1

dimyat aslında eski zamanlardaki mısırda süveyş kanalının ağzında bir yerdir. bir gün dimyata pirinç almak isteyen bir türk tüccar gelmiş ve pirinçleri alıp geri dönerken akdenizde gemisi korsanlar tarafından basılmş, syulmuş ve adamın herşeyini almışlar. geri zar zor dönen tüccar iflas içindeyken gitmiş ailesinin bulgurlarını satmış ve ailesi bulgursuz kalmış. hikaye budimyat ile pirincin arasındaki ilişki ise eski zamanlarda mısırdaki pirinçler kaliteli imiş ve tüccarlar gidip oradan alıyormuş pirinçleri

0

şu ana kadar tek bildiğim şey bir deyimin içerisinde bir amaca ulaşmak için belli bir hedefe doğru kilitlenirken içinde bulunduğun yerde daha önemli ve değerli şeyleri kaybettiğin ile alakalı bir misal olduğunu bilirdim ama arkadaşların cevaplarından daha fazla şey öğrendik.

0

dimyat mısırda akdeniz'e kıyısı olan bir liman. atasözüne göre pirincinin iyi olduğu bilinir. o meşhur atasözü" dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmak"tir. arasındaki ilişkide bu atasozünden kaynaklıdır.

0

din yat mısır’da süveyş kanalı ağzında ve port said yakınlarında bir iskeledir eskiden mısır’ın meşhur pirinçleri, ince hasardan örülmüş torbalar içinde buradan türkiye’ye gelirdi. dimyata pirince almak için giden bir türk tüccarının bindiği gemi akdeniz’dearak korsanları tarafından soyulmuş ve adamcağızın kemerindeki bütün altınlarını almışlar. 1001 müşkülat içinde türkiye’ye dönen pirinç ticari oyun iflas etmek durumundan düşmüş istanbul’dan kalkmış, memleketi olan karaman’a gitmiş. o seni tarladan kalkan buğdayları da dört ihtiyarlar nasıl attığında, kendi ev halkı kışın bulgursuz kalmışlar .dim gemi akdenizliarak korsanları tarafından soyulmuş ve adamcağızın kemerindeki bütün altınlarını almışlar. 1001 müşkülat içinde türkiye’ye dönen pirinç ticari oyun iflas etmek durumunda düşmüş istanbul’dan kalkmış, memleketi olan karaman’a gitmiş. o seni tarladan kalkan buğdayları da karlarına sattığında, kendi ev halkı kışın bulgursuz kalmışlar. dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan olmak sözünün aslı buradan kalmıştır. türkiye’de kendi sınırlarımızın ötesinde etki alanları oluşturmak, komşulara söz geçirmek, bir koyup üç almak, yakın coğrafyamızda düzen kurucu ülke olmak gibi heveslere kapılanlar hep olmuştur, imparatorluğun tarihinin akışı içinde devrini tamamlamış olmasını hazmedelmesi zor bir durum olarak görmek yerine, onun ardından kurulmuş olan türkiye cumhuriyetini o tarihi birikimin zenginliği ile dünya sahnesinde güçlü bir aktörlik yapabilmek için de pekala bu topraklar üzerinde yaşayan yurttaşlar için önemli bir gurur vesilesi olabilirdi ancak o dönemde önemli bir gerçeklik var iki türkiye bu heveslerini uluslararası toplum ve uluslararası hukukla uyumlu başta abd olmak üzere ittifak ilişkileri içinde olduğu ülkelerde eşgüdüm halinde ve birlikte hareket ederek hayata geçirmeyi planlıyordu. bu heves o dönemde çok tartışıldı. güvenlik endişeleri ve böyle bir atılımın türkiye’nin başına ummadığı kadar büyük dertler açacağı düşüncesi hamle yapılmasını engelledi. buda bu söze bir örnek olabilir.

0

dimyat mısır da suveyş kanlı ağzında olan bir iskeledir mısır'ın meşhur pirinçleri bu limandan turkiye'ye getirilirmiş.
dimyata pirinç almaya giden türk tacirleri bindiği hemi akdeniz korsanları tarafından soyguna uğramış ve adamın tüm maddi kaynaklarını almışlardır türkiye'ye dönen pirinç tüccarı o yıl iflas etmek durumunda kalmış istanbuldan memleketi olan karaman'a gitmiş.o snee tarlasından kalkan buğdayları bulgur tacirlerine sattığından dolayı kendi ev halkı da kişin bulgusur kalmışlar dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olmak sözü bu olayla meşhur olmuştur.

0

dimyada pirince giderken evdeki bulgurdan olmıyalım ilişki bu sözden geliyor oda pirincin ilk uretildiği yer dimyat olduğundan

0

dimyat asıl pirıncın yetiştıgı yerdır pirınc le arasındakı fark bu yetıştı yer bırı pirınç kendı

0

yarışmalarda çok çıkan bir soru :) dimyat bir liman ona göre düşünün :d

0

dimyat mısır'da, süveyş kanalı ağzında ve portsait yakınlarında bir iskeledir. eskiden mısır'ın meşhur pirinçleri, ince hdimyat mısır'da, süveyş kanalı ağzında ve portsait yakınlarında bir iskeledir. eskiden mısır'ın meşhur pirinçleri, ince hasırdan örülmüş torbalar içinde buradan türkiye gelirdi.
dimyat'a pirinç almak için giden bir türk tüccarının bindiği gemi akdenizde arap kasırdan örülmüş torbalar içinde buradan türkiye gelirdi.
dimyat'a pirinç almak için gidimyat mısır'da, süveyş kanalı ağzında ve portsait yakınlarında bir iskeledir. eskiden mısır'ın meşhur pirinçleri, ince hasırdan örülmüş torbalar içinde buradan türkiye gelirdi.
dimyat'a pirinç almak için giden bir türk tüccarının bindiği gemi akdenizde arap korsanları tarafından soyulmuş ve adamcağızın kemerindeki bütün altınlarını almışlar.
binbir müşkilat içinde türkiye'ye dönen pirinç tüccarı o yıl iflas etmek durumuna düşmüş. istanbul'dan kalkmış, memleketi olan karaman'a gitmiş. o sene tarlasından kalkan buğdayları da bulgur tüccarlarına sattığından, kendi evhalkı kışın bulgursuz kalmışlar. "dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olmak" sözünün aslı buradan kalmıştırddimyat mısır'da, süveyş kanalı ağzında ve portsait yakınlarında bir iskeledir. eskiden mısır'ın medimyat mısır'da, süveyş kanalı ağzında ve portsait yakınlarında bir iskeledir. eskiden mısır'ın meşhur pirinçleri, ince hasırdan örülmüş torbalar içinde buradan türkiye gelirdi.
dimyat'a pirinç almak için giden bir türk tüccarının bindiği gemi akdenizde arap korsanları tarafından soyulmuş ve adamcağızın kemerindeki bütün altınlarını almışlar.
binbir müşkilat içinde türkiye'ye dönen pirinç tüccarı o yıl iflas etmek durumuna düşmüş. istanbul'dan kalkmış, memleketi olan karaman'a gitmiş. o sene tarlasından kalkan buğdayları da bulgur tüccarlarına sattığından, kendi evhalkı kışın bulgursuz kalmışlar. "dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olmak" sözünün aslı buradan kalmıştırşhur pirinçleri, ince hasırdan örülmüş torbalar içinde buradan türkiye gelirdi.
dimyat'a pirinç almak için giden bir türk tüccarının bindiği gemi akdenizde arap korsanları tarafından soyulmuş ve adamcağızın kemerindeki bütün altınlarını almışlar.
binbir müşkilat içinde türkiye'ye dönen pirinç tüccarı o yıl iflas etmek durumuna düşmüş. istanbul'dan kalkmış, memleketi olan karaman'a gitmiş. o sene tarlasından kalkan buğdayları da bulgur tüccarlarına sattığından, kendi evhalkı kışın bulgursuz kalmışlar. "dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olmak" sözünün aslı buradan kalmıştıren bir türk tüccarının bindiği gemi akdenizde arap korsanları tarafından soyulmuş ve adamcağızın kemerindeki bütün altınlarını almışlar.
binbir müşkilat içinde türkiye'ye dönen pirinç tüccarı o yıl iflas etmek durumuna düşmüş. istanbul'dan kalkmış, memleketi olan karaman'a gitmiş. o sene tarlasından kalkan buğdayları da bulgur tüccarlarına sattığından, kendi evhalkı kışın bulgursuz kalmışlar. "dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olmak" sözünün aslı buradan kalmıştır

0

dimyada pirince giderken evdeki bulgurdan olma demişler sözün orjinali budur dimyat bir iskelenin adidir eskiden buranın meşhur pirinçleri ince ve hasırdan yapılmış torbalar içinde buraya yani türkiye'ye gelirdi buraya pirinç almaya giden bir türk'ün bindiği gemi akdeniz açıklarında araplar tarafından soyulmuş ve adamın üstünde ne varsa alınmıştır binbir zorlukla türkiye'ye dönen pirinç tüccarı o yıl iflas etmis ve istanbul dan kalkıp memleketine yani karaman'a gitmiş o senede tarlalarından kalkan buğdayları da bulgur tüccarlarına sattığından kendisi ve ailesi evdeki bulgurdan da olmuşlar sözün aslı buradan gelmektedir

0

dimyat bir yerdir limanın adı.. pirinç ise besin kaynağıdır. içinde bol miktarda şeker vardır fazlası zarar çok yememek lazım. özellikle hanımlar kilo almaktan korkuyorsa pirinç yerine bulgur tercih etmelidir.

-1

dimyat'a bir şey yok ki de bir davutoğlu lazım ama ben bu günlerde de çok güzel bir şey yok ki de bir davutoğlu lazım saka gurubu şubeleri ziyaret edildi şu oy aşkım yaa ben de bunu affettim de bu konuda çok seviyorum demek için de sadece bir mikrofona ve bir de ben de bunu affettim de bu konuda çok seviyorum demek için de sadece bir mikrofona ve bir de ben de bunu affettim de bu konuda çok seviyorum demek için de süren bir şey yok ki de bir davutoğlu lazım ama ben bu günlerde de çok güzel bir şey yok ki de bir süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar

0

dimyat mısırda süveyş kanalı ağzında ve porsait yakınlarında bir iskeledir. eskiden mısırın meşhur pirinçleri, ince hasırdan örülmüş torbalar içinde türkiye'ye gelirdi. dimyat'a pirinç almak için giden bir türk tüccarının bindiği gemi akdeniz arap korsanlar tarafından soyulmuş ve adamın kemerinde bulunan bütün altınları almışlar. binbir müşkilat içinde türkiye'ye dönen pirinç tüccarı o yıl iflas etmek durumunda kalmış. istanbul'dan kalkmış ve memleketi olan karamana yola düşmüş. o sene tarlasında kalan buğdayları da bulgur tüccarına sattığından, kendi ev halkı bulgursuz kalmışlar. "dimyata pirince giderken eldeki bulgurdan olmak " sözü buradan gelmektedir.

0

dimyat mısırda bulunan önemli tüketici kaynaklarından birkaçtanesidir bunlar günümüzde pirinç bakliyat kuru gıda enerji alımında işe yarayan kuru gıdalardır bunları kullanarak yada tüketerek enerji depolayabiliriz.dimyat ile pirinç arasındaki ilişki ise bir cuma günü başlar bunun sebebi ise bir türk bir cuma günü mısıra gider mısırda hava çok sıcak olduğıu için susamıştır çölün ortasında kala kalmıştır

0

dimyat mısırda süveyş kanalı ağzında ve portsait yakınlarında bir iskeledir eskiden mısırın meşhur pirinçleri ince hasırdan örülmüş torbalar içinde buradan türkiyeye gelirdi

0

midyat mısırdadır bir gün bir türk mısıra gitmiş ve olay öyle başlamıştır

0

dimyat mısır da pirinciyle meşhur bir şehirdir. günün birinde bir türk, dimyat' a doğru pirinç almak için yola çıkar. yalnız dimyat yolunda kötü bir sürpriz olur ve bizim türk' ün yolculuk ettiği gemi korsanların saldırısına uğrar. aksilik bu ya, bütün parasını korsanlara kaptırır ve pirinç alamadan köyüne geri döner. bu arada köylüler, buğdayların tamamını satmışlar ve bulgur elde edememişler. dimyat' a pirince giderken evdeki bulgurdan olmak sözü ve dimyat ile pirinç arasındaki en meşhur bilinen ilişki buradan kalmadır.

0

dimyat misirda suveys kanali agzinda ve portsaid yakinlarinda bir iskeledir eskiden misirin meshur pirincleri ince hasirdan orulmus torbalar icinde buradan turkiyeye gelirdi dimyata pirinc almak icin giden bir turk tuccarinin bindigi gemi akdenizde arap korsanlari tarafindan soyulmus ve adamin kemerindeki butun altinlarini almislar ve turkiyeye donen pirinc tuccari o yil iflas etmis o sene tarlasindaki bulgurlari satmak durumunda kalmis ve kendi ev halki bulgursuz kalmislar dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmak sozunun asli buradan kalmistir .

0

dimyat kocasıdır pirinç karısıdır ayrılmaz muhteşem ikilidir

1

dimyat, mısır’da bir akdeniz limanıdır. eskiden mısır’da meşhur olan bu pirinç bu liman üzerinden türkiye’ye getirilirdi. bir gün türkiye’den mısıra yine bu liman üstünden mısır almaya giden biri akdeniz’de korsanlar tarafından soyulmuş ve bütün altınlarını çaldırmıştır. zorlukla türkiye’ye dönebilen bu pirinç tüccarı o yıl iflasın eşiğini gelmiştir. zor zamanlar geçiren tüccar istanbul’dan çıkıp memleketi olan karaman’a gitmeye karar vermiştir. o sene tarlasında yetişen buğdayları da buğday tüccarlarına satmış olan adam, kendi evini de kışın bulgursuz bırakmıştır. dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmak sözü bu olaydan sonra meşhur olmuştur.