0

en çok bildiğimiz nutuk'tur onun dışında geometri, cumalı ordugahı, vatandaş için medeni bilgiler de vardır benim bildiğim

0

en büyük eseri bize emanet ettiği çağdaş türkiye cumhuriyet, olan atatürk'ü ve o'nun fikirlerini aslından bize en iyi kendisi anlatmaktadır çağdaş türkiye cumhuriyetinin kurucusu gazi mustafa kemal atatürk'ün hayatı boyunca kaleme aldığı toplam 14 adet yazılı eseri mevcuttur atatürk'ü yine kendi kaleminden anlatan eserleri paha biçilmez güzeldir.

büyük söylev nutuk

19 mayıs 1919'daki genel durum ve görünüş ile başlayıp gençliğe armağan olsun ile biten atatürk'ün söylevi (nutuk) tarihi hem yansıtan hem de kendi yorumlayan bir belgedir atatürk'ün kendi deyimiyle ulusal ve çağdaş bir devletin kuruluş öyküsüdür.

atatürk'ten mektuplar

bu yazılar 1935-1938 yılları arasında cenevre üniversite'nde öğrenimini yapmakta olan a.afet inan ile atatürk arasında yazılan mektupları kapsamaktır atatürk mektuplarında en çok hatay meselesi'nden bahsetmiştir hastlığıının son günlerinde başbakan bakanlarla görüşürken üzerinde en çok durduğu konu ise ekonomide sanayi planlarının ivedilikle uygulanması idi ayrıca bu eserden gördüğünüz üzere atatürk türk tarih kurumu'nun çalışmaları ile de yakından ilgileniyordu.

0

mustafa kemal atatürk ün kaleme aldığı bir çok eseri bulunmaktadır.
askeri taktik kitapları
hatıra defteri
medeni bilgiler
gibi çok eseri vardır.

0

mustafa kemalin kaleme aldığı eserler nutuk, geometri, medeni bilgiler, zabit ve komandan eserleridir en çok bilinen eseri nutuktur..

0

en bilindik eseri nutuktur daha sonra taktik tatbikat gezisi , geometri gibi birçok eserleri de mevcuttur.

0

mustafa kemal atatürk en bilindiği olan nutuk

0

mustafa kemal atatürk birçok alanda eserler yazmıştır.eserlerini yazma sebebi dünyada ve ülkesinde yararlı bilgileri,formülleri çoğaltmaktı.bunu da başardı.mustafa kemal'in yazdığı eserlerin en popüler olanı "nutuk" adlı eseridir.

0

nutuk ve geometrik kitabıdır bunlar kitap haline getirilmiş bilgileridir. birde kitap haline getirilmeden anlatımla ve düşünceleriyle akıl adamıdır dünyaya bir lider gelmiş cenabı allahim onuda türklere kısmet etmiş ...aklıyla ve zekasıyla müthiş bir önder....

0

başta nutuk olmaz üzere bir çok ders kitabı da yazmıştır. bunlardan birisde matematik kitabıdır.
aynı zamanda başöğretmen olduğu için bir çok türkçe harf kitabıda yazmıştır.
nutukta ise 19 mayıs 1919 samsundan itibaren kurşuluş savaşının sonuna ve hayatının son senesine kadar olup biteni aktarmıştır.

0

nutuk arkadaşlar bu kitabı ben türküm herkes okumalı bu kitapta türk'ün benliğini anlatıyor ve bu kitabı atamız yazmıştır atamızın yazdığı için çok önemlidir herkes okumalı tavsiye ediyorum ben okudum çok beğendim ilk başta anlamsız gelebilir ama herkesin okuması gerekiyor teşekkürler.
:)

0

bildiğim bir nutuk eseri var ama daha çok varda adlarını tam olarak bilmiyorum

0

en bilindik ve hafızalarda kalan nutuk adlı eseri.

0

nutuk, geometri kitabı, medeni bilgiler, zabüt ve kumandan

0

nutuk eserine bayılırım, ve şuan sadece nutugu biliyorum

0

mustafa kemal atatürk'ün bilinen en ünlü eseri nutuk'tur.cumhuriyetin kurulduğu yıllardan itibaren yazma eylemine hiç ara vermemiştir büyük lider.geometri adlı kitabı yazmış fakat adını soyadını belirtmeden yayınlanmıştır.yine zabit ve kumandan ile hasbıhal bir diğer kitabıdır.

0

mustafa kemal atatürk yaşamının her döneminde kitapla bütünleşmiştir bu okuma sevgisini kendisine sağladığı bilgi birikimini zaman zaman yazmaya dönüştüren atatürk yaşamının farklı dönemlerinde farklı konularda kitaplar yazmıştır yazdıkları gerek güncelliği gerekse yol göstericiliği açısından bugün dahi tartışmasız gerçekleri içermektedir onun günümüzde hala geçerliliğini koruması ileri görüşlülüğünü ve akılcılığının göstergelerinden biridir mustafa kemal özellikle ikinci meşrutiyet'in 23 temmuz 1908'de ilanından sonra tüm dikkat ve çalışmasını askerlik ürün üzerine yoğunlaştırılmıştır o mesleki bilgileri artıracak yayınların yapılmasını gerekli görüyordu bu amaçla mesleğinin ilk yıllarından itibaren askerlikle ilgili birikimlerini aşağıda isimleri belirtilen kitaplarda toparlan mıştır
1. bir tâbiye meselesinin halli ve emirlerin sureti iki takımın muharebe talimi
2. cumalı ordugahı süvari bölük alay liva talim ve manevraları 1909

3.tabiye ve tatbikat seyahati 5 bölüğün muharebe talimi 1912

4 zabit ve kumandan ile hasbihal

5 nutuk 1927

6 vatandaş için medeni bilgiler manevi kızı afet inan adıyla yayınlandı 1939

7 geometri 1937 tahririne dair nesayih

0

başta kendisini anlattığı bir kitap vardır.ardından nutuk adli eseri.atasözleri ve deyimler.geometri ve matematik alanındada eserleri vardır askerlik hakkındada yazdığı kitaplar vardır.medeni bilgiler hakkındada yazmıştır diye biliyorum.belki daha fazlasınıda yazmıştır ama ben bu kadar biliyorum.

0

en önemlisi nutuk adlı eseridir. ayrıca geometri kıtabıda yazmıstır bır cok geometrık terimi dilimize kazandırmıstır.

0

mustafa kemal atatürk'ün kaleme aldığı birçok eser vardır ama en bilinenleri nutuk başta olmak üzere, geometri kitabı, vatandaş için medeni bilgiler, zabit ve kumandan ile hasbihal, cumalı ordugahı-süvari, bölüğün muharebe talimi dir.

0

atatük'ün kaleme aldiği birçok kitap bulunmaktadir.eğer inkilap tarihi adina birçok bilgi öğrenmek için nutuk adli eseri kesinlikle okunmalidir.