0

aslında bu size ve karşınızdaki insana bağlı bir durum yani eğer bir araya gelindiğinde eskisi gibi olunabiliyorsa zaten bu dostluktur arkadaşlıktır. ancak araya mesafe girmesi ile arada soğukluk oluşuyorsa aynı anı yaşayamıyorsanız o duyguları hissetmiyorsanız artık eskisi gibi olamazsınız veya siz öyle hissediyorsunuzdur ancak karşınızdaki farklı düşünüyor olabilir. bu durum kişiden kişiye göre değişir aslında eğer karşınızdaki veya siz gerçek dostsanız eğer zaten herşey olduğu gibi devm eder kaldığı yerden devam eder ilişkiniz. araya ne kadar mesafe girerse girsin dost olan insan bir araya geldiği zaman eskisi gibi olur.

0

bazı dostluklar vardı ne olursa olsun, eli iki kanda bile olsa gelir koşar senin iyi gününde kötü gününde ama bazı dost dediğin kişiler vardı yanında bile olsa derdini, sıkıntını sormaz bile yada bilmemezlikten gelmeye başlar. bazı dostluklar vardı aylar yıllar geçse bile yolda yürürken hemen görün konuşan, bazı dostlar bazı konuşmamak için yolunu, kafasını çevirenler.

0

bazı dostluklar vardır araya yıllar yollar girer ama sen onu gördüğünde iki kelam sohbet ettiğinde yine dönersin en başa sanki hiç araya yıllıar yollar girmemişte o yollarınızın ayrıldığı güne gider ordan yaşarsınız tekrar. dostluk öyle birşeydir ki sen ondan haber alamadan bile dualarda buluştuğundur. görüşemesen bile sık sık her gördüğünde içinin titrediğidir. dost zor kazanılıyor ve hiç eskitilmiyor oyüzden ne kadar ara girse araya bence yine kaldığı yerden devam ediyor.

0

olmuyor eskilerin tadı yok artık yenilerinde yok hiçbir şeyin yokki tat bırakmadılar eski günler daha iyiydi saygı sevgi vardı şimdi ne arar

0

araya yıllar girince eski samimiyeti göremiyorum. tabi herkez içi geçerli değil bu yıllarca görmeyip karşıma çıktığında eskisi gibi sıcak samimi davranabildiğim dostlarım da var.

0

eski dostlar tamlamasi da bence cok yanlis ayni bu benim yeni dostum diyemedigimiz gibi.
uzun süredir görüşemediğimiz bir dostumuzla görüştüğümüzde geçmiş anilardan bahseder ve konuşuruz eger gerçekten dostumuzsa samimiyette hic bir sey kaybolmaz.

0

gerçekten dostsa eski günler anlatılıp hiç ayrı kalmamış gibi kahkahalara boguluyorsun.

0

eski dostlarımla çok sık olamasa da bir şekilde ayarlar bir araya geliriz her fırsatta. bir araya geldiğimizde ise eski yıllara geri döneriz adeta. hayat insanı değiştiriyor, büyütüyor ama biz bir araya gelince, başkalarıyla asla yakalayamadığımız bir uyum ve samimiyet içine giriyoruz. çok eğlenceli geçiyor. tamamen kendimiz gibi oluyoruz.

0

eski dostlarla yeniden bir araya geldiğimizde o eski samimiyetin olmadığı açıkça gözüküyor . eski sohbetler eski şakalar gırgır ve muhabbetler yerini soğukluk ve suskunluğa bırakıyor . eskiden yaşamış olduğumuz anılardan eser kalmıyor adeta . beraber güldürünüz beraber ağladığımız dostlarımız. bizi hiç bırakmayacak gibi geliyor insana . ama onlar da birgün kendi yollarını çizerek o çizgide hayatlarına devam etmek zorundalar . en güzel dostluklarımı üniversite yıllarında edindim. beraber aynı yatakta yan yana yaptığım oda arkadaşlarım , aynı odada 20 yaşındayken bile oynadığımız uzun eşşek oyunundan eser kalmadı adeta . yediğimiz içtiğimiz yemek bile aynı olan insanlar nasıl oluyorda birden bire bu denli uzaklaşabiliyoruz . ilginç değil mi . bence de çok ilgilinc . ama zaman insanı değiştiren en önemli faktörlerden bir tanesi . eski dostluklar eskide kalmıştır . araya mesafeler girmesin eski dostluklar hiç unutulmasın .

0

hayır olmuyor. çünkü aradan çok zaman geçtiğinde eskisi gibi olunmuyor.

0

eskisi gibi olmuyor bazı şeyler değişiyor.

0

dostun kim olduğuna göre değişir. eğer eski okuldan arkadaşlarsa asla eskisi gibi olmaz. uzun süredir göremediğin gerçek bir dostunsa bir değişiklik olmaz

0

bazen eski dostlarla buluşuruz eski günleri yad ederiz tabii eskisi gibi olmaz ama yine de güzel oluyor

0

eğer o dostunla iyi isen eskisi gibi olur herşey , kaldığınız yerden devam edersiniz . bazı sağlam olmayan dostluklar da bu böyle olmaz tabiki . her şey değişmiştir . hiçbir şey eskisi gibi değildir .

0

eskisi gibi hiçbir şey olamaz, yerinde bıraktıklarını bazen bulamasan da, bazen de kabuk değiştiriyor.dostluk baki kalır, eskisi gibi birliktelikte yakın duyma hissi çok değil.zaman herkesi değiştiriyor,bir yük sırtına veriyor ve senden, geride kalanları hayatına alma lüksünün risk taşıdığını belirtiyor, açıklar vermese de.herkes duruluyor, o eskide ki halinden eser kalmamış dostunun yüz hatları kırış kırış, hep bir dertlere dalıyor.benim dostluklarımda bunlar oluyor ve eskisi gibi tadını alamasak da, dostluğumuzun pekiştiğini bilmek ciğerlerime rahat bir nefes almak gibi.

0

eğer gerçek dostsa elbette eskisi gibi olur değişen bisey olmaz

1

geçekten dostsa 1 gün görüşmemiş gibi aynen devam ediyor.

1

sürekli görüştüğümüz için değişen birşey yok. ha araya şöyle günler haftalar girer. bir yıl boyunca görüşmediğim dostumda oldu. yine aynısı, eskisi gibiydik.

1

eski dostluk uzun bı süre sonra genede eskisi gibi olur çünkü adı üstünde dost herkesde dost olmaz ama ben secimiimi iyi yaptığım için ben eski dostuna bir araya geldiğinde genede ayniyim

2

çoğunlukla aradan geçen zamana rağmen dostluk kaldığı yerden devam ediyor.yeni tanınan insanlar gibi olmuyor. ama yine de geçen zaman içinde iki taraf da çok şey yaşamış ve değişmiş olabiliyor. bu aşılabilirse dostluk eskisi gibi devam edebilir. zaten güven sorunu olmayacağından aradaki açık hızla kapanır.