0

eğer içtiğini bi göreyim o sigarayı burun deliklerine sokarım dedi

0

ben sigaraya liseye başlar başlamaz başladım. 5 sene içinde annem öğrendi her yakaladığında babana söylecem dedi, bende bir daha içmeyecem dedim ama yine içtim. o beş sene her yakaladığında bu konuşma geçiyordu 6. sene olduğunda artık annemden hariç iki abim öğrendi, bir abim zaten sigara kullanır. onun öğrenmesi kendi nişanında, kız evindeyken, yengemin kardeşi abi yak diyip olduğumuz genç ortamında o sigarayı almamla öğrendi ve ne zaman içtiği sordu sadece. o öğrendi öğreneli evlenip kendi evine çıkana kadar benim cebimde sigara kalmazdı. çünkü kendileri biraz otlakçı olunca :d 7. senede bir gün annem konya ya annanemin yanına gezmeye gitmişti. evde ben, kardeşim ve babam kalıyorduk. bir ara kardeşim " abi babam seni çağırıyor" dedi. bende şaşırdım, babam hayatım boyunca hiç ayağına çağırmazdı. bir şey söyleceği zaman denk gelirsek evde o zaman söylerdi. bende bir şey oldu diye merak içinde gittim. "efendim baba" der demez. " alperen sen sigara mı içiyorsun" diye sormaz mı? bende o zamana kadar babam yakalarsa nasıl bir açıklama yapacam diye düşünürken o soru geldi çatmıştı. hiç ağız kalabalığı yapmadan " evet içiyorum baba" dedim. o da " ben içtim onca sene bir şey elde edemedim hep cebimden gitti, onu içeceğine karnını doyurmalık bir şey alsam iyi olmaz mı?" diye soru sordu, o ara duvardan ses var benden ses yoktu. çünkü bir şey desem ağır kelime söyler diye sustum. sonra " aferim içmeye devam et sonra pişman olursun da iş işten geçer" dedi. bende nerden öğrendiğini sordum "sanane kim söylediyse söyledi, ben görmüş olamaz mıyım" diyerek konuyu kapattı. sigara içmeye başlayalı tam 8 sene olmuş.

0

kesinlikle içmemem için ikna etmeye çalıştı.çok zararlı dedi

0

icmedigim için öyle bir tepkiyle karşılaşmadım. ama icsem de bir şey demezdi babam.

0

kızdı sigaramı elimden aldı çünkü bizim aile ömrü boyunca sigara içmemiş tır babam bana kızınca elimden alınca kavga ettim ver dedim ondan sonra annem ver diyince verdi niye içiyorum dedi ondan sonra ben. çok sinirliyim diye üstüme fazla gelmedi yanında bile içerim sigaranin saygısı olmaz babamda artık birşey demez on dört senedir sigara içiyorum.

0

hiç konuşma yapmadı sadece kötü olduğunu ve kullanmamam gerektiğini söyledi ilerde anlarmışım yanlış olduğunu zaten ama geç olurmuş

0

oglum icme ne faydası var iyi bir şey olsa ben de içmezdim dedi

0

hiç sigara içmedim ben içmeyide düşünmüyorum