0

ben genellikle vize sınavlarına hocanın dersine gidiyorum. orada son derste hoca nerelerin çıkacağını söylüyor ve ne kadar soru çıkacağını klasikmi testmi olacağını söylüyor. bu açıdan son derse girmeyi asla kaçırmıyorum. daha çok vize öncesi bir hafta kala çalışmaya başlıyorum. çünkü yetişmiyor genellikle. başka bir şey yapmıyorum açıkçası.genellikle yaptıklarım bunlar sabaha kadar da sabahlamıyorum. onun için bir haftadan önce çalışmaya başlıyorum.bu çok faydalı oluyor.

0

hocaya son derste illaki birileri çıkıp sorar hocam hangi konulardan sorumluyuz- nasıl soracaksınız vs vs. ona göre o konulara çalışmak en iyisidir. ama bazı hocalar o dediği konuların da dışında soru sorabilir, herşeye hazırlıklı olmak gerek. bir de o dersi alttan alan kaç kişi var, eğer ki alttan alan kişi sayısı çok ise o hoca sınavlarda zorluyor demektir, çok çalışmak gerek. ama 2-3 kişi alttan alıyorsa sadece, o hoca yüksek puan veriyor demektir, o kalan 2-3 kişi de devamsızlıktan falan kalmıştır. vizede finallere göre konu sayısı daha azdır, bu avantajı iyi değerlendirmek gerek, ama vizede soru türlerini falan ilk kez göreceksin, o yüzden finallerde nasıl sorabileceğine dair daha ayrıntılı bir fiktin olur ve genelde vizeler sadece %40 geçerli olacağı için finallere daha çok ağırlık vermek gerekir. vizeye çalışırken de bizim gibi son haftaya bırakmazsan, her dersin sonunda evde bi özet falan çıkarırsan rahat edersin anca :) tabii bunu yapan kişi sayısı çok az ama en iyi çalışma yöntemi budur işte

0

ben vizelere son gün çalışırım. notlarımın kendime göre özetini çıkarırım. güzelce ezberlerim. tekrar tekrar yazarım. sınava girmeden son bir kez okuyup, giriyorum.

0

ben öğrenciyken tuttuğum notların özetini çıkartıyordum. yazarak çalışmak daha iyi oluyor. tabii bunlar sözel dersler için geçerli olanlardı. sayısal dersler için ise mümkün olduğunca soru üretip çözün. hazır soru bulmayın soruları kendiniz hazırlayınca anlaması daha kolay oluyor çünkü.

0

geçen senenin sorularını ve notlarını bul yeter.