0

başta hastalıklara iyi gelir.benim ç.evremde hasta olupta bal yiyende var.hepatit hastalığına iyi geliyor diye biliyorum.ayrıca bal fazla yememek şartıyla yemelisin fazlası vücuda zarar verir kardeşim unutma.

0

her sabah kahvaltımda olmazsa olmasım baldır.ben balı en cok peynırın ustune surerek yıyorum super bıse.faydası cok tabıkı .kıs aylarında ıse daha faydalı zencefıllenkarıstır ye bogaz agrısına oksurugr cok ıyı gelır

0

bal vucudu ısıtır,metabolizmayı hızlandırır,vücudu dışardan gelecek mikrop,bakteri,hastalıklardan korur.

0

bal birçok hastalığın tedavisinde kullanılan önemli bir besin kaynağıdır. bu nedenle bolca tüketilmelidir

0

abim bal başlı başına mükemmel bir şey zaten ama bunu arının üretmesi videoyu tüketmesi iyidir bizim tüketmemiz diye başlı başına bir ayrıcalık zaten şimdi arı balının vücuda organlara derilere a'dan z'ye vücudumuzda bulunan her şeye yarar var ciğerimiz kalır sıcak suya bal kat iç on numara açılır enerjimiz gider ekmeği balayı on numara gider ağzınıza tat kalmadı tuzu kalmadı önemli değil basur faaliyette gelir tuzla gelir hatta bir bal bu sonuçta arıların ne zahmetli ürettiği bir şey istediğimiz kadar sayalım gene faydaları bitmez yani

0

bal gerçeği yenildiği takdirde faydası saymakla bitmeyen bir besin maddesidir

0

balın faydaları yaz yaz bitmez. cok faydali oldugunu bilmek yeterlidir. ama tabi ki gercegini yediginiz zaman.

0

içerdiği fosfor omega-3 sayesinde çok yararlı bir besindir beyaz ettir ve çocukların gelişimine çok yaratlıdır.

0

guzel bir cil icin birebir fakat bazi ciltlerde alerjik gosterebilir. sivilceleri de yok eder.

0

balın vücuda faydaları saymakla bitmez.doğal bir karbonhidrat deposudur genelde grip olduğumuzda öksürüğe iyi gelen bir ilaçtır. enerji vermesi içinde kullanılabilir.

0

balın vücuda faydaları konusunda uzun uzun ansiklopedik, tıbbi bilgi yazılabilir ve burada yazılanlar gibi doğdur da. bu başlıkta ben bunu yapmak yerine bitki bilimci bir tanıdığımın bana arılar ve ballar hakkında anlattığı mantıksal birkaç husustan bahsedeceğim.
öncelikle yaşı biraz daha büyük olanlar eskilerde herhangi bir rahatsızlık yaşayan kişiye (karın ağrısı, mide bulantısı, üşütme belirtileri vb) hemen kaşıkla bal verildiğini hatırlar, bilir. bunun en büyük nedeni, balın bitkisel ve doğal ilaç özelliğindendir. balın oluşum sürecini şöyle kısaca aklımızda canlandırdığımızda durumu çok daha net kavrayabiliriz. düşünün, arılar bir damla bal için yüzlerce farklı çiçek dolaşıp bitki özü toplarlar. aslında bu bitkiler doğada yetişen doğal vitaminlerdir. zaten bu bitkilerin çoğu da ilaç yapımında kullanılmakta. ama aradaki fark şu; katkı maddesi ya da yabancı maddenin olmaması. burada şu husus çok önemli; bal doğal şartlarda yani üretilmesi gereken şartlarda üretildi mi? arıların kovanlarının bulunduğu ve haliyle bal toplamak için dolaştıkları alanlar kaliteli bal üretimi için uygun mu?
eğer bu yazdığım hususlarda gerekli şartları karşılayan baldan söz ediyorsak, o balın insan vücudunun sağlıklı çalışabilmesi için biçok açıdan faydalo olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. içeriğinde bulunan vitamin, kalsiyum, demir ve fosfat, yüksek kolesterole, şeker sorununu olanlara özellikle faydalıdır.
bal vücudun enerji ihtiyacını doğal olarak karşılar fakat bir yandan da vücutta antibakteriyel etki gösterir. bir çeşit doğal antibiyotik görevi görür.

0

balık b12 bakimından çok zengin olduğu biliniyor özellikle çocukların hafızasına iyi geldiği biliniyor bunun yanı sıra cilde iyi geldiği iştah açtığıda ortada.

0

bal bol miktarda vitaminleri içinde bulundurur.anti bakteriyel özelliğe sahiptir.mideye ve enfeksiyonlara iyi gelir.

0

balın faydaları saymakla bitmez rabbimiz balın kıyamete kadar bozulmuyacağını dini kaynaklardada belirtmiştir başta kuran olmak üzere o yüzden bu nimet cok güzel bir nimettir
faydaları ise ;
-c vitamini içerir
-kalsiyum içerir
-demir
-fosfat
-potasyum
-magnezyum
-b1 b2 b3 b5 b6 vitaminleri içerir
-aynı zamanda bal anti baktiriyel ve anti fungal özelliğede sahiptir. bu yüzden doğal bir antiseptik olarakda kullanılabilir

0

bal dünyada bozulmayan tek gıdadır. vücudun direncini artırır. enerji verir

0

balın vücuda çok sayıda faydası vardır. öncelikli olarak sağladığı vitamin ve minarelden dolayı bağışıklık sistemi de dahil olmak üzere tüm vücuda faydası vardır. c vitamini, demir ve kalsiyumu içerisinde bulundurmaktadır. kalsiyum kemikleri güçlendirir ve demir ise dolaşım sistemine yardımcı olur. kırmızı kan hücrelerini arttırır, bakterilere karşı korunmamızı gerçekleştirir ve antibakteriyel özelliğinden dolayı dezenfektan olarak da kullanılır. yapılan testlerde saf olan balın başta ülser ve diğer bazı yaraları iyileştirmede yüksek oranda başarılı olduğu gözlemlenmiştir, vücuttaki yararlı bakterilerin artmasını sağlayan probiyotik özelliği de vardır. cilt üzerinde ise yine yararlıdır ve kepek dahil birçok problemi çözmemizi gerçekleştirir. ayrıca boğazı yumuşatır ve öksürüğü geçirmek için de kullanılır. kanserden koruyucu özelliği de vardır.

0

bal vucudun seker oranini esitler ve icinde bircok vitami bulundurdugu icin otomatimmen sagligimiza guzel bir yasamimiza buyum etkisi vardir

0

balca bulunan ce videmini kimyasal alanda kullanilan ilaclarin degerinden cok cok yuksektir allaha cok sukur ciddi bir rahatsizligim.icin kullanmasamda.sigara aliskanligimdan dolayi sabahlari bogazim cok kotu oluyor oksurukten bazen kendime gelemiyordum bir aile bireyinin tavsiyesi uzerine her sabah kahvaltidan ortqlama 30 dakika once 1 su bardaginilik su yarim limon ve 2 yemek kasigi bali karistirip ictigimiz zaman hem cigerlerimiz hem bogazimiz cok guzel rahatliyo her seye cok iyi geliyo duzenli olarak ozellikle sigara icen arkadaslara her sabah bu iksiri kullanmalarimi siddetle tavsiye ederim.

0

öncelikle selamünaleyküm bir haftadır hastayım doktora falan gittim boğazım çok ağrıyor ondan sonra doktor bana hap ve gargara verdi.bir haftadır onları içiyorum hala öksürüğüm geçmedi sonra babam bana marketten bal almış aldı bal çok kaliteli bir bağlı olduğuna inanıyorum yani çünkü boğazım çok ağrıyor da babam bana ballı limon yaptı ballı limon içince boğazım bayağı düzelir gibi oldu hatta baya hafifledi şu an çok az hastalığım kaldı bu ama çok teşekkür ediyorum balında yararları bunlar bu arada bal balgam ada iyi geliyor neyse hepinize iyi akşamlar.

0

balık cildin genç yaşlanmasına en etkili çözümdür cilde parlaklık verir ve solgun cildi düzeltir egzama olan biri için yemesini tavsiye ederim doğal antibiyotik tedavisi için kullanioir haftada en az 2 deva tüketim yapmalısınız.