0

albert einstein bilimin gelişmesinde büyük payı vardır.albert einstein sadece fizik alanında değil matematik,quantum, kimya ve geleceğe dair çalışmalar olmak üzere sayılamayacak kadar çok çalışması vardır.ilk olarak einstein atomu parçalamıştır.yani maddenin en küçük hali denilen ve parçalanamaz denen maddeyi parçalamıştır.zamanda yolculuk hakkında çalışmalar yapmış fakat bunlar hala sır olarak kalmaktadır.

0

dünya için büyük birşey yapmiş daha ne olsun.elektrik ışık olmasa hayat zor olurdu.

0

atom fiziği konusunda önemli çalışmaları olan bilim insanıdır

0

önemli fizikcilerden birisidir. önemi ise atomu parçalamasıdır.

0

bilinenin aksine ilk okulda tüm dersleri zayıf değildi bir çok derste iyi olduğu gibi özellikle sayısal derslerde bir dehaydı. izafiyet ve görelelik teoreminin babasıdır. e = m(c kare) formülü ile ünlenmiştir. bilimde newtonun fizik kurallarını yıkan kişidir. fizik bilimindeki başarılarının yanında çok başarısız evlilikleri olduğu biliniyor.

0

albert einsteinen önemli fizikçiler değildir albert einstein 9 yaşına kadar okuma yazmayı bile öğrenememiş tir ama tam bir fizik dehasıdır bu ilerleyen yıllarda ortaya çıkacaktır �zafiyet teorisini bulan kişidir birçok fizikçiye öncülük etmiştir atomun parçalanmasını sağlamış ve atom bombası yapımında katkı sağlamıştır ışık hızı üzerinde çalışmalar yapmıştır yerçekimi ile ilgili teoriler ortaya koymuştur genişleyen evren teorisini geliştirmiştir birçok fizikçiye öncülük yapmıştır

0

çok profesyonel bir adam kafasında uyandırmış bazı şeyleri ve atomu parçalamak aklına gelmiş albert günümüzdeki önemi ise atomu parçalamaktır ve insanların çoğu alberti karıştırırlar ve bazılarıda genellıkle bilmezler atom üzerinde odaklanmış ve parçalamaya geçmiş bulduklarıda şunlardır süspansiyondaki mikroskobik parçaların zigzag haraketlerını incelemiştir ikincisi ise işiğin kuantum teorisidir einsten zaman ve haraketleri biribirinden bağım olmadıgını öne sürdü bazıları buna itiraz etti ama fakat verdiği cevap kesinlikle doğru çıktı albertin günümüzdeki önemi budur ve halende önemi sürüyor benlki biz yıllar boyunca başına geçsek böyle birşeyi düşünürmüdük hiç bilemezdim ama önemli birisidir.

0

atom u parçalayan bilim adamıdır kısmının aklına ilk olarak parçalama şekli çekiç olarak gelse de snsnsnsjshj kendisi atomu özel bir lazerle parçalamıştır ve içinden muhteşem bir enerji açığa çıkmıştır ve bunu bomba yapmak için kullanan insanlar olunca da keşke yapmasaydım gibi bir pişmanlık çekiyor

0

albert einstein atomu bulmus dunya uzerindeki sayili bilim adamlarindan biridir.yapmis oldugu calismalar tum insanliga gecmisden gelecege hitap etmekdedir..

0

albert einstein dünya çapında çok tanınan bir insandır. ve yaptıkları ile dikkat çeker. dört sarıcı makaleyi kazanan insandır. ve bir çok buluşa imza atmıştır.

0

einstein ilk büyük başarısını 1905 te yayınladığı özel görevliliği de içeren dört sarsıcı makelele kazandı 10 yıl sonra teoriye kütle çekimi de ekleyerek genişletti ve genel görevliliği yarattı bu düşünce newton fiziğini yıkarak uzay ve zaman görüşümüzü yeniden tanımladı geçtiğimiz yüzyıl boyunca einstein fikirleri kültür ve sanata karışarak dünyamızı sonsuz ve kalıcı bir biçimde sekilendirilmistir

0

atom denildiğinde ilk akla gelen isimlerdendir. bilimin ışığına güç katan önemli değerlerdendir. atomu parçalaması en dikkat çeken çalışmalarındandır.

0

bileme katkısı çok fazla albert eintein'in hem fizik olsun hem matematik alanında çok büyük buluşları vardır. fizikte izafiyet teorisi ile tüm insanlar a faydalı oldıu ayrıyeten çekim teorisi , elektromanyetizma ve kütleler olsun hızların hesaplaması olsun çok dehşet teorilerle yeri yerinden oynattı.atoom enerjisi olsun . birçok alandaki proje teori ve kanunları ile insanlaraa büyük hizmeti oldu

0

albert einstein cok buyuk bir bilim adamidir matematik fizik ve daha birçok seye yarari olmustur atomu parcalayip bir deha olduğunu kanıtlamıştır
ilk zamanlarda okula yeni başladığında öğretmeni bunda bir gariplik olduğunu hissetmişti
ailesine sizin oğlunuz gerizekali ve okul okuyamaz demisti ama albert einstein aslinda bir deha idi
ve sonradan atomu parcalayip eline vermişti buda kendisini küçük gorenlere bir ders olmuştu

0

alman fizikçi, kuantum fiziğinin babasıdır.
zamanda yolculuğun olabilirliğini ilk ortaya koyan ve de zamanın içinde mesafe katedilen bir boyut olduğunu kanıtlayan adam.
askerin, subayın ve hatta generallerin var olmadığı bir dünyada, en iyi subaydan en şanlı generalden en isimsiz askerden daha net hatırlanacak, mala öküze hayrı geçer, dişe dokunur işler yapmış, ölmemiş öldürmemiş, ölümle yıkımla hayatını kazanmamış, değerli bir bilim insanıdır.
alçalmış ayağı yere basmış cengaverlik fişeğini takıp yükseklerden uçmamıştır.
omuzlarına metalden dökme yıldızları, patates baskı ayları indirmemiş,
yıldızları insanları yakınlaştırır.

0

einstein ilk büyük başarısını,1905’te yayımladığı ve özel göreliligi de içeren dört sarsıcı makaleyle kazandı.on yıl sonra,teoriyi kütle çekimini de ekleyerek genişletti ve genel göreliligi yarattı.bu düşünce,newton’un fiziğini yıkarak uzay ve zaman görüşümüzü yeniden tanımladı.geçtigimiz yüzyıl boyunca einstein’ın fikirleri kültür ve sanatla karışarak dünyamızı sonsuz ve kalıcı bir biçimde şekillendirmiştir.albert einstein iki şeyin sonsuz olabileceğini söylemiştir.evren ve insanların aptallıgı.evren hakkında o kadar emin olmadığını da itiraf etti.einstein sadeliğin ve düşünsel keşif gücünün sembolü olmuştur.

0

albert einstein bilim için çok önemli bir bilim insanıdır ve bilim için onca çalışmalar yapmıştır atom bombasını icat eden kişidir

0

adam ünlü düşünür tabi ki öenmli olaccak o kadar buluşu var bunlar göz önüne alındığında einstein ın boş beleş bi adam olmadığını görüyoruz en basitinden buluşlarına bi göz gezdirelim 1-brown hareketi: süspansiyondaki mikroskobik paarçaların zigzag hareketlerini inceler einstein ın bulguları atom ve moleküllerin varlığını kanıtlamaya yardımcı olmuştur. 2-ışığın kuantum teorisi: einsten ışığın quante ve foton adı verilen farklı enerji türlerinden oluştuğunu söylemişti. 3-izafet teorisi: einsten zaman ve hareketlerin birbirinden bağım olmadığını öne sürdü.

0

einstein ilk büyük başarısını 1905 te yayınladığı ve özel göreliliğide içeren dört sarsıcı makaleyle kazandı.

0

çok önemlidir bilim i,çin albert aaimnsdtein..