0

bence çok gezen bilir çünkü okuyan insan yazarın yazdıklarını doğrudan hayal kurarak yaşayamaz ve yazar kitabında bazı ayrıntıları kaçırmış olabilir, gezen insan ise doğrudan olayın içerisindedir ve yapmak istediği görmek istediği ne varsa gidip görebilir yeni deneyimler edinebilir.

0

bence çok okuyan bilir çünkü gezen insan günde 1 şehri gezer veya gezemez fakat okuyan insan 1 günde aralıksız okuma hızını dikkate almayacak olursak 6-7 kitap biterebilir.

0

tabikide çok gezen daha iyi bilir çok gezen biliyor.

0

çok gezen mi yoksa çok okuyan mı bilir sorusuna vermek istediğim cevap kesinlikle çok gezen iyi biliyor çünkü kitap okuyan insanlar olan kendi hayal dünyasında yaşar onu kendi hayalini kurup düşünür ona göre kur ama gelen insan hem bilgi edinir hem kendi gözleriyle bu yeri gerçekliği bütünüyle görmüş olur.ama sadece kitap okuyan insan evet bilgi edinir ama kendi gözlerimle o yeri göremez sadece hayal eder bana göre ikiside bilir ama en çok hangisi bilir tabii ki de çok gezen çok daha iyi bilir.

0

tamam bende katılıyorum çok gezen bilir diye ama çok okuyanıda bence bir kenara atmamak lazım onlarda az şey bilmez bence gezemeyenler sonuçta insanın bütçesine göre ama iki tarafta bilir diyelim

0

bence çok gezen daha iyi bilir çünkü okuyanın okuduğu kitabı başka biri yazmıştır yani o yazan kişinin doğru bir bilgi verdiğine dair bir kanıt yoktur

0

aslında ikisi de diyeceğim hem gezmek hem okumak insana bir çok şey katabilir . gezmek size görsel hafıza olarak bir çok katili da bulunabilir . okumak ise hem bilgi edinmek hemde okuduğunuz hikayeyi hafinizda canlandırarak katkıda bulunur. aslında ikisi de oldukça önemlidir . gezmek size ruhunuza iyi gelecektir . kafanızı dağıtmaya yarayacaktır . okumak da yeni kelimeler öğrenmeniz kendinizi geliştirmenize fayda sağlayacaktır . bana kalırsa gezmekte çok önemli ancak okumak daha ön planda diye düşünüyorum.

0

bir kişi hem çok okuyor hem de çok geziyor diye düşünelim, gezdikleriyle edindiği bilgiler daha gerçekçi ve kalıcı olacaktır, önemli olan da budur.

0

bana göre ikisi bir arada olursa daha mükemmelliğe ulaşılır. çünkü geek tek başına bilgeliğe ulaşılacak bir kavram değildir hiç okumamış eğitim seviyesi olmayan biri istediği kadar gezsin bu yeterli olmayacaktır ama eğitimli ve gezen birinin çok başarılı bir karakter olacağını tahmin ediyorum hadi okumakla bir yere kadar çoğu şeyi karşılayacaktır ama bunun yanında ülkelerin çeşitli yerleri gezilirse şahane olacağını düşünüyorum

0

, bence çok gezen okuyan insan kitaplarda görüyor kitaplarda yaşıyor ama ama gezen kişi onu birebir görüyor yaşıyor daha güzel oluyor bence bilenle okuyan aynı da diyebiliriz aslında ezen insan ingilizceyi daha çabuk çözüyor başka dili daha çabuk çözebiliyor okuyan insan ise onu bir öğretmenden yardım alarak öğrenmeye çalışıyor ve daha zor oluyor bence gezen insan orada bir anısı oluyor aklında kalıyor yani buraya gittim buraya gittim burada bir anlamı var ama okuyan insan ezberlemesi lazım hakkında tutabilmesi için bilmesi lazım bir anısı falan yok bazen unutma da biliyorum o yüzden bence gezen insan daha bilgili daha akıllı okuyan insan bir belli bir yere kadar gezen insan

0

bu sorunun cevabını hemen vereyim size, tabi ki de çok okuyan bilir. neden diye soracak olursanız. ben kendim çok gezen biri olarak çok okuyanlara nazaran fazla bir şey bildiğimi sanmıyorum. ama kitap okuyarak adamlar neler neler yapıyorlar. şuan ki teknolojinin bile bu seviye ye gelmesi ni herkese sorun bir kişi çıkıp da yav adamlar çok geziyor demez. bunu elimizi vicdanımıza koyarak söyleyelim yani. allah'ın aşkınıza böyle bir şey olabilir mi ya, hiç güleceğim yoktu ya, hiç okuyanla okumayan bir olabilir mi. adam yıllarını verecek okuyacak teknolojik alan da en ileri seviye ye gelecekler. sonra biri de çıkacak diyecek ki eee ben çok gezdim. çok bilgiliyim. sonra bütün teknolojiyi yapmaya hazırım falan diye böyle bir şey olabilir mi. tabi ki de olmaz. bir de şurasi var. kutsal kitabi miz kuran-i kerim de bile ilk ayet ikra dir. yani oku dur. oku rabbinin adıyla oku denir. kitabımız kuran-i kerim de bile oku deniyor sa demek ki okunması lazim. yani başka bir durum olsa kitabımız da onu da açıklar di. gezmek diye bir şey olamaz ya. yani yanlış olmasın olmayan şey gezmek değil. gezerek bilgili olunacağına inandirilmak kötü şey, bakin şuan fark ettim allah bilir bu bile kimlerin kirli oyunu, kimlerin hazırladığı pis işler allah bilir. neden böyle söyledim derseniz. bizim halkımız çok gezmeyi seviyor. kitap okuma oranı avrupa ülkelerinden aşırı az bunun nedeni ise bir türlü kitap okuma alışkanlığı içimize işlenememesin den kaynaklı. peki neden böyle oluyor . çünkü avrupa devletleri biz den sonra bile savaşa girdiler. ve o son girilen yakın tarihimiz de ki savaş yüzün den biz den çok daha geri olmaları lazim çünkü biz onlar savaş yaparken ekonomimizi düzeltmek için uğraşıyorduk. ama adamlar gel gör ki biz den 30 yıl sonra bir savaştan çıkıyorlar ve o savaştan sonra sıfırdan başlıyorlar. artık siz bi düşünün çok okumakla bu kadar hızlı gelişim sağlana bilir mi. tabi ki de öğle bir şey olamaz. bunun tek açıklaması olur o da biz yatarken, adamlar okuyarak aya bile çıktılar. şuan yerinden kıpırdama dan bir tuşla dünyanın diğer ucunu yerle bir edebilecek güce sahipler. ya şuan nasil doldum bir bilseniz. nasıl olur da böyle gereksiz bir cümleyi biz özümüze işleye biliriz ya. cidde çok gezerek aya çıkabileceğimizi hala aramız da düşünenler var mı ya. elinizi vicdanınıza koyun ve bir daha düşünün bu bizim milletimizi uyutmak için söylenmiş olamaz mı. bunu bi düşünün derim. şimdi gelelim çok okumaya bilmiyorum tam açıklaya bildim mi. ama eğer açıklayamadıysam şöyle bi düşünelim. neden gezeriz veya şimdiye kadar gezdiğiniz nereleri tam olarak aklınızda kaldı. hadi gezmekle de bir şey olacağından değil zaten de hadi yine bi soralım dedim. herkesin çok gezmenin faydasının olmayacağını duyar gibiyim ve inşaallah bir görüş dahi olsa değiştire bilmişim dir. veyahut bir düşünce de dahi olsa farklı düşünmeye sevk edebilmişimdir.

0

çok gezendir.çünkü gezen görür,okur,hisseder daha iyi öğrenir.sadece okumak yeterli değil ama bilgili olmayacağı anlamına da gelmiyor.

0

bana göre çok gezen bilir .ben bile yani küçüklük de gezdiğim yerleri hala hatırlıyorum. çok okuyan da bilir ama okumak da güzel bir şey yine de çok gezen bilir diyorum ben ..çünkü gezdiğin gördüğün yerleri asla unutamazsın orada yaşadığın şeyleri o gezdiğin yerlerin ne işe yaradığını ne için yapıldığını az çok bilirsin öğrenirsin . o yüzden çok gezen bilir diyorum zaten genellikle de çok gezen bilir her zaman doğru cevaptır ilkokullarda bile çok gezen mi bilir çok okuyan mı bilir diye münakaşa yapardık gayette güzel geçer ama çok gezen bilir takımı kazanırdı her zaman..

0

bu soru olmazsa olmaz tabii.
çok gezen ayrı, çok okuyan ayrı bilgilidir sonuç olarak. bunun tek bir tarafını savunmanın mümkün olmadığını düşünüyorum. fakat gezerek okuyan en bilgili kişidir gözümde. hem gezip hem okuyorsan karşında kimse duramaz gibi. olması gereken bu. sadece boş boş gezmeyle de bir şey olmaaz, sadece okumakla da o istenilen yere gelinmez. boşuna tecrübe diye yırtınmıyor insanlar.

0

iki de önemli tabi ama her yeri gezmek çokta kısa değildir ama okumak kısadır gezerek daha anlam kazanır ama okuyarak daha çok bilğiye sahip olunur diye düşünüyorum

0

bence gezen daha çoy şey bilir gibime geliypr çünkü gezipte bi yeri unutmak zor bence o yüzden tercihim aslında okumasam da gezip her yeri görsem tarihi bu detaylarını alsam bence yeterli olacaktır ama tabi ki bu imkan bşraz düşük tüm dünyayı ve herşeyi öğrenmek bşraz güç aklımız da bişey kalmaz yani karıştırırız öyle diyim ben size tartışmaya açık bi konu tabiki herkesin düşüncesi farklıdır mutlaka yorum yapmauan arkadaşlar da yapsın merak ediyorum açıkcası bu soru için sorumani ekibine teşekkür ederim.

0

ikisinin de zeka seviyesine bağlı olarak değişir

0

çok gezen daha çok bilir , çünkü görerek öğrenmek en çok zihinde ve akılda kalan öğrenme tekniğidir , çok okursun evet öğrenirsin , bilgili olursun ama tekrar etmez isen pek akılda kalmaz , ama gidip gezdiğin bir yerin hakkında hem bilgi alarak öğrenirsin hemde görerek öğrenirsiniz , benim diyeceğime göre çok gezen çok bilir , çok gezen tavuk ayağında bişe getirir

0

bence çok okuyan daha çok bilgi sahibidir. ama görsel hafiza ile bunu pekiştirmek kesinlikle daha yararlı bir avantaj ve birikim sağlar. ancak sadece gezen bir kisi gördükleri ile yetinir ama okuyup araştırma yapmadığı sürece gezdiği yerler hakkındaki bilgileri elde edemez. buna göre kesinlikle okuyan gezenden daha çok bilgi sahibidir.

0

önce okumak ilk koşul daha sonra gezmek ikisi tamamlar