0

hem okumalı hem de gezmelidir. her ikisini de yapmalıdır. ama kendi deneyimime bakacak olursam bilinçli gezmek gezdiği yerin özelliklerini öğrenerek gezmek daha faydalı oluyor. hem yeni insanlar hem yani kültürler tanıyıp ufkunuz açılıyor.

0

insan sevdiği şeyi yapmali herkese göre değişir bunun cevabı bence gezmelidir

0

^"çok gezen mi bilir yoksa çok okuyan mı bilir ?" sorusunun cevabı da bu soruyla verilmiş olur. çok gezmek, çok görmek, çok tanımak ve hissetmektir. oysa okumak sadece başkalarının gözünden görmek, dokunmak, hissetmek ve koklamaktır. bu sebeple gezerken okumalıyız, ya da okuyarak gezmeliyiz.

0

sayfalar çok gezmiştir kitap olmak için bilmem anlatabıldım mi

0

eğer imkanı varsa ikisini birlikte yapmak tadından yenmez

0

okumak bilgiden ziyade konuşmayıda etkiler kelime dağarcığını genişletir, gezmeklede yerler hakkında bilgi alınır. ikiside önemli.

0

en azından birini yapmalıyız. her ikisinide birlikte olarak keşke yapabilsek. tabi şartlar el verişli değil ama kısmet.

0

ikisinide yapmali ikiside zararli seyler degil yani ama daha cok hangisi derseniz tabiki gezmeli

0

hem okuyup hem gezebilmelidir. tabi iki alanda da faydalı olanları tercih etmek gerekir. kendisine bir şeyler katabilecek kitaplar okuyup, böyle yerleri gezmelidir. farklı yerler, farklı kültürler öğrenmelidir. neyi nasıl kullandığımıza bağlı yani.

0

illa birinin olması gerekmiyor. çünkü ikisi de insanlara farklı kültürler farklı bakış açıları sunar. insan gezmeli bir çok yer görüp kültürleri tanımalı. insan okumalı okumalı ki hayal gücünü kelime hanesini düşüncelerini genişletsin.

1

gezerken okumalı. ülkemizde çok gezen mi bilir, çok okuyan gibi tartışmalar yaratan bir durum. ancak farklı alanlarda bilgi sahibi olurlar diye düşünüyorum. bazen görmek yeterken, bazen o gördüğünüz şeylerle ilgili farklı deneyimler okumak da size farklı bir bakış açısı katacak ve gezdiğiniz yerlere anlam katacaktır.

0

kendini tek bir çatı altına bırakmamalı bence hem gezsin hem okusun birini yaparken diğerinden mahrum kalmamalı benim düşüncem

0

çok gezen mi çok okuyan mı sorusuna cevap arıyosun. gezerek görmek farklı şeyler katar. kitapra dergide okuduğun birşeyi bir yeri gidip gözlerinle görmek daha başkadır. gezmek iyidir.

0

tek bir şeyle sınırlandırmak olmaz bence. insan gezmeli de kitapta okumalıdır. ikisinin de bilgi edinmede önemli bir rolü vardır.