1

konuşmak yerinde olursa anlamlı olur. yerinde konuşulmayan ve sırf konuşmak için konuşan insanların çenesini yormaktan başka bir şey yapmadığını düşünüyorum. çok konuşmak bir meziyet değildir. ayrıcı çok konuşan çok yalan söyler sözü de herkesin malumudur. çok laf yalansız olmaz sözü de her yönden mesaj dolu bir cümledir. artık anlayana. öte yandan ne demiş atalarımız, söz gümüşse, sükut altındır. yani buradan yani bu ata sözünden anlayacağımız ders konuşmanın susmaktan daha iyi olmadığı aksine susmanın ya da az konuşmanın daha iyi olduğu vurgulanmaktadır. bundan dolayı çok konuşan insanları dinlerim ama bir yere kadar. bazı zamanlarda iyi dinleyici konumundan olan insanlar bile çok konuşan insanlar karşısında pes etmektedirler. son sözüm çok konuşmak yerine zamanında ve yerinde konuşmanın daha faziletli olduğunu söyleyebilirim.

1

bana göre tamamen gereksiz buluyorum sessiz kalmak erdemliktir.

1

hayatta nefret ettiğim ilk insan türü hatta en çok diyebilirim tahammül edemiyorum. özellikle boş konuşan ,cahilce konuşanlara dayanamıyorum susturup kalplerinide kıramıyorum mecbur dinliyorum ama sonunda kesin acillik oluyorum migrenim azıyor :))

1

hiç hoşuma gitmez ve tahammül edemiyorum kendim çok konuşmadığım için karşımdakini kafam götürmüyor

1

ne konuştuğuna bağlı :) bilgili gerçekten faydalı bilgiler vere bildiği aktara bildiği bi konuşmaysa sorun yok vs. yani tamamilen ne konustuğuna bağlı ama sadece geveliyorsa dikkat çekmek için konşuyorsa gereksiz biri benim için :)

1

atalarımızın bir sözü vardır : " çok mal haramsız çok söz yalansız olmaz" diye bu sözü düşünüyorum böyle olduğunda çoğunlukla fakat sözünü dinletip bildiği bir alanda konuşanlar da olmuyor değil hani.

1

bana göre haddinden fazla çok konuşan insan bir yerden sonra boş konuşmaya başlar kuru laf kalabalığı yapar. çok hoşlanmıyorum, fazla geveze insanlardan.

1

mesele cok konusmak degıl konustugu sozler ve bahsettıgı seyler degerlıyse konussun dılerım sabaha kadar ama bos laf yapıyorsa kafa salla gec...

1

çok konuşmak iyi değil anlatılması gerekeni kısa ve öz bir şekilde anlatmak daha iyidir

1

bir insan çok konuşabilir ama boş konuşuyorsa o zaman sıkıntı büyük yanımda tutmam o kişiyi.

1

bana göre çok konuşan insanlar bilgili olsalar kibirli;eğer bilgisiz olsalar da boş konuşan insanlardır.az sözle çok şey anlatan insan en ideal insandır.

1

ben çok konuşan insan değilim anca sevdiğim insanlarla konuşurum, şaka veya espiri yaparım. çok konuşan insanlar olduğunda çevrem onu inciltmemek için bir bahane bulur o ortemdan uzaklaşmayı tercih ederim.

1

yarısı yalan abartı olduğunu düşünürüm. düşünmeye fırsatı yoktur bu tiplerin.