0

messi barcelonada oynamasa hiç bir şeydir. arjantinde ne başarısı var. ama ronaldo öyle değil. gerekirse dakika 80 de oyuna girer takımını öne geçirir. messi ameledir. ronaldo ise ustadır.

0

messi takımı gününde olursa çok büyük tehlike ama cristiano ronaldo her türlü ger dönüş yapacak skorer maç kurtaran biri, avrupa'nın önde gelen liglerinden biri olan ingiltere premier ligi'nde manchester united ile damgasını vurdu ve büyük bir futbolcu olduğunu aldığı kupalarla imzasını attığı başarılarla süsledi.florentino perez'in real madrid için tekrar ikinci los galactios oluşumunda ki ilk tercihi olan cristiano ronaldo, real madrid ile muhteşem bir kariyere sahip oldu ve şimdi italyan devi juventus ile büyük başarılara imza atmak için kolları sıvadı.ronaldo gittiği her takımda baskın bir karaktere sahip olmuştur, sahada hiçbişey yapamasa bile rakip defans oyuncuların onu durdurmak için aldığı iki-üç kişilik önlemi ronaldo'nun diğer arkadaşlarına yol açılması demektir.maçın son anına kadar rakip için çok büyük tehdit unsuru olan cristiano ronaldo, bir şutu veya attığı bir dribblingiyle maçın seyrini bir uçtan başka bir uca taşıyıcı kimliğe bürünüyor aynı gece ile gündüz gibi farklı bir kimlik.lionel messi için bunların aynısını söyleyemiyorum çünkü müthiş bir milli takım kadrosuna sahip arjantin ile ufak bir başarısı yok akıllarda kalacak, en azından cristiano ronaldo vasat üstü sıradan portekiz milli takımı ile euro 2016 şampiyonasını kazandı ve konsol oyunlarında takımıma hiç lionel messi'yi alma ihtiyacı duymadım çünkü cristiano ronaldo gibi bu çağın süperstarı bir daha dünyaya gelmeyecek.

0

hem mesai hem ronalda takımlarımı kurtaran iki dünya yıldızıdır. ronalda hangi takımda oynatsa oynasın takımını sırtlayan bir oyuncudur. gol yollarında oldukça etkilidir. ronaldo şimdi italya’nın juventus takımında oynamaktadır. mesai ise ispanya’nın barcelona takımında top oynamaktadır.

0

yorumlara baktığımızda konu biraz geyik moduna dönmüş ama bence takımın zorlandığı anlarda takımını gerek performansıyla gerekse attığı gollerle kurtaran oyuncu bazına baktığımızda bu konuda cristiano ronaldo bir adım daha önde duruyor.çünkü izlediğim maçlarda messi kendisine yapılan yoğun baskı ve markajdan kolay kolay kurtulamıyor bu yüzden de performansı çok gerilerde kalıyor.fakat fiziken de bir hayli üstün ya sahip olan cristiano ronaldo baskı yapılsa daha iyi bu fiziki üstünlüğünü kullanıp bu tarz markajdan kurtulup takımı için önemli adımlar atabiliyor.çünkü cristiano ronaldo tekniğinin yanında fiziki kapasite olarakta üst seviyelerde bir oyuncudur.

0

aslında bu sorunun cevabı uzar gider şöyle acıklayayım messiden başlayalım boyu ufak oldugu icin aralara kacabilen kolay calımlar ile rakibi dekarte eden bi oyuncu messi fakat kafa vuruslarında cok iyi degil fizikinden dolayı ve messinin futbolu ögrendigi kişi ronaldinho dan da ara pasları olsun hızlı koşususu olsun cok antikat bi oyuncu araya girebilen cok klas goller atabilen bi nevi messi ama ronaldoya gelirsek de vurusları olsun kafaya cıkması ara pasları hızı olsun rakibi dekarte ediyor ayrıca ronaldo boyunu kullanarak attıgı bir sürü kariyeni öne cıkaran golü varken messide yok bunun nedeni de boyundan dolayı ibrahim ovicin isvecte attıgı golün yakından atılmışını attı ronaldo ama messinin kariyerinde onların cok ahım şahım golleri gibi attıgı bi gol yok yani kimisi vurusta kimisi araya kacmada kimisi hızda kimisi akıllılıkta iyi yani %50 %50 orantıya böleriz ama diyosanız illa birisi birinci cıkacak diye ronaldo.

0

bana göre ronaldo messi'den daha kaliteli bir futbolcudur. ancak messi maçları genel olarak ronaldo'dan daha iyi kurtarır diye düşünüyorum. bana göre dünyanın gelmiş geçmiş en iyi futbolcusu cristiano ronaldo dur.onun ardından ise tabii ki lionel messi geliyor.

1

ronaldo, çok takdir ettiğim bir sporcu. o yüzden ronaldo.

0

çek cumhuriyeti türkiye maçında bizi çok iyi kurtarmıştı :):):):)

1

bence chelsee nin kalecisi vardı cech miydi neydi adı en iyi o kurtarır