0

yerli dizilere gore tabiki yabanci diziler daha guzeldir

0

kesinlikle yabancı dizileri türk dizileri genellikle yabancı dişlerden esinlenilerek yapılır ama ne yazık ki beceremiyorlar yabancı dizilerden vikings game of thrones spartacus gibi diziler çekebilmek için türkiyemin daha 50 seneye ihtiyacı var

0

herhalde ikisi de diye cevap vereceğim bu soruya. hem yerli diziler hem yabancı diziler için. ancak yabancı diziler bana daha gerçekçi daha heyecanlı aksiyon dolu veşnandırıcı geldiği için önceliğim yabancı dizidir. eskiden olsa eskiden türk yapımı güzel diziler mevcuttu. ancka artık kalmadı başlayan her dizi bşrere birer son buluyor eskisi gibi izlenmiyor ve seneryo sorunu var. dönüp dönüp aynı şeyleri konu alıyorlar. aynı dizilerin başka oyuncularla versiyonları oluyor hepsi birbirine benziyor. bu yüzden türk dizileri özellikle günümüzde hiç kalmadı neredeyse o eski güzellik yok oldu. yabancı diziler bana daha kaliteli mantıklı ve akılcı geliyor.

0

yabancı dizilerin senaristleri olay geçişleri esnasındaki o ufak arayıp güzel bir şekilde doldurup izleyicide merak ve beklendi uyandırıyor. türk dizilerinin olay bağlantıları ise gerçekten kötü ve alakasız olabiliyor.

0

ben kendi sahsimca yerli dizeleri tercih ederim hem kalite bakımından gün gectikce daha çok gelişiyor vede yerli diziye bakış açısı daha çok cogaliyor vede kalitesi artıyor suan tabiki ülkemizde adından çok bahsettircek o kadar kaliteli diziler basladi ki kaliteli oyuncularla beraber güzel yerlere geliyoruz izlenmedede çoğunluğu sagliyoruz

0

yabancı diziler daha iyi bence yerli yapım diziler hem uzun sürüyor hem sıkıyor
yabancı diziler tam tersi adamların yaptığı kırk dakikalık bir bölümde kendimi kaybediyorum

0

ben yerli dizileri tercih etmiyorum. dil öğrenme ve geliştirme adına altyazılı yabancı dizileri tercih ediyorum. ayrıca yabancı dizileri daha kaliteli ve sürükleyici buluyorum.

0

yabancı dizileri daha kısa sürdüğü için tercih ediyorum. ama yerli izleyecek olursam ay yapımın olmasına dikkat ediyorum.

0

ikisinide izlemişligim var yabancı dızı ufku daha ıyı acıyor.

0

yabancı film kaliteli olsada bence yerli çünkü halkımızı zirvede görmek çok hoş.

0

bana kalırsa yabancı diziler daha eğlenceli ve keyif veriyor

0

bence yerli dizi yabancı dizileri hiç izlemem

0

yerli dizilerde tutanlar ve güzel olanlar var ama genelde saçma olanlar var yabanci dizilerde de aslinda ayni olay var ama yabanci dizi izlemek daha cok hoşuma gidiyor aslinda ikisinden de güzel olanlar izlenir yani ayrimda kalite önemli

0

bu kıyaslamayı yapmak gerçekten güzel oluyor.hem yabancı hem yerli dizilerimizin belli bir izleyici kitlesi olduğu hepimizin malumu.kalite konusuna gelirsekte aradaki uçurumu hepimiz fark edebiliyoruz.yerli yapım dizilerimiz gerek konu alanını reyting korkusuyla sınırlı tutmaları gerekse bütçelerinin bütçelerinin kısıtlılığı nedeniyle geride kalıyorlar maalesef. arada birkaç tane iyi yapım olsa da, söz gibi diziler misal,genel itibariyle heo rutin dizilerden oluşuyor.yabancı dizilerde ise konu çok ve izleyicileri küresel olmasından dolayı bütçeleri de fazla dolayısıyla çok iyi yapımlar çıkıyor ortaya. o yüzden yabancı diziler daha çok favorimdir benim.

0

yerli dizi çok güzel komik eğlenceli yapıyorlar bizim türkler

1

yabancı diziler, yerli dizilerimize göre çok daha kalitelidir. ancak evlerimizde her gün televizyon da yerli diziler olduğu için yerli dizileri izlemek daha çok alışkanlık haline gelmiş durumda. ama düzenli olarak takip ettiğim bir kaç yabancı dizi var. ara sıra yenilerine de bakıyorum beğendiklerimi izlerim.

0

yerli dizi izlerim daha çok yabancılarda bu konuda iyi ama yerli dizileri daha çok severim.

0

yerli diziler artık sarmıyo ondan dolayı yabancı diziler

0

ben yerli diziyi tercih ederim. ben yerli seviyorum çünkü yabancıların filimnden aksiyon , yada korku film izlerim başkada yok

0

yerli diziler saçma bir şekilde uzunlar ve konular hep birbirini tekrar ediyor. o yüzden oyum yabancı diziye