıtı dediğimiz değerli bir yakıt kullanırlar. rüzgarda vs de sönmezler. orjinal zippo çakmaklarda içini çıkartığımız da zippo yazısı bizi karşılar. türkiye de baya pahalı satılır, çünkü ithal edilir.

0

orijinal zippolar genelde fiyatlarından belli olur zaten. rüzgarda vs. hemen sönmezler. çakmağı çakınca kokusundan belli olur.

0

zippo çakmaklar uzun süreden beri amerika kıtasında kullanılmış olup ülkemizde avm lerde ve store larda ithal edilerek fahiş fiyatlara sunulmuştur.bu çakmakların rüzgarda devamlı yanma özelliği olmakla birlikte kendilerine ait özel bir yakıt kullanmaktadır.bu çakmakların içinde eskimesi zor olan fitil ile birlikte çakmak taşı bulunur ve dış kabugu ise bir metal alaşımı olan kutu şeklinde nesnelerdir.bu kabuk çakmağın iç haznesindeki pamuklara temas eden yakıtın uçmasını engellediğ gibi çok şık tasarıma sahiptir ve bu çakmakların orjinallikleri kapağını kapattıktan sonra kulağa gelen tok sesten anlaşır ki ayrıca bu dış kabuğun altında çakmagın hangi sınıfta üretildiği ve hangi zaman aralığında kullanıma çıktığı yazmaktadır bu bilgilerden de çakmağın orjinalliği hakkında fikir sahibi olabiliriz.

0

zippo çakmağın orjinalliğini anlamak aslında o kadar zor değildir. çakma olan kendini zaten belli eder. kalitesizliği açma sesi , kapanma sesi , çakmak tasini yaktığınizda yanma şekli her türlü kendi j belli eder. orjinal işte tutusundan ,yanisindan belli olar hemen hemen .

0

zippo çakmaklar genelde yani demirinden bile ayırt edilebilir çakmağı çektiğinizda ateş fazla çıkmaz aynı derecede çakar ve içindeki gaz bitinceye kadar yanmaya devam eder çakmalari şöyle anlaşılır muhtemelen ürün sorunludur çünkü zippo çakmak yapmak o kadar kolay bir şey değil çakma olduğunu caktığımızda ateş yanışından bile anlarız bu yüzden kolayca ayırt edilebilir böylelikle kimin çakma kimin orijinal olduğunu rahatça anlıyabiliriz azda olsa bu dolandırma olaylarında bir düşüş gözlenmiş olur zippo çakmak orijinal olduğunu anlamanın bir yoluda cakmağa vurduğunda çıkan ses sonuçta aynı sistem ile çalışmayan cakmalar bunlar o yüzden gövdesine vurduğunuzda aynı ses gelmiyicektir çakma ve orijinal olduğunu böyle yöntemler ile ayırt edebilirsiniz

0

rjinal zippo ile çakma zippo arasındaki farklar
çakması ucuz malzemeden yapıldığı için daha hazippo ile çakma zippo arasındaki farklar
çakması ucuz malzemeden yapıldığı için daha hafiftir kapak kısmında bulunan menteşe aradıklarında boşluklar vardır menteşenin birleşme kısımları orjinalinden daha küçüktür içindeki çakmak taşı rengi hammadde olarak bakır kol altları için pasta kırmızı gibidir menteşe hiç bazı bakırdan kullanıldığı için rengi değişik olur çakmanın rengi normalden çok parlak eden fazla kırmızı rengi nedir bağlantı vidası çok küçüktür sahte çfiftir kapak kısmında bulunan menteşe aradıklarında boşluklar vare şöyle bir önyargı vardır fiyatı kaldıysa orijinal fiyatı düşük seni orjinal değildir yan sanayidir gibi ancak bu zippo çakmaklar da durum böyle değildir bu cakmakların alt kısmında seri numarası gibi üretim numarası bulunmaktadır ve üretim yılı da yazar buradan orjinal olup olmadığını anlayabilirsiniz.dır menteşenin birleşme kısımları orjinalinden daha küçüktür içindeki çakmak taşı rengi hammadde olarak bakır kol altları için pasta kırmızı gibidir menteşe hiç bazı bakırdan kullanıldığı için rengi değişik olur çakmanın rengi normalden çok parlak eden fazla kırmızı rengi nedir bağlantı vidası çok küçüktür sahte çakmak alt kısmında yazı daha yüzeysel olarak ve farklı olarak yaz

0

daha çok orjinal olduğu çıkarılıp altından benzin doldurulmasından anlaşılır ve benzini içine koyup yakınca değişik bir koku yayar koku kötü koksada bu zipponun orjinal olduğunu belirtir

0

zippo çakmak piyasada zippo diye satılan çakmaklardan ayırt edici özelliği iç aksanı yani mekanizmasıdır. orjinal zipponun iç aksanında işlenmiş şekilde yazılar yazar. ama sahte zippo çakmakların iç aksanında bu yazmaz. ikinci ayırt edici özelliği ise zippo çakmağın dış katmanının altında kazınmış bir şekilde zippo ve bir harf bulunur. bu harf internetten araştırıldığında üretim yılını verir. sahte zippo çakmakta ise altı boştur veya zippo yazmaz. üçüncü ayırt edici özellik ise gerçek zippoyu yakmak için açarken orjinal ve tiz bir ses gelir. sahte zippo ise sürtülmüş demir sesi verir. teşekkür. hoşçakalın

0

kalite zaten malın elinde tutunmuda anliyabilirsin veyahut kapak kısmının içinde markanin ismi yazar

0

kesinlikle alt tarafina bakilarak anlasılmaz kapları orjinal olup içi çakma olanlar vardır anlamak icin kaptan cikariyorsunuz orda yazilan yazilari internette bulabileceginiz fotograflara göre analiz yaparak karsilastirabilirsiniz pamuklarda da yazilan mavi yazilarara gore de anlasiliyordu sanirim ztn cakmalarin tasi donerken kendini fark ettirir

0

hiç denemedim ama zippo çakmaklar , daha bir ele ağır geliyor. bir de rüzgarlı havaya karşı kolay kolay sönmezler. hatırladığım bunlardır.

0

ben genelde sesten direk anlıyorum ama ağırlığından tut pas tutup tutmamasına ve açılış kapanış sesine kadar bazen ateşi bile farklılık göstermekte

0

1. kalite çakmalar işi bozuyor artık. açarken bile tok sesiyle açıldığı için replika mı gerçek mi anlaşılmıyor. alınan yerin önemi var.

0

abi bunu anlamanın kesin ve net yolu yere atmaktır. yere attın söndü mü? at o çakmağı çöpe gitsin kesinlikle zippo değildir ki gerçek zippo çakmaklarda uçak benzini ile doldurulur. bu yüzden orjinalleri kat kat daha pahalı olacaktır.

0

öncelikle çakma markalar çakmağın adını birebir yazamazlar. küçük kelime oyunu yapabilirler.
sonrasında ise ağırlığına bakılabilir.
gerçek zippolar oldukça ağırdırlar.
rüzgarda çok zor sönmeleri gerekir.
o yüzden üfleyerek yada rüzgarlı bi yerde çakarak anlayabilirsiniz.
yakıtı daha uzun gider.
bunlar zippo alırken dikkat etmeniz gereken özelliklerdir.