0

psikolojide anksiyete olarks bilinen kaygı, tehlikeli bir durumda vücuda hazır olması gerektiğini haber veren sinyaldir. kaygı hissedilmeyi başladığın da nefes alışveriş ve kalp atışı hızlanarak kaslara daha fazla oksijen gitmesi sağlanmaktadır. anksiyete bozukluklarının belli türleri olabilir bunlar arasında, panik atak, saplantı bozukluğu tranva sonrası stres bozukluğu, kaygı bozukluğu, sosyal fobi gibi davranışlar gözlemlenebilir. bazen travmatik olaylar da veya stres sonrası anksiyete gelişebilir.

0

anksiyete; kaygı bozukluğudur, gelecek kaygısı taşımaktan başlar hayatta olabilecek tüm olumsuz ihtimalleri düşünerek endişelenirler. hayatları endişeyle geçer bu yüzden asla mutlu olamazlar. en mutlu oldukları anda bile birden bire herhangi bir konuda olumsuz ihtimal aklına gelmesiyle panik yaşarlar. bu panik ataklar aşırı kalp çarpıntısı, vücutta titreme gibi hatta daha ileri ataklarda ağlama gibi belirtiler gösterir. prozac, xanax gibi bazı ilaçlarla tedavi edilir.

0

panik aşırı heyecan , titreme ,gerginlik .

0

anksiyete kaygı bozukluğudur ve davranış bozuklukları bölümünde incelenir. tepkilerin aşırı olması belirtilerin başlıcasının. panikler, korkular, tedirginlik gibi durumlarda aşırılık söz konusudur.