1

rahmetli neşet ertaş, 1938 yılında dünyaya gelen, kırşehir'li bir halk ozanıdır. türk halk müziği sanatçımızdı. bozkırın tezenesi lakabı onun için kullanılır.
aşık olduğu kadına sahip çıkışı, babasının ona karşı dedikleri, kısacası hayat hikayesi ve bunun verdiği bir yürek sızısı ile yazdığı türkülerini hepimiz biliyoruz.
ben özellikle ahirim sensin türküsünü ve onun yaşadığı bu aşk hikayesini çok seviyorum.
keşke merak edip okusanız bilmeyen arkadaşlar. bütün türküleri için çekmediğimiz acıyı yazmadık diyen ve yorumuyla bizim yüreğimize işleyen halk ozanımızdır.
ahirim sensin türküsünden başka, neredesin sen, ah yalan dünya, gönül dağı, neden garip garip ötersin bülbül, sar leyla leyla, hasta düştüm.. belli başlı eserleridir.
25 eylül 2012'de vefat etmiştir.

0

neşet ertaş kırsehirli bir ses sanatcıdır. kendisi oldukca özel bir isimdir. bozlak müziklerin lider işimidir. yaptıgı bir raportaj sırasında “kızım ben nota falan bilmem. kulagıma güzel gelen yerlere basarım” diyerek ne kadar basarılı oldugunu anlatmıstır. üniversite genclerine bedave konser verdiği için muhaberin neden sorusuna “ben genclerin cıgara parasını almam” diyen iyi kalplı bir sanatcıdır. konser sırasında “cok sıcak oldu özür dilerim. eger saygısızlık olmassa ceketimi cıkara bilir miyim?” diye sorduktan sonra ceketini cıkaran bir sanatcıydı. ah yalan dünya,ahirim,zahidem gibi çok basarılı türküler yazmıstır. bu türkülerin hepsinin gercek bir anısı vardır.

0

1938 yılında kırşehir'de dünyaya gelen ünlü halk ozanı, zamanla keman ve saz çalmasını öğrenerek, güçlü yorumuyla bir çok türkülere can vermiştir.ülke genelinde ün salarak avrupa'ya da açılmıştır.2012 yılında hakkı rahmetine kavuşan neşet ertaş arkasında bir çok eseri bırakmıştır.öldükten sonra değeri anlaşılan ozanın ünlü eserleri şunlardır
1-gönül dağı
2-neredesin sen
3-zahide'm
4-kendim ettim kendim buldum

0

neşat ertaş kıymetli bir müzisyendir, en sevdiğim türküsü neredesin sendir.