0

kamu mali devletin zimmetinde olan mal demektir buda devletin garantisine girmis mal demektir eger bu mallardan birisine zarar gelecek olmus olursa devlet tarafindan islem gorulebilmektedir.

0

devlete olan mallara kamu malı denir. diğer bir değişle vatandaşlara hizmet veren devlet kurumlarındaki eşyalar ve mallar kamu mallarıdır. örneğin bir belediyeye ait halk otobüsü bir kamu malıdır . veya belediye parkında bulunan banklar kamu malıdır.

1

devlete ve o devletin tüm vatandaşlarına, o devlette yaşayan herkese ait olan mal denebilir. kamu malının tespitinde iki özelliğe bakılabilir.

birincisi, kamu mallarının kullanımı herkese açıktır. kimsenin bu malları kullanması kıstlanamaz.
ikincisi de bir kişinin o maldan sağladığı fayda, başkalarının kullanımını etkilemez.

örneğin bir sokak lambası kamu malıdır. herkes faydalanır, bir kişinin kullanması diğerlerini mağdur etmez. yollara, kaldırımlar, sokaklar, ormanlar, sular da kamu malına örnektir.

0

kimseye ait olmayan devlet malı olan mallar için kullanılan bir tabirdir.

0

kamu malı kavramının herkes tarafından kabul edilmiş veya hukuksal olarak garantiye alınmış bir tanımı olmamasına rağmen , bu kavramın yaygın kullanım biçimi hukuksal hakları belirli bir kişiye veya kuruma ait olmayan ve bu yüzden kamuya ait olduğuna inanılan fikir ve sanat eserlerini ifade eder.