0

ekonomik krizdeyiz tabi... son 2 yildan beti piyasa iyice bozuluyor. dukkanlar kapaniyor. sadece son zamanlarda kendini bariz belli eder hale geldi. secim oldugu icin hala gulluk gulistanlik gosterilmeye calidilsa da beter durumdayiz diyrbilirim.

0

ekonomik krize gireli çok oldu fakat kimse bunun farkında değil gibi davranıyor. bu oldukça ilginç bir durum. bazı kurumlar işci çıkarıyor doların yükselmesi gerçekten sıkıntılı bir çok şeye yol açtı evet ülkecek krizde olduğumuzu düşünüyorum

2

bence krizdeyiz. tabii ülkemizde ekonomik krizin olup olmadığı avmlerin doluluğuyla ölçülebiliyor, beyaz eşya satışıyla ölçülebiliyor. fakat halka sorarsan, herkes maaşlar aynı kalırken (tabiiki) fiyatların iki, üç belki daha fazla katına çıkmasından şikayetçi herkes. her şeyin fiyatı böyleyken, geçinebildiğin maaşla şuan geçinemiyorsun doğal olarak. bir kaç ay önce geçinebildiğin maaşla şuan geçinemiyorsan bir problem vardır, en basiti. emeklii maşıyla geçinen insanlar açlık sınırında. bir ayda üç öğün simitle beslensen asgari ücret ediyor zaten. çoğu esnaf kafasına göre zam yapmaya başladı. herkes totoyu nasıl kurtarırızın peşinde. markete giriyorsun, yemeklik iki üç şey alıyorsun, bir bakıyorsun 50 tl gitmiş. bir de ucuz olsun evde yiyelim diye yapıyorsun bunu. ee ne anladım? insanlar parasızlıktan ağlıyor. önceden aynı maaşla kirasını faturasını ödeyip, ev alışverişini yapıp, kendine de azıcık para ayırabilenler; şuan ay sonunu nasıl getiricez, kirayı ödeyebilecek miyiz diyor. ekonomik kriz yoksa bu insanlar, bu fiyatlar, bütün bunlar neden böyle diyorum bende.

1

kesinlikle krizde olduğumuzu hepimiz biliyoruz ve gidişat bu şekilde pekte iyiye gitmiyor bence

1

krizdeyiz diyorum sonra dışarda avmde alışveriş yapan insanları görünce hayır biz kesinlikle krizde değiliz diyorum. herkesin ihtiyacı var elbette alacaklar ama insanlar ihtiyaçları haricinde bir çok harcama yapıyorlar. böyle olunca insan nasıl krizde olsun.

0

maalesef iyiye gitmiyoruz ,kriz dahada büyüyecek :((((((

1

haftada kaç kez et yiyebiliyoruz? neredeyse hiç değil mi? bu kriz değil de nedir?

1

ekonomik kriz dediğin bir süre devam edip biter ama bizim kriz bitmek bilmedi ya erkilenmeyen yoktur herhalde.herşey çok pahalı gerçekten artık son bulsun böyle nereye kadar gidecek bilmiyorum.

2

ekonomik krizde miyiz de ne demek? herhalde ekonomik krizdeyiz. çok rahat olsak hangi birimiz gelip burada üç kuruş alacağız diye soru yaz, cevapla yaparız sizce.. insanlar zorluklar ile yaşama gayretinde bu ülkede.. tam krizi 2019 yılına bir girelim öyle bir görüp hissedeceğiz ki.. hele ki mart seçimleri bir bitsin.. siz görün krizi.. o zamana kadar biraz halı altına süpürürler bazı şeyleri.. millet yine onlara oy versin diye..

1

büyük bir krizdeyiz hemde yılbaşından sonra kriz yok diyenler de bunu net olarak hissedecek.