0

elbetteki evlilikle de tartışmalar da olur anlaşmazlıklar da herzaman dört dörtlük değildir kimse veya herzaman mıç mıç olamaz insanlar. anlaşamadıkları fikirlerinğn uyuşmadığı tartıştığı zamanlar illaki olur aynı evin içerisinde yeri geliyor ailemizle kardeşimizle tartışıyoruz tabiki evlendiğimiz zaman eşimizle de aramızda sorunlar olacaktır. herkes kendine göre bir birşeydir yani herkesin düşüncesi bakış açısı yaşama biçimi yetişme tarzı davranışları olaylara karşı değerlendirme biçimi farklıdır ne kadar uyumlu bir çiftsiniz ilişki de buda önemlidir aslında siz ne kadar uyumlu olursanız olun illa pürüzler çıkar hiçbir şey dört dörtlük olmaz ama enazından daha az pürüzler ortaya çıkar. yani mesel abirbieşne çok zır iki karakter düşünün sürekli anlaşamadıkları çok ayrı uç nokta da düşünceleri bakış açıları çok uç nokta da yetişme farklılıkları olan çiftleri düşünün ozaman hayat çekilmez olur ancak ben böyle düşünüyorum. ben benim karakterim daha yakın beni anlayabilen birisi olsun isterdim karşımda iletişim kurabilen konuşarak çözüm üretebilen yeri geldiğinde anlaşamadığımız zamanlar da olacak illaki ama hani çok uç bir insanla kıyasladığım zaman bana ve benim karakterim daha yakın bir kişi olması benim için avantaj olur. ilişkilerde duygu ne kadar önemliyse bence mantıkta önemlidir başlarda biz sadece duygularımızla haraket ederek bir yola gireriz ve o şekilde adımlar atarız ancak bu atılan adımlardan sonra aynı evin içerisinde çok zıt iki karakter olduğunda anlaşmazlıklar ortaya çıkar aslında herkesin arasında anlaşmazlıklar illaki olur ama zıt olan karakterler daha çok itim gücü yaşar zamanla tartışmalardan dolayı iki tarafta yorulur ilişkileri de kendileri de yıpranır. yani demek istediğim seçimlerimizi sadece duygu ile değil birazcıkta mantık katarak yapmış olsak çok daha iyi olur. bir çok insan evliliğinde hem mutluluk hemde zor günler yaşar önemli olan birbirine sarılabilmek birbirini anlayabilmek konuşabilmek orta yolu bulmak çözüm üretmek ve saygılı olmaktan geçer çünkü saygı bittiği zaman kırıcı olmaya başlıyorsunuz ve zamanla o ilişkiye o kişiye olan güveniniz zedeleniyor.

0

bir ilişkide tartışma yoksa ortada aşk ta yoktur sevgide , tartışma sonunda bi tebessüm , bir sarılma herşeyi kenara koyar, tabi tartışma ile kavgayı karıştımıyoruz, hergün tartışma oluyorsa o da sıkıntı, ama arada olmalı ilişkiyi güçlendirir heyecanlandırır,

0

seviyeli bir şekilde karşıda ki insanı küçük düşürmeyecek hallerde tartışılmalı. seviyeli tartışma ancak eğitimle olur. karşıdaki insanı dinlemeli değerlendirmeli. daha da önemlisi sabırlı olmalı. günümüz evlilikleri malesef kısa sürüyor. buda insanların birbirine tahammülü olmadığındandır.

0

her evlilikte ilişkilerde olduğu gibi tartışmak çok olağan dışı bir sorun değildir hatta çoğu büyüklerimizin dediği gibi kavga ilişkinin tuzu biberidir tabiki her insanın kırılma anı kırmızı çizgisi vardır onemli olan insanların bam teline basmamak evli bir birey olarak aynı yatağa baş koydugun insan ile o yatağa kus girmemeyi önem vermek diye dusunuyorum

0

elbette ilişkilerde tartışma olacak ama belirli sınırları zorlamamak, ilişkiyi korumak, en önemlisi bir insanın kalbini kırmamak için dikkatli olmak şart.

0

iki insan karşılıklı olarak tartışmaya girmez demek abest kaçar çünkü anlaşamadıkları bir nokta tabikide olacak önemli olan ufak tartışmaları büyütmemektir. zaten sağlıklı bir ilişkideki ufak tartışmaların güzelliğini çiftler sevmektedir.

0

ikili karı koca iliskilerinde tartışma evliliğin tuzu biberidir derler. yani bir bakıma olmazsa olmazıdır. monotonluk uzaklaştırır. ölçülü yapılan tartışmalar evliliği diri tutar.

0

ikili ilişkilerde ya da diğer ilişkilerde mutlaka tartışma olur. çünkü fikir beyan etmek veya her konuda aynı düşünmemek tartışmaya kapı açar. karşılıklı tartışmadan sonra ortak bir noktada buluşmak gerekir. çünkü herkesin karakteri farklıdır. aynı düşünmeyebilir. dozunu arttırmadan tartışmak yeni fikirlerin de ortaya çıkmasını sağlar.

0

mutlaka aileler arasında ufak tefek tartışmalar yaşanacaktır. bu olmazsa zaten bir sıkıntı var demektir. mutlaka aile içi sorunlar yaşanacaktır. bu durum bir ailenin tuzu ve biberidir. yalnız abartmamak kaydıyla. son olarak karı ile koca kavgasının arasına girilmez diye biliyorum. :)

0

tartışma her ilişkide olan bir şey. önemli olan buyutmeyip özür dilemesini bilmek

0

ilişkiler de tartışma olmazsa olmazlardandır. kavga değil yalnız tartışma diyoruz burada.sadece ikili ilişkiler de değil her ilişkide bu geçerlidir. çünkü bütün insanlar her konu da hemfikir olmayabilirler. bunu da karşılıklı saygı çerçevesinde gayette tartışılmalıdır.