0

çanakkale savaşının kazanılmasını en önemli rolü ustlenen ve sayelerinde canakkelenin geçilemedigi alay birliğidir. ne yazık hepsinin şehit olduğun biliyorum

0

57 . alayı anlatsak kelimeler cümleler yetmez tek diycegimsey çanakkale geçilmez .

0

çanakkale savaşlarında görev yapan 57.alay anzak ve ingiliz güçlerine karşı çok önemli zaferler elde etmişlerdir. bunun yanında çanakkale savaşlarında yaptıkları fedakarlıklar ve aldıkları ağır kayıplar nedeniyle türk tarihinde efsaneleşmişlerdir.

0

57. alay bir osmanlı alayıdır. 19. fıkraya bağlı üç alaydan biri olarak tekirdağ yarkışla mevkiinde 1 şubat 1915 tarihinde kurulan 57. alayın alay komutanı hüseyin avni bey dir. 22 şubat tarihinde 19. tümen komutanı yarbay mustafa kemal tarafından törenle sancağı verilen 57. alay 23 şubat tarihinde çanakkale'ye doğru yola çıkarak 25 şubat tarihinde eski adı maydos olan ecebat'a vardı. 19. tümenin bağlı olduğu 5. ordu komutanlığının enver paşa tarafından kurulmasından sonra 57. alay genel ihtiyat olarak 26 martta bigalı köyüne intikal etti, bu tarihten 24 nisan tarihine kadar bizzat yarbay mustafa kemal ve binbaşı hüseyin avni bey tarafından sürekli eğitime tabi tutulan 57. alay bigalı köyü ve turşun bölgesinde tatbikatlar yaptı. bigalı köyünde eğitim ve tatbikat yapan 57. alayın bir kaç kez 5. ordu tarafından değiştirilmek istenmişse de mustafa kemal'in çıkartmanın yapılacağı yere en yakın yerlerden biri olması nedeniyle bigalı köyünde kalma yönünde ısrarcı olmuş ve bunda da başarılı olmuştur.

0

57. alay çanakkaleyi geçtiğini düşünenlerin oldürülüp ülkeyi kurtardıği bir alay birliğidir.onlar olmasa biz şuan gerçekten ülkemizin içinde olamazdık

0

57. alay çanakkale yi geçtiğini zannedenlerin kellesini alan aslanlar topluluğudur

0

kanlarinin son damlasına kadar bayrak için savastilar

0

57. alay 25 nisan 1915 de arıburnuna çıkartma yapan ve kendilerinden çok daha fazla sayıda olan anzakları, o zaman yarbay rütbesinde olan mustafa kemal atatürk ve binbaşı hüseyin avni bey sevk ve idaresinde durdurmuştur. bununla beraber itilaf devletlerinin çanakkale savaşının karada geçen kısmında da başarısız olmasında mihenk taşı olmuş kahraman alaydır. alayın büyük bir çoğunluğu çanakkale savaşında şehit olmakla beraber geri kalan kahramanların da filistinde şehit düştüğü söylenmektedir.

0

57 . alay çanakkale savasin da alaydan savaşa giden mehmetciklerimizin hiç birinin dönemeyisinin destanıdır . ayrıca altın sancaklı tek alay olmak ile birlikte biz de dahil bir çok milletin kaderini değiştiren savaşta kahramanlık gösteren destansı bir hikâyesi vardır . biz millet olarak vatanın bölünmez bütünlüğünü hep savunuruz. koruruz kollariz canımız pahasına bayrağımızı göklerden indirenlere ecel oluruz . bunca zamandır hilal ve yıldızı ayıran olmadı olmayacakta buna hiç bir zaman izin vermeyeceğiz türk gençleri olarak .

0

birinci dunya savaşindaki çanakkale cephesinde anzak askerlerine karşi kahranca savaşmiş alayimizdir. onemi ise alaydaki butun askerlerinin şehit olmasindan gelir ve 57. alay başka hiçbir alay tarafindan kullanilamaz.

0

altın sancak bulunan tek alayımızdır harika bir yer

0

57.alay,çanakkale savaşının başlangıcı olan anzak çıkarmasını durdurmak için15 nisan 1915 harakete geçen efsaneleşmiş bir alaydır.

0

orda sehit olan askerlerimiz olmasayadi biz burda olmazdik bu soruyu gordugum an gozlerim doldu....

1

türk tarihinin kaderini değiştiren bir olaydır belki de o olay olmasaydı oradaki askerlerimiz şanlı bir şekilde savaş masalarda şu an türkiye'de yaşamı olmaya bilirdik çanakkale savaşı tarihimizin en önemli savaşları'ndan birisidir eğer çanakkale savaşı'nda kazan ma saydık şu an bu ülkede yaşamıyor olabilirdik hatta şu an dünyada bile olmayabilir dik yabancı devletlerin boyunduruğu altında kahrolup gidebilir dik tarihimiz çok şanlı bir tarih olmakla beraber şu anki türk gençliği bu tarihi araştırıp okumaktan çok geridedir ysa birazcık okusak araştır sak kendi tarihimizde nice kahramanlar var yabancıları örnek almak yerine kendi tarihimizdeki bilim adamlarını kendi tarihimizdeki büyük düşünürleri kendi tarihimizdeki o şanlı askerleri örnek alırsak kendi benliğimizi unutmadan ilerlersek işte o zaman benliğimizi kaybetmeyiz biz türk'üz tarihteki tüm milletlerden daha üstündür bunu asla kimse unutmasın çanakkale'deki şehitlerimizin ve türkiye için bu vatan için kanını döken tüm askerler yüce allah rahmet eylesin

0

57. alayı bilmeyen türk gençliği yetişti. bu alayın hepsi maalesef şehitlerimiz dedelerimiz. ülkemiz için kanının son damlasına kadar savaşan yiğitler. 57 . alay çanakkale de sona erdi. büyük insanlar selam olsun hepsine.

0

bu alay olmasaydı belki de çanakkale savaşı başlamadan bitecekti. şu anda birçok milletin kaderini değiştiren çanakkale savaşı belki de dünya düzenini işgal kuvvetlerinin oyuncağı yapacaktı.

0

çanakkale savaşında kahramanca savaşan tüm mehmetçiklerimizi rahmet ve minnetle anıyorum çanakkale savaşı her türlü yoklkların içinde yapılan cok büyük savaşlardan biridir.askerimizin iman gücü ve vatan aşkıyla her türlü fadakarlıkların ve özverinin yapıldığı.hatta ve hatta ahiret için vatan için dünyadaki hertirlü güzelliklerden aileden eşden çocukdan anneden babadan vazgeçme pahasına yapılan bir mücadelenin adıdır.57.alay çanakkale savaşında cok büyük rol oynamışdır.türk askerinin vatanseverliğnini n yanı sıra düşmana bile merhametle yaklaşmanın adıdır..askerlerimiz akşamdan abdestlerini alıp temizkıyafetlerini giyip topluca namaz kılıp düşmanla savaşıp sonrasında o ordunun kaybolması bir rivayete göre gökyüzüne yükselmesidir.çanakkale savaşı eşi benzeri olmayan savaşladandır adını tarihe yazdıran bir çok işiye mezar olmuş bu vatan toprağında yatan mehmetçiklerle doludur.başta musta fa kemaşl atatürkün önderiliğinde kazanolmış zaferlerden biridir çanakklae..destanların yazıldığı bir savaşsıdr çanakkale...su an günümüzde maalesef o çanakkale ruhunu görememek cok üzücü..üzerinde kıyafetlerinin tam olmaması ayada tutacak savaşacak yeterli gıdanın olmaması ama iman aşkının had safhada olduğudur çanakklae..onlar dönmeyi düşünmediler....

0

kahraman birlik deniler birliktir ve çanakkale savaşında oluşan bir birliktir.

0

çanakkale zaferi türkiye cumhuriyetinin kurulmasında bel kemiği görevini üstlenen en önemli zaferimizdir bu zafer sayesinde rusyaya yardım gitmemiş ve rusya savaştan çekilmiş buda türkiyeyi işgalci devletlerin kuşatmasını önlemiş bu savaşta kara savaşlarına katılan ilk birlik olarak 57. alay vardı bu alaydaki tüm askerler ölmüştür yani atatürkün bir sözü var kara savaşlarına katılan ilk birlik olan 57. alay vatan sevgisinin ne demek olduğunu insanlığa göstermiştir. bu kahraman alayı hayranlık rahmet ve minnetle anıyorum. gerçekten de atatürkün sözleri çok anlamlı canını feda edercesine savaşmış hatta edercesine değil canlarını feda etmişler. allah mekanlarını cennet eylesin. amin.

0

çanakkele savaşında kahraman birlik adı da verilen birliktir 57.alay ingilizlerin deniz harekatında başarız olduktan sonra kara çıkarması yapmayı düşünmesiyle ingiliz ordusu karadan bi çıkarma düzenlemiştir bu çıkarmaya ulu önder mustafa kemal atatürkte 57.alayı çıkarma yapılan arıburnuna göndermiştir diğer birliklerimiz ve 57.alay düşmana ne pahasına olursa olsun geçit vermemiştir