0

çünkü sağlıksız olan yiyeceklerin içinde tatlandırıcılar bağımlılık yapıcı maddeler birçok renklendirici ve apayrı maddeler bulunmaktadır bunlar da sağlıksız maddeleri daha güzel insanların görünüşünü çekecek dikkatini çekecek şekilde üretmektedirler

0

valla bunu bende hep merak etmişimdir açıkcası ama tatmin eder bi cevap bulamadım henüz

1

aslında böyle bakarsak yani bütün yemeklerin tadı güzeldir anca damak zevkine uymayanlar var yani bu güzel yemeklerin sağlıklı sağlıksız olduğu anlamına gelmez sadece belirli yaşlarda ağır yemeklerin sağlık için riskli olduğu için insanlara tatlı geliyor aslında öyle değil yani insan ne yese tadı vardır sadece değişik tatlar var sadece insana yasak olan yiyecekler insana tatlı gelir ve o yiyecekten yemek ister biliyor da sağlığına zararlıdır yasak olduğu zaman demek ki psikolojik en canı çekiyor.

0

aslında gerçekten rabb'imin yarattığı hiçbir nimet'in tadı kötü değil sadece damak tadınıza uyumuyor olabilir ancak yaş geçtikçe tercihleriniz değişebiliyor sağlıksız olan yiyecekler aslında lezzetli değiller örneğin cips çok fazla yağ barındıran bir yiyecek çocukken gençken bu tarz yiyecekler size güzel gelebiliyor ama otuzdan sonra pek yemek isteyeceğiniz de düşünmüyorum daha ben de 30 almadım ama şu an bile çok yağlı geliyor açıkçası canım istemiyor yani 40 yılda bir canımın istediği oluyor ancak eskiden taze fasulye yemezdim bamya yemezdim ama yaş geçtikçe bunları sever hale geliyorsunuz neden böyledir bilmiyorum örneğin biber dolması eskiden sadece içini yerdim şimdi biberlerim de yiyorum hatta kabak dolması bile yediğim oluyor gayet lezzetli tavsiye ederim.

0

tadını güzelliştirmek için tüm zararlı maddeleri kullanıyor lar

0

aslında tadı güzel olmuyor.. bizi ona alıştıran çin tuzu denen bir madde var. bildiğiniz kanserojen yani. bu gıda boyası vs onlar da hep kanserojen onları bilesiniz. o işte dediğim çin tuzu bağımlılık yapıyor aslında ve onu sürekli alma ve yeme gibi şeyler istiyorsunuz.. atıyorum cipsler işte bu jelibonlar hazır kekler hazır pizzalar.. hepsinin içinde illaki kötü bir şeyler oluyor.. onlar da zamanla bağımlılık yapıyor..

0

tadlandırıcıları, on ton ucuz mal vs. göze ve miğdeye hitap eder vücudumuzun sağlığına değil bu yüzden sağlıksız tüm yemeklerin tadı on numaradır

0

evet genel olarak sağlıksız yiyecekler insana daha hoş gelir ve sağlıksız olduğunu bile bile bunları tüketiriz . bu tür yiyeceklerin tatları sanırım bizi cezbediyor. beğeniyoruz ve yiyoruz sağlıksız diye düşünmüyoruz. sağlıklı ve yarayışlı şeylerde bazılarına da burun kıvırıyor ve begeğenmiyoruz. tercih etmiyoruz belki tatları hoşumuza gitmiyor. hepimizin farklı tat algıyaşı var yip içtiğimiz şeyler buna göre farklılık gösteriyor.

0

çünkü sağlıksız dediğimiz yiyecekler genelde insan ağız tadı algısını cezbedebilmek için katkılı yapılıyor. tıpkı bebeklerin çok sağlıklı onlar için yaşam kaynağı olan anne sütünün tadını reddetmemeleri için bu dönemde başka bir tatla özellikle şekerle [ ki bilindiği gibi zehir, üç beyazdan biri } tanışmasından korkulması gibi.

ama kahve de doğal kakao vs

aslında bu biraz da psikolojik algı alışkanlıktan gelen tüketicilerin alıştırıldıkları

fakat şarap vs alkollü içecekler ayrı konu

0

paket ürünler genelde sağlıksız ama tatlı oluyorlar yedikçe yemek için

1

çünkü çoğunun içerisinde tat alma duyumuzu uyuşturan monosodyum glutamat türkçe adıyla çin tuzu katkısı var. ne yersek yiyelim lezzetli gelmesini sağlıyor bu ürün.

0

yasak olan her şey insana güzel geliyor işte.

1

cazibesi ceksin diye. tadi guzel diye alacak cunku insanlar