1

"karamazov kardeşler" gibi benim baş yapıtlarımdan biri olan kitabı yazan rus yazar kimdir?

sizler genelde onun suç ve ceza'sını okusanızda, bence en güzel eseri bu kitaptır.

5 cevap
0

yanlışım yoksa fiyodr dostoyesvki cevap.
https://sendesor.net

0

rus yazar fyodor mihayloviç dostoyevski'nin eseridir. rus edebiyatının olduğu kadar dünya edebiyatının da en iyi yazarlarındandır. eserleri tüm dünyada yüzyıllarca okunmuştur ve okunmaktadır. dünyanın en çok okunan yazarlarından biridir. moskova'da doğmuş, anne ve babasını genç yaşta kaybetmiştir. mühendislik eğitimi almıştır. askeri mühendis olarak çalışmış, bir müddet sonra bu mesleği bırakarak yazarlığa yoğunlaşmıştır. ilk romanı insancıklar pek tanınmamıştır kendi zamanında ama büyük yazarın ilk kitabı olması nedeniyle edebiyat tarihi açısından önemlidir.

çarlık rusyasının baskısı nedeniyle tutuklanmış ve sibirya'ya sürülmüştür. burada ölümden dönmüştür soğuk yüzünden. zor bir dönem olsa da edebiyatçı yönü daha güçlenmiş ve verimli olmuştur bu dönem... sürgünden sonra yeniden askerliğe dönmüş ve ilerlemiştir. bu dönemde diğer eserlerini yazmıştır.

tolstoy'un anna karenina adlı eserinden etkilenerek karamazov kardeşler'i yazdığını söylemiştir. 1876 yılında yazılmıştır bu roman. yazdıktan üç sene sonra da hayatını kaybetmiştir dostoyevski.

realist akımın yazarlarındandır. psiklolojik romanın ve nihilizmin öncülerindendir.

0

dosyoyevski. gerçekten hissederek okutulacak bir kitap

0

dostoyevskidir ki harika yazardır herkesin okuması gerektiği yazar

1

rus edebiyatının ünlü sanatçısı dostoyevski'dir.