0

bakteri virüs ve haşerelerinin zararlı etkilerini ortadan kalfırmak için kullanılan kimyasallar bazı organik bileşenler dezenfektan gibi maddelere ve yöntemlere pestisit ismi verilir
her ne kadar ismi bize yabancı gelsede yaşamımızda çok karşılaştığımız pestisitler sebze ve meyvelerin doğada zarar görmeden yetişmesi ve yaşam alanlarımızın zararlı mikroorganizmalarfan arınması gibi konularda fayda sağlamasının yanında kullanım yanlışğına bağlı olarak insan sağlığı açısından büyük bir tehdit oluşturabilmektedir insanlık tarihinde çok uzun yıllardır kullanılan birçok pestisit olsada günümüzde en büyük yeri kimyasal pestisitler kaplamaktadır

0

pestisitler dezenfektan aracı olan kimyasal karışımlardır. genellikle bitkiye zarar veren organizmaların zararlarını ortadan kaldırır ya da minimum düzeye indirir. pestisitin böceklere karşı kullanılan insektisit, mantarlara ve mantarların oluşturduğu hastalıklara karşı fungusit, nematotlara karşı kullanılan nematisit ve canavar otu gibi yabancı ve parazit otlara karşı kullanılan herbisit gibi çeşitleri de mevcuttur.

0

zararlı böcekleri ve yabani otların türemesini engellemek yada kontrol altında tutmak için kullanılan zirai ilaçlara verilen isimdir. bağ, bahçe, tarla, çimenlik gibi yerlerde kullanılır. etkili kimyasallardır.

0

tüm ülkece bilgi dağarcığımıza ufak tefek cinayetler dizisi ile giren pestisit, zararlı organizmaları engellemek, kontrol altına almak ya da zararlarını azaltmak için kullanılan madde ya da maddelerden oluşan karışımlardır. pestisit, kimyasal bir madde, virüs ya da bakteri gibi biyolojik bir ajan, antimikrobik, dezenfektan ya da herhangi bir araç olabilir. zararlı organizmalar, insanların besin kaynaklarına, mal varlıklarına zarar veren, hastalık yayan böcekler, bitki patojenleri, yabani otlar, yumuşakçalar, kuşlar, memeliler, balıklar, solucanlar ve mikroplar olabilir. her ne kadar pestisitlerin kullanılmasının bazı yararları olsa da insanlar ve diğer hayvanlar için potansiyel toksisitleri nedeniyle bazı sorunlar da yaratabilir. besin maddelerinin üretimi, tüketimi, depolanmaları esnasında besinlere zarar veren mikroorganizma ve zararlıları uzaklaştırmak veya yok etmek, bunlara ilave olarak bitkilerin büyümesini düzenlemek amacıyla da kullanılabilen, besinlere veya doğrudan insan ve hayvanlara hastalık etmeni taşıyan halk sağlığı zararlılarını kontrol etmek amacıyla kullanılan, kimyasal ya da biyolojik ürünlerin tümüne pestisit adı verilmektedir. pestisit olarak kullanılan ilk maddeler arsenik ve kükürttür. daha sonra botanik kökenli maddeler kullanılmaya başlanmıştır. bunu takiben krizantemden elde edilen pyrethrum 19. y.y dan başlanarak kullanılmaya başlanmıştır. 2. dünya savaşında sinir gazı olarak kullanılmıştır. 1960 lı yıllarda başlayan bilimsel araştırmalrda ddt'nin farelerde karsinojenik olduğu belirlenmiş, 1971 yılında abd de yasaklanmıştır. 1974-84 yılları arasında ingiltere'de bu maddeleri kullanımı kaldırmış daha sonra da dünya genelinde bu maddelerin kullanımı yavaş yavaş ortadan kalkmıştır.

0

pestisitin zararlı organizmalar engellemek kontrol altına almak ya da zararlarını azaltmak için kullanılan maddeye da maddelerden oluşan karışımlardır pestisit kimyasal bir madde virüs ya da bakteri gibi biyolojik bir ajan anti mikrobik dezenfektan ya da herhangi bir araç olabilir zararlı organizmalar insanların besin kaynaklarından mal varlıklarına zarar veren hastalık yiyen böcekler bitki patojenleri yabani otlar yumuşakçalar kuşlar memeliler balıklar solucanlar mikroplar olabilir her ne kadar pestisitlerin kunal kullanılmasının bazı yaralar olsada insanlar ve diğer hayvanlar için potansiyel toksitelri nedeni ile bazı sorunlar da yaratabilir
sistemik bir pestisitin mekanizması şu şekildedir pestisit bitki tarafından emillikten sonra bitki iletim demetleri içinde yukarı aşağı hareket eder bir pestisit kimyasal bir madde ya da virüsü veya bakteri gibi biyolojik bir ajan olabilir kimyasal pisliklerin çoğu hedef organizmaya seçkin etkinlik göstermedikleri için hedef organizma dışındaki organizmalar da çeşitli hastalıklara yol açar hatta öldürücü olabilirler bir çok bestesi insanlar içinde zararlı kullanıldıkları canlılarınyecek şekilde insanlar tarafından kullanılmaları sonucunda insanlarda yaygın hastalıklara ve istenmeyen sıkıntılı durumlara sebep olurlar kimyasal pestisitlerin etken maddelerinin akut toksik etkileri vardır karbonatlar organa fosfatlar klorlanmış hidrokarbonları içeren bir çok pestisit gene toksik etkiye sahiptir tarım ile uğraşan dapace liste maruz kalan insanlarda yapılan çalışmalarda bu bireylerde yapısal ve sayısal kromozom anormalleri ile kardeş kromatit değişimini ara artma gözlenmiştir

0

yediğimiz gıdaların üretimi, tüketimi ve depolanması sırasında gıdalara bazı mikro organizmalar zarar vermektedir bunun önüne geçmek böylece mikro organizmaları ve zararlı şeyleri uzaklaştırarak yok etmek için kullanılan kimyasal ve biyolojik maddelerin hepsine pestisit denir. fakat yararlı olmadığı durumlarda vardır. çünkü kullanılan kimyasal maddeler, zararlı mikro organizmaları uzaklaştırırken başta insanların sağlığına zarar veriyor. bazı bölgelerde çok yüksek riskli nikotin balık avlamak için de kullanılmaktadır .daha sonra civa ve kurşun metal bileşikleri de kullanıma sokulmuştur. tarım ilaçlarının kan hücreleri üzerinde de olumsuz etkiye sahiptir.

0

tarım ilacıdır. tarım alanlarının zararlı böcek ve yabancı otlardan temizlenmesi için kullanılır

0

bakteri ve virüsleri ortadan kaldırmaya yararmış

1

bakteri virüs ve haşerelerin zararlı etkilerini ortadan kaldırmak için kullanılan kimyasallar bazı organik bileşenler dezenfektanlar gibi maddelere ve yöntemlere ''pestisit'' ismi verilir. her ne kadar ismi bize yabancı gelse de yaşamımızda çokça karşılaştığımız pestisitler: sebze ve meyvelerin doğada zarar görmeden yetişmesi ve yaşam alanlarımızın zararlı mikroorganizmalardan arınması gibi konularda fayda sağlamasının yanında kullanım yanlışlığına bağlı olarak insan sağlığı açısından büyük bir tehdit oluşturabilmektedir. insanlık tarihinde çok uzun yıllardır birçok pestisit olsa da günümüzde en büyük yeri kimyasal pestisitler kaplamaktadır.

pestisitlerin etkileri ve zararları

günümüzde yaygın olarak sprey şeklinde kullanılan pestisitler adsorpisyon sonucu sebze ve meyvelerin yüzeylerine yapışır. bazı zamanlarda çiğ olarak tüketilen bu gıdalarda yeterli arındırma sağlanmaz. böyle durumlarda sindirim sistemi aracılığı ile maruziyet meydana gelir.
pestistiler bazı durumlarda böcek ilaçları gibi madddelerin yanlışıkla solunmasıyla ya da temas sonucu deri yoluyla emilmesiyle kan dolaşımımıza katılır, hayati organ ve sistemlerimize ulaşırlar. bu durum sonrası kısa dönem ya da uzun dönemde birtakım etkiler görülebilmektedir.
pestisitlere maruz kalma sonucunda görülen kısa dönem etkileri deyince aklımıza ilk gelecek olanlar akut zehirlenmeler ve alerjik reaksiyonlardır. özellikle tarım işleriyle uğraşanlar büyük risk altındadırlar. dikkatsiz ve özensiz yapılan ilaçlamalar sonucu pek çok pestisit zehirlenmesi vakası meydana gelmektedir.

0

istemediğimiz otları bakterileri organik bileşenleri dezenfekte etmek ve ortadan kaldırmak için kullanılan kimyasaldır. insanlık tarihinde uzun yıllardır kullanılmaktadır. bazı zararları vardır bunlardan biriside meyvelerin üzerilerine yapışmalarıdır. ilaçlama yanlış yapılırsa zehirlenme görülebilir. deri yoluyla bulaşırsa hayati organlara ulaşabilirler. ve uzun vadelerde kalıcı etkiler bırakabilirler.

0

pestisit zararlı organizmaları engellemek, kontrol altına almak ya da zararlarını azaltmak için kullanılan madde ya da maddelerden oluşan karışımdır. pestisit kimyasal bir madde, virüs ya da bakteri gibi biyolojik bir ajan, antimikrobik, dezenfektan ya da herhangi bir araç olabilir. zararlı organizmalar, insanların besin kaynaklarına, mal varlıklarına zarar veren, hastalık yayan böcekler, bitki patojenleri, yabani otlar, yumuşakçalar, kuşlar, memeliler, balıklar, mikroplar ve solucanlar olabilir. her ne kadar pestisitlerin kullanımı yararlı olsa da insan ve hayvanlar için potansiyel toksisiteleri nedeniyle bazı sorunlar yaratabilir. besin maddelerinin üretimi, tüketimi, depolanması esnasında besinlere zarar veren mikroorganizma ve zararlılar uzaklaştırmak veya yok etmek, bunlara ilave olarak bitkilerin büyümesini düzenlemek amacıyla da kullanılabilen, besinler veya doğrudan insan ve hayvanlar hastalık etmeni taşıyan halk sağılığı zararlıların kontrol etmek amacıyla kullanılan, kimyasal ya da biyolojik ürünlerin tümüne pestisit adı verilir.

0

zararlı organizmaları engellemek için ve aza indirmek için kullanılan sıvı sabun gibi örneği vardır

0

soruda bahsedilen pestisit zararlı organizmalari engellemek yada zararini azaltmak icin kullanilan maddedir.

0

pestisit, kimyasal bir maddeye ya da virüse karşı kullanılan bir dezenfektandır. amacı zararlı antikorları engellemektir. kullanım alanı tıptır.

0

kısaca besin maddelerini zararlı mikroorganizma etkilerinden korumaya,besinin gelişim aşamasına destek olan,besinin tüketiciye olan zararını önleyen kimyasal ya da biyolojik ürünler bütünüdür.

0

zararlı organizmalardan korunmak için üretilmiş bir ilaçtır.

0

zararlı organizmalardan korunmak için kullanılan ilaçlardır

0

pestisit zararlı organizmaları ve zararlı maddeleri uzaklaştırmak için kullanılan karışımlardır.
kullanım alanı temizlik sektöründedir.

0

tarım alanında tarlaya ve hasata zarar veren yabancı maddeleri yok etmek için kullanılan bir nevi kimyasal bir ilaçtır genellikle çiftçiler ve köy halkı bunu çok iyi bilir ve kullanır bizim köyde dedem de bu ilaçtan kullanmıştı ekine zarar verdiği için kullandığını söylemişti çünkü ekin zamanı toprakta zararlı bir çok madde var .ve bunu yok etmek için kullanılan bir ilaç diye biliyorum.

1

tarımda zararlı insektisit ve organizmaların toprağa ve bitkiye zararlarını önlemek için kullanılan tarım ilaçlarıdır.