2

psikolojik travma nedir? örnek verir misiniz?

daha önce hiç psikolojik travma yaşadınız mı?

3 cevap
0

psikolojik tranvalar ve sonucları,tedavileri yöntemlerini size bildireceğim. öncelikle belirtmek isterim ki bende hala psikolojik destek aldıgım için ve bunu 2 senedir devam ettirdiğim için verecegim bilgilerin doğrulugundan eminim. öncelikle psikolojik tranva nedir? bu konunun üştünde durmak istiyorum.

psikolojik tranva; yaşanan bir olay,alınan veya duyulan bir haber gibi şeylerin sonucunda psikolojik olarak derinden etkilenerek deprasyona gireriz. bu psikolojik tranva olarak adlandırılır. sadece olumsuz sonuclar yüzünden diğil çok mutlu oldugum bir olay yüzünden'de girme ihtimali düşükte olsa vardır.

psikolojik taranva sonucunda girilen deprasyon cesitleri nelerdir.
1. içe kapalı deprasyon; benimde tedavisini gördüğüm ve ileri seviyede ilerlediğim bir türdür. bu dönemlerde insanlar kimseyle konuşmaz,yemek yemez,sürekli ağlar ve kendini sadece müzik dinlemeye odaklar.
2. dışa vurusluk depraston; bu türde tam aksine duygularımızı dışarıya vururuz. tüm olaylara ve tüm yaşanan kötü durumlar güler gecer ve ciddiye almayız.

iki deprasyon sonucunda da aynı olaylar da vardır. bunların örneklerini paylasıyorum sizinle.
* kendi kendinize konuşur hatta kendinzle kavga edersiniz. (bende hala yapıyorurm bunu)
* gülerken ağlaya bilir ağlarken güle bilirsiniz. yani çok dengesiz tavırlar sergilersiniz.
* derin derin dalar gidersiniz uzaklara.
* konuşmakta zorlanırsınız.

bunlar benim bildiklerim fakat cok daha fazlasıda vardır. bu durumlar kısacası psikolojik tranva olarak adlandırılır. bu durumlarda uzman doktorlar tarafından yazılan antideprasan ilaclarını kullanmanızı tavsiye ederim. bende bu ilaçlar sayesinde kendimi toplamaya başladım ama tam anlamı ile gecti diyemem. benim psikolojik tranvam hem ice kapanıklılık hem dışa vurma olarak adlandırıldı. bir tür sizofreni baslangıcı olarak tanımlandı ve benim ilaçlarım agır ilaçlardır. bu seviyelere gelmeden önce en acil sekilde tedavilere başlamanızı öneriyorum. umarım yararlı bilgiler ve anlamlı çümleler ile anlata bilmişimdir.

1

herhangi yaşanan bir olayın insanı derinden etkilemesi. hafıza kaybından, ruh hastalıklarına kadar pek çok şeye sebep olur.

1

ben psikolojik travma yaşamadım ama bildiğim kadarını söylüyorum mesela suriye'de savaş'dan geldi onların etkisinde kalarak piskolojisi olarak hergun o anı yaşarlar bildiğim bu başkada bilmiyorum