0

önu afad ekipleri bir cihaza bağlayıp ölçüyorlar..

0

birde çok mantıklı birşey oplmuş bence muhtemeşem bir makinee

0

onların makinası var duvara dayıyorlar ve yer sallantısını ölçüyorlar

1

depremler deprem ölcen aletlerden ölcülür

1

deprem risk raporu dilekceyle basvurulur. bir yapıda bina ortak kararına bakılmaksızın bir kimsenin müracaatı ile yapıda risk analizi yapılıyor. deprem risk raporu için bakanlıkça yetkilendirilen kuruluşlara deprem risk raporu dilekçesi ile başvuruda bulunulması gerekiyor bu sekilde alınır

1

binada bulunan maliklerden biri veya kanuni temsilcisi dilekce ekinde nufus cuzdan fotokopisi ve kat maliklerini ve arsa paylarini gosteren belge ile bakanliga belediyelere il ozel idarelerine buyuk sehirlerde buyuk sehir belediyelerine ilce belediyelerine veya bakanlikca yetkilendirilmis kuruluslara muracaat ederek tespit ettirebilirler....

1

deprem risk raporu alabilmek için ev sahibi tapusu ile belediyeye basvurmali bina yaşı bina depreme dayanaklimi deil mi incelemesi gerek kentsel dönüşüm burasına başvurmak yeterli olabilir belkide

1

kentsel dönüşüme başvuru yaparak bu raporu alabilir

1

risk raporu alınmak istenen binada yaşayan kat maliklerinden birinin yada bu kişinin vekalet verdiği yasal temsilcinin tapu fotokopisi kimlik belgesi diğer kat maliklerini ve bu kat maliklerine ait olan arsa paylarını gösteren belgeyi eklediği deprem risk raporu dilekçesi ile ilgili kuruma başvuruda bulunması yeterlidir yapılan başvuru incelendikten sonra yetkili kurumlar tarafından gelinerek yapılan denetleme sonucunda elde edilen veriler derlenerek deprem risk raporu oluşturulur

1

binada yetkili bir kişinin başvurması gerekiyor.başvuruyu tek taş kentsel dönüşüme yapacaksınız.

1

merhaba sorumani ekibi ilgın mesaj atıyorum cevap vermiyorsun belki göremiyorsanız yoğunsunuz sizin sayfanızda mesaj atıyorum herhalde onu da göremiyorsunuz sürekli mesajlar ondan dolayı cevap veremiyorsunuz şimdi bu soruya sadece size bildirim gelsin diye sizin soruyorsun altında yazıyorum eğer bu bildirimi görüyorsanız lütfen cevap verin. bak toplam 1 aydır ödeme talebinde bulundum iptal ettim iptal ettikten sonra tam olarak 20 gün geçti o kadar mesaj atıyorum cevap vermiyorsun bu paralarımız ne olacak ne zaman yatıracaksın kız yani bir bilgi vermek bu kadar zor mu bir açıklama yapmak bu kadar zor mu bizde sonuçta burada insanız halden anlarız evet kazancınız olmamışsa bizimle paylaşabilirsiniz anlayışla karşılarım en azında paramızın ne zaman yatırılacağınızı bildirir sonuçta biz burdayız emek verdik internetiniz harcandı emeğinizin karşılığını istiyoruz yani hakkımızı istiyoruz ya da ne zaman yatırıyorsunuz bilgi istiyoruz.

1

bina sahibinin tapusu ile birlikte tektaş kentsel dönüşüm'e başvuru yapıp burada yapılan incelemeler sonucu alınan bir rapordur.

1

kentsel dönüşüm kanunundan yararlanmak için bakanlık yetkili kuruluşu tektaş kentsel dönüşüm’ e başvurarak binanızı için deprem risk raporu ( riskli yapı tespit raporu ) hazırlatmanız yeterlidir. deprem risk raporu alabilmeniz için binadan bir kişinin tapusu ile tektaş kentsel dönüşüm’ e başvuruda bulunması kanunen yeterli olup bina yönetim kurulu ortak kararına gerek yoktur. binanız için hazırlanan deprem risk raporunun onaylatılması ile binanız kentsel dönüşüm kapsamına girer. binanızı kentsel dönüşüm kapsamına sokmadan sadece binanızın deprem dayanımı hakkında bilgi edinmek istiyorsanız; binanızın deprem testini yapıp binanız için deprem dayanıklılık raporunu hazırlayıp size teslim ediyoruz. istediğiniz zaman binanız için bilgi amaçlı hazırlanmış deprem dayanıklılık raporunu deprem risk raporu formatına çevirip resmi kentsel dönüşüm sürecini başlatıyoruz.

binanız kentsel dönüşüme girdikten sonra binanızı yıkıp yeniden inşaa edebileceğiniz gibi binanızı kentsel dönüşüm avantajlarından yararlanarak depreme karşıgüçlendirme de yapabilirsiniz. kentsel dönüşümde bina güçlendirmesi için devletimizin kentsel dönüşüm kredisi çerçevesinde vermiş olduğu bina güçlendirme kredisini kullanabilirsiniz.

devletimizin kentsel dönüşüm kredisi çerçevesinde vermiş olduğu bina güçlendirme kredisini kullanabilirsiniz.

1

deprem insan hayatını olumsuz etkileyen bir doğal afettir.gerçekleşmeden ancak saniyeler önce hissedilip kaydedilmektedir.günümüz teknolojisi ancak buna izin vermektedir.geleceğimizin ne göstericeği ve nasıl bir gelecek beklediği hepimiz için çok önemlidir. bir rapor haline getirilir ve bu rapor bize depremin şiddeti , hangi fay hattı üzerinde gerçekleştiği ve ne kadar büyüklükte bir yıkım gücü olduğu ve ne kadar kayıp yaşandığı aşağı yukarı tahmin edilmesini sağlayan rapordur.yetkili bir uzman tarafından onaylanır ve imzalanır.

1

afet yasanmıs yerde yasayanların can guvenlıgının olmadıgını belirtmek amaclı rısk raporu alınır. öncelikle yapılar tespit edilir daha sonra rapor hazırlanır ve başvuru yapılır.

1

varsa binanın statik ve mimari projeleri temin edilir. binanıza ait projeler bulunmadığı taktirde binanın taşıyıcı sistem rölövesi çıkartılır. beton kalitesinin belirlenmesi için binanın beton örnekleri alınır ve alınan beton örnekleri laboratuvarda beton dayanım testine tabi tutulur ve raporlanır. zaman etüt raporları da hazırlanarak binanın taşıyıcı sisteminin statik ve dinamik hesapları yapılarak bina deprem performansı belirlenir. ilgili kanun ve yönetmeliklere göre bina deprem risk raporu hazırlanır.

1

binanızın deprem risk raporunu binada bulunun maliklerden biri veya kanuni temsilcisi dilekçe ekinde nüfus cüzdanı fotokopisi tapu fotokopisi ve kat maliklerinin ve arsa paylarını gösteren belge ile bakanlığa belediyelere il özel idarelerine büyük şehirlerinde büyükşehir belediyelerine ilçe belediyelerine ve bakanlıkça yetkilendirilmiş kurum ve kuruluşlara müracaat ederek tespit ettirilebilir ler kanunda risk tespiti yaptırılması zorunlu olmamakla birlikte konutunda güven ve huzur içerisinde yaşamak isteyen oturduğu binanın riski olabileceğinden şüphelenen her vatandaşın risk tespiti yaptırması uygun olacaktır deprem risk raporu almak için herhangi bir çoğunluk aranmaz deprem risk raporu almak için varsa binanın statik ve mimari projeleri temin edilir binamıza ait projeler bulunmadığı takdirde binanızın taşıyıcı sistem rölevesi çıkartılır beton kalitesinin belirlenmesi için binadan beton örnekleri alınır ve alınan beton örnekleri laboratuvarda beton dayanım testine tabi tutulur ve raporlanır zaman etüt raporları da hazırlanarak binanın taşıyıcı sisteminin statik ve dinamik hesapları yapılarak bina deprem performansı belirlenir ilgili kanun ve yönetmeliklere göre bina deprem risk raporu hazırlanır umarım yeterli olmuştur

1

ben acil durum ve afet yönetimi 1.sınıf öğrencisiyim.öncelikle gelmekte olan istanbul depremi hakkında herkesin önlem almasını rica ediyorum.
deprem risk raporu il kriz yönetimi veya afadın sitesinden bakılarak eviniz fay hattından geçiyor mu ona bakılır.ona göre risk raporu hazırlanır.

1

risk raporu alınmak istenen binada yaşayan kat maliklerinden birinin yada bu kişinin vekalet verdği yasal temsilcinin tapu fotokopis kimlik belgesi diğer kat maliklerini ve bu kat maliklerine ait olan arsa paylatını gösteren belgeyi eklediği deprem risk raporu dilekçesi ile ilgili kuruma başvuruda bulunması yeterlidir yapılan başvuruda incelendikten sonra yetkili kurum tarafından gelinerek yapılan denetleme sonucunda elde edilen veriler derlenerek deprem risk raporu oluştulur

0

bir yapının deprem risk ölçümü için bir kişi de yeterlidir gidip bakanlığın belirttiği kuruma dilekçe vermesi gerekir. bu dileke ile kurumdan bilir kişiler gelip yapıyı incelerler ve buna göre gerekli raporu hazrilarlar.