0

hayır devlet hiç destek olmadı aylardır işsizin ama hala benden para almaya çalışıyor devlet. gss diye birşey var. issız adamdan nasıl para istenir hala aklım almıyor.

0

almadım ihtiyacım olmadı ihtiyacım olursa alabilirim

0

maddi manada hiçbir destek almadım ama yol için biraz yardım yapılsa hiç fena olmaz

0

amin kardesim benim amin. hepimiz için gecerli.

1

@normtala rabbim devletimizi başımızdan eksik etmesin güzel kardesim. başarıların devamini isterim yaradandan.

0

devlet den herhangi bir maddi destek almadım. alanlar var ama

0

evet aldım. her ay düzenli olarak yetim maası aldım. babam hayatını kaybettiği için bu hakkı verdi devlet. uzun bir süre bende bu yardımı aldım.

0

@jossse , devletimiz iyi ki var.
sayesinde kötü günlerimi atlattim ve allah razı olsun diyorum.

1

maddi olarak devletten yardım aldım çünkü çok ihtiyaç sahibiydim.devlet arka çıkarak bana, zor günlerimde çok iyi yardımcı oldu ve kara günleri atlatmak da sıkıntı çekmedim fazla.

0

porazim :) abisi, beni yine güldürdün.
ben zamanında kaymakamlıktan devlet destekli para almıştım.
çok zor dönemlerim oldu ve her sey üst-üste gelmişti. ihtiyactan yani.

0

devletten sadece üniversite okurken geri ödemesiz burs almıştım.

1

daha önce devletten hiç bir zaman maddi anlamda maddi destek almadım. almayı da düşünmem. ama yine de büyük konuşmamak lazım. devletten maddi destek almak için gerçekten çok muhtaç olman gerekiyor ve eğer muhtaç isen mahalle muhtarına başvuru yapmanız gerekiyor. o size ilk olarak bir belge verecek ve siz o belgeyle sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına başvuruyorsunuz. kimliğinizle ve muhtardan aldığınız fakirlik belgesiyle gidip durumu orada bulunan yetkililere aktarıyorsunuz. onlar kısa süre de dönüyorlar. ama dediğim gibi eğer gerçekten mağdur ve fakirseniz ilgili kuruma başvurmanızda hiçbir mahsur yoktur. bu sizin en doğal hakkınızdır. ayrıca devlet yoksul vatandaşlarına bakmakla yükümlüdür, yani devletin görevlerinden biri de budur. vatandaşının korumak zorundadır. bu sosyal sorumluk anlamında elzemdir.

-2

devlet zenginlere para versin anca bizim ev sahibini 22 tane dairesi var adam kömür yardımı gıda yardımı vs vs yardımı alıyor ben hiç devletten bir tl bile almadım sadece doğum yaptım 300 tl aldim o kadar başkada yardım falan görmedik devletten hiç bir şekilde kadının birinin dişleri altın gerçek altın bı baktim yardım alıyor bileydim dişlerimi altın yapardım ,:) zengine ve dişleri altın olana para var burda :))) yani almadım bekarkende benim ailem hiç bir şekilde yardim almadı devletten tek kuruş bile çünkü biz zengin değiliz dişlerimizde altın değil :)

1

benimde daha önce devletten maddi anlamda aldığım bir destek olmadı üniversite okurken verdikleri geri ödemeli krediyi hiç saymıyorum. çünkü şuan da misliyle ödüyorum. işsiz olmama rağmen söke söke alıyorlar aman evladım senin işin gücün yok gel bildir işim yok de donduralım iş bulunca ödemeye devam edersin deniyorlar. mümkünse onların vereceği maddi destek onların olsun o yüzden.

0

hayır almadım. ama çevremde alan çok kişi vardı hele bir komşumuz vardı kesinlikle devleti tek başına sömürüyordu.kızının çeyiz parasını,küçük bebeğinin süt parasını,eşinin engelli maaşına kadar aklınıza gelebilecek bütün maaşları ,yardımları alıyordu ne yapıyordu bilmiyorum o söyleyince inanmayıp araştırıyordum gerçekten haklıydı ve alıyordu kadın yani :)))

0

hayır almadım. hatta burs başvurusunda bulunduğum halde almadım.

0

devlet bizden almazsa iyi:) hiç destek almadık kardesim biz

0

eğer sayılırsa ilk okuldayken elbise yardımı yaptıklarında bir kere bana da verilmişti. her sene sırayla veriliyordu. sıra bana geldiğinde bende almıştım. maddi bir yardım sayılır mı bilmiyorum ama o da öyle bir yardımdı.

0

hayır daha önce devletten maddi bir yardım almadım.
tabi her anneye verilen doğum parası sayılmıyorsa.

0

genel saglik sigortasi disinda almadim.zaten verdikleri miktar gercekten cok az sadece hayatinizi idare ettirebileceginiz kadar bi miktar..