0

algoritma matematikte bir terimdir orta cağlarda hazermi tarafından bulunmustur

0

algoritma bir matematik terimidir. el harezmi isminden gelmiştir. söyle matematikte her işleme algoritma denir.

0

dokuzuncu yüzyılda bizim coğrafyamız sayılacak olan kendi kanımızdan hatta uzaktan akrabamız türkistanlı bir bilim adamı olan ebu abdullan muhammed bin musa el harezmi tarafından bilim alemine hediye edilmiştir. avrupada çok ilgi gören kitabın ismi ve alimin ismi telaffuz edilemediği için algorizm sözcüğünü kullanmışlardır. algorizm arap sayıları kullanarak problemleri çözmek demektir.zamanla algorizm algoritmaya dönmüştür.her hangi bi cihaz aldığımızda yanında kullanım kılavuzu veriliyorsa bu algoritmanın tam olarak kendisiyle alakalı bize nasıl kullanmamız gerektiğini nerde ne olduğu söyler.çözümsüzlükleri çözeceğimiz yoldur. dünyadaki her problemin bir çözümü vardır

0

algoritma kelimesi, müslüman bilim insanı el harezmi'den gelmektedir. çünkü bu kavramı ilk geliştiren odur. algoritma için, bir problemi çözmek için tasarlanan yol diyebiliriz.

0

algoritma problemleri çözmek için izlenen yol olarak bilinir.mucidi iranlı alim , bilgin olan ebu abdullah muhammed bin musa el harezmidir. bu alim 9. yüzyılda cebir alanındaki algoritmik çalışmalarını
kitaba dökerek matematiğe çok büyük bir katkı sağlamıştır. matematik ve bilgisayar biliminde sayılarla yapılan her türlü hesaplamanın sistematik metoduna verilen genel bir isimdir. genellikle programlama da kullanılır ve tüm programlama dillerinin temeli algoritmaya dayanır. harezminin hisab el cebir ve el mukabala kitabı dünyanın ilk cebir kitabı ve aynı zamanda ilk algoritma koleksiyonunu oluşturur. latince çevirisi avrupa da çok ilgi görür akımın ismini telaffuz edemeyen avrupalılar "algorizm" sözcüğünü "arap sayıları kullanarak aritmetik problemler çözme kuralları" manasında kullanırlar. bu sözcük daha sonra "algoritma" ya dönüşür ve genel kapsamda kullanılır.

0

algoritma fransız kökenli bir kelimedir. işlem basamakları, yöntem, usul, sonuca varma odaklı takip edilen sistematik bir olgudur. mesela basitçe örnekleyecek olursak bir kokteyl yaptığımızı düşünelim. reçetemiz bellidir ve hangi üründen ne miktarda koyulacağı bellidir. ancak hangi ana alkolü, hangi likörü, hangi sosu ne zaman koyup nasıl işlem yapılacağı önemlidir. doğru olmadığı takdirde istenilen lezzete ulaşılamaz. algoritma da böyle bir şeydir. doğru sonuca varmak için gerekli işlem basamaklarının bütününe algoritma denir. algoritma hazırlanırken yapılan küçük bir yanlış olsa bile beklenen sonuçtan çok farklı bir sonuca ulaşılır. yani elma ağacı muz verebilir derecesinde yanlış bir sonuç.

0

daha çok bilişim terimi gibi algılansa da aslında yordam demektir.

0

algoritma, belli bir problemi çözmek veya belirli bir amaca ulaşmak için tasarlanan yol. matematikte ve bilgisayar biliminde bir işi yapmak için tanımlanan, bir başlangıç durumundan başladığında, açıkça belirlenmiş bir son durumunda sonlanan, sonlu işlemler kümesidir. genellikle bilgisayar programlamada kullanilir ve tüm programlama dillerinin temeli algoritmaya dayanır. ayni zamanda algoritma tek bir problemi çözecek davranışın, temel işleri yapan komutlarin veya deyimlerin adım adim ortaya konulmasidir ve bu adımlarin siralamasina dikkat edilmelidir. bir problem çözülürken algoritmik ve sezgisel (herustic) olmak üzere iki yaklaşım vardir. algoritmik yaklaşımda da çözüm için olasi yöntemlerden en uygun olan seçilir ve yapılmasi gerekenler adım adim ortaya konulur. algoritmayı belirtmek için ; metinsel olarak düz ifade ve akış diyagrami olmak üzere 2 yöntem kullanılır. algoritmalar bir programlama dili vasitasiyla bilgisayarlar tarafindan işletilebilirler.i̇lk algoritma, el harezmi tarafından "hisab el-cebir ve el-mukabala" kitabinda sunulmuştur. algoritma sözcüğü de el harizmi'nin isminin avrupalılarca telaffuzundan doğmuştur.

0

yazılımda sonuca ulaşmak için uygulaman gereken basamaklar bütününe denir.

0

algoritma genellikle, bir amaca ulaşmak için bir sorunu çözmek için takip edilen işlem basamaklarına verilen addır. yani bir amaca ulaşmak için işlenecek çözüm yolları belirlenir algoritma da bu sayede mantıklı bir çözüme ulaşmaktadır. yani bu şekilde ifade edilir. ilk olarak el _harezminin cebir ve el mukabala kitabından bu isim algoritma şeklinde gelmiştir. yani bu isimden söz etmiştir el harami kitabında. genellikle bu terim matematikte ve bilgisayarda kullanılır yani bu şekilde duymuşuzdur özellikle matematikte kullanılır.

0

algoritma harezmi tarafından ortaçağda ortaya atılmıştır. algoritma: belirlenen problemde takip edilebilecek yoldur. algoritma yazılımın temelidir. bulunduğumuz bilgi çağında ortaya çıkan yapay zekada da algoritmanın önemi büyüktür. algoritmayı oluştururken değişkenlere ihtiyacımız vardır (örnek: a=1 vb). artificle intlence(yapay zeka) üzerinden örnek vericek olursak. girdi ve çıktı algoritmanın vücud bulmuş halidir. alınan sonuçları analiz edip ona uygun tepki verir. (oyunlarda ki botlar, self driving car[sürücüsüz otomobil] gibi )

0

algoritma sayısal hesaplamaları sistematik yöntemine verilen bir isimdir
algoritma kurucusu dokuzuncu yüzyıl başlarında yaşayan müslüman türk matematik alimi ebu abdullah muhammed bin musa el harezmi'dir. matematikteki şöhreti on altıncı yüzyılda avrupa'yı etkisi altına almıştır. harezminin ismi avrupa da türlü şekillerde söylenmiştir halen kullanılmakta olan toplama çıkarma çarpma bölme katlarını bulmak gibi bilenen bütün aritmetik işlem metodları bir algoritmadır hesap makinelerine yerleştirilen çeşitli işlemlere ait porgramlarda birer algoritma örneğidir.

1

alogoritma bir iş yaparken veya sorunu izlenecek yolu belirlemeye yarayan etkenleri matematıksel hale getiren bır formuldur. bılışımde bır sıte kodlarken veya oyun yaparken vb işlerde kullanırız.
mesela script kodlarken bır hata yaptıgımızda hatayı nerde yapmış olabılırım dıye soruyırum kendıme sonra hatayı bulmak ıcın algorıtmayı kullanıyorum.

0

bir sorunu çözmek veya belirlenmiş bir amaca ulaşmak için tasarlanan yola, takip edilen edilen işlem basamaklarına algoritma denir . algoritmalar açıkça belirtilmiş bir başlangıcı ve sonu olan işlemler kümesidir . amaca ulaşmak için işlenecek çözüm yolları ve sıralamaları belirlenir ve algoritma bu sırayı takip ederek en mantıklı çözüme ulaşır . ilk algoritma , el harezmi'nin hisaba - el cebir ve el mukabala kitabında sunulmuştur ve algoritma kelimesi de el harezmi' nin isminden gelmiştir . algoritma terimi genellikle matematikte ve bilgisayar bilimlerinde karşımıza çıkmaktadır . algoritma ayrıca metematikte bir sonuca ulaşmak için takip edilmesi gereken işlem basamaklarını belirlemede kullanılır . örneğin , 3 ve 5 sayılarının ortalaması bulmak istediğiniz de önce (3+5) işlemini yaptıktan sonra sırada çıkan sonuç/2 işlemini yapmanız gerekmektedir .bilgisayar biliminde algoritmalar yazilimdaki her yerdeler . örneklendirecek olursak, bilgisayarda offline olarak yapılan tüm işlemler , oynanan oyunlar , çalıştırılan programlar , web siteleri ,mobil uygulamalar ,robotlar . kısacası sanal ortamdaki her işlem algoritmalar ile gerçekleşiyor .

0

mevcut problemi çözmek için kullanılan yöntemler olarak özetlenebilir . ya da izlenen yol diyebiliriz .eksiksiz , tastamam takip edersen işlemi sonuca ulaştırır . sistematik hesap yöntemi yoludur . ortaçağda arap rakamlarıyla ve buna bağlı ondalık sayılama dizgesine göre yapılan hesaplama yöntemidir.üzerinde yeterli ya da az da olsa bir uzlaşmaya varılmış bir simgeler cümlesine dayanan hesap yöntemlerine de algoritma denir . kelimenin çıkış noktasına gelirsek 9 yüz yılın başlarında yaşamış aslen türk kökenli matematikçi muhammet bin musa el harezmi 'nin arapların ona ünvan olarak verdikleri el-harezmi kelimesinden batılıların çevirdiği bir kelimedir.aslında bu yol yordamdır bir anlamda ve özünde . hazırları olduğu gibi çoğu durumda yenisi de kurulabilir. en basit anlamıyla ilkokul çocuklarına anlatır gibi yazarsak :adım adım sırayla işlem basamaklarının yazılması algoritmadır ve taa ilkokuldan başlayarak aslında matematikte ve hayatta algoritma kullanmaktayız

0

algoritma matematiksel olarak hesaplamanin atasi sayilabilir. isminin kokeni islan bilgini ve matematikçi el harezmiden gelmektedir.

0

algoritma matematikte kullanılan bir hesaplama çeşidi sanal ortamda da kullanılıyor tabi biz göremiyoruz

0

algoritma bir amaca ulaşmak için adım adım cözülen problemlerdir ve genellikle bilgisayar programlarında, web sitelerinde ve akılı cihazların uygulamalarında kullanılır

0

algoritma bir matematik terimidir çözüm yapabilen bir fonksiyondur

0

algoritma, kısaca, bir problemi çözmek için gerekli adım adım çözümdür. genellikle matematiksel problemler, bilgisayarla alakalı sistemler, veri işleme, hesaplama, ve benzeri konularda sıklıkla kullanılır.
günlük olarak yaptığımız hemen her işi algoritma ile açıklayabiliriz. örneğin makarna pişirmek istediğimizde yapmamız gerekenleri algoritma ile açıklayabiliriz. ama bu, yemek tarifi olarak düşünülmemelidir. örneğin makarna pişirmek için ocağın yakılması işlemi algoritmaya dahil iken, yemek tarifine dahil değildir. biliyorum, bu size çok saçma gelebilir ama daha önce de dediğimiz gibi, algoritma, bir işlemin veya problemin çözümünün; adım adım, detaylı bir şekilde talimat listesidir.
basit hesaplama işlemleri de algoritma olarak düşünülebilir. örneğin bir bilgisayar programındaki boy-kilo indeksi hesaplama programı sizden boyunuzu ve kilonuzu istedikten sonra size sonucu göstermesi için kitle indeks hesabı yapması gerekir. bu hesabı yapmak için kullandığı program kodu da algoritma olarak isimlendirilir.
algoritmanın isim olarak kökenine gelirsek, fransızca algorithme kelimesinden dilimize gelen bu algoritma kelimesi, ebu cafer muhammed bin musa el-harizmi adındaki, harizmi olarak da bilinen, harezm doğumlu pers bilim insanının adından gelmiştir. genellikle matematik, coğrafya ve astronomi alanında çalışmalar üretmiştir.