1

kıyametin ne zaman kopacağını kimse net bir şekilde bilemez. ancak kur'an'ı kerim'de bahsedilen bir çok kıyamet alameti vardır. şu anda en hissedilen savaşların, geçimsiziklerin artması ayrıca kadınların erkek, erkeklerin ise kadın gibi davranmaya başlamaları kadın ve erkeğin ayırt edilemez bir hale gelmeleri, mevsimler arasındaki sıcaklık farkının azalması ani mevsim geçişlerinin yaşanması gibi daha sayısız alâmet vardır. ancak bu yavaş yavaş gerçekleşecek bir süreç bana göre dünya iyice karışacak insanlar birbirini tanıyamaz hale gelecek, kıtlık başlayacak belki de asıl kıyamet denen olay bunlardır. belki de şuan da gerçekten kıyameti yaşamaya başladık ki bana öyle geliyor.

1

dünyanın sonu hakkkında bize kur'an-ı kerimde şu şekilde bilgi verilmiştir kıyamet olacaktır adı kıyametin belirli alametleri vardır bu alametler gerçekleştiği zaman dünyanını sonu gelecektir

1

dünyanın sonu tüm kaynaklar bittiği zaman gelecek diye düşünüyorum , suyun artık mumla arandığı , artık petrole değerli eşyalara değilde yeşilliğin ormanın olduğu suyun olduğu yerlerin arandığı zaman dünyanın bence sonu gelmiş olacak , yada hiç öyle şeylere muhtaç olmadan belki de büyük savaşlar çıkacak ve insanlık kendi kendini yok etmeye başlayacak diye düşünüyorum,

0

bir çok kehanet bulunmaktadır dünyanın sonu ile ilgili. ama tabiki de kimse bilemez dunyanin sonunun ne zaman geleceğini. bir kaç kehaneti ornek verelim mesela.
artık günler kısalmaya başlayacak
insanlar arasında açgözlülük çoğalacak
doğa olayları artacak vs vs

1

dünyanın sonu bütün bahtsız olaylar bizim yaşadığımız yüzyıla denk geldiği için malum bu zamanda kopar diye düşünüyorum.ama ginede dünyanın sonunun ne zaman geliceğini kimse hiç bir şekilde bilemez.

0

insanoğlu artık doyum noktasına gelmez bir haz peşinde koşacak her yere hükmetme isteği dünya nın sonunu hazırlayacak mars da hayat kurma çalışmaları örnek.

0

dünya'nın sonu zaten gelmiştir. kadın cinayetleri,çocuk tecavüzleri, irkçılık, din ticareti gibi olaylar zaten sona yaklaştığımızı gösteriyor, böyle gitmemeli.

0

dünyanın sonu değil insanların sonu ne zaman.benim merak ettiğim şey bu.uzay kaç dünya barındırıyor bilmiyoruz.gezegenler arası iletişim hızla ilerlerken yolculuklarda başlayacaktır.bilim kurgu aslında topluma gelecekle ilgili alıştırma aşamasıdır.kaosu önlemek adına yapılan çalışmalardır.bence dünyanın sonu yaklaşıyor ve evrende başka gezegenler tespit edilip kolonileşme hareketleri başladı

0

bunu allahtan başka hiç kimse bilemez.her ne kadar ölücek olsakta yaşamak güzel.

0

dünyanın sonu dünyadaki kaynaklar bittiği zaman gelecek dünya nufusu her geçen gün artıyor bu insanlık için daha fazla kaynağa ihtiyaç olduğunu gösteriyor.zamanı gelecek günümüzdeki petrol için oynanan oyunlar su kaynakları için yapılacak.

1

bilmiyorum ki; bugün bir haber sitesinde vardı. bir matematik öğretmeni hatta istifasını vermiş okula dilekçe yazıp. şunu yazmış. allah tarafından bana bildirildi. 12 kasım günü "bu ayı kast ederek" kıyamet kopacak. o yüzden dünya telaşlarına gerek yok.. :) bir an güldüm acı şekilde, kafayı yedi insanlarımızda diye düşündüm.. artık bilmem sizde sormuşsunuz ama, ben adamın yalancısıyım.. 12 kasım diyor.. :)

0

bu sorunun cevabını bilmek kesinlikle imkansızdır.hz.muhammed(s.as.) bile bu konuda kesin bir şey söylememiştir.fakat yaşadığı dönemde sahabeye ahiretin yakın olduğunu söylemiştir.yasadiğı dönem üzerinde kaç asır geçti belki kıyamet bulunduğumuz zaman içerisinde olacak belki bir on beş asır daha bekleyeceğiz.kim bilir.bu sorunun cevabını sadece allah bilir.

1

dünyanın sonu kıyametin gelmesiyle son vericektir.fakat ne zaman dünyanın sonu geliceğini kimse bilemez.

1

islami açıdan bakarsak bunu yaratıcı dışında ki birilerinin bilmesi mümkün değildir onun dışında ki dünyanın sonu kelimesini çektiğimiz yere göre bu konu hakkında ki görüşler değişir

1

dünyanın son ne zaman geleceği belli değildir dünya ya işiniz ne olacak o zaman belli değildir her şey olabilir

2

dünyanın sonu gelmeyecek. biz öleceğiz ve bizim sonumuz gelecek dünyanın sonu yaşayanların derdi.

1

dünyanın sonunun gelmesini kimse bilemez.dünya sona ericeği zaman hiç bir şey kalmıcaktır.her şey yok olucak insanlık biticek.

1

dünya’nın sonunu herkes merak etmiştir.ve bu konuda çeşitli araştırmalar sonucunda edindiğim bilgilere göre dünya’nın en fazla 200 yıllık bir ömrü kalmıştır.ve bu kıyamet günü olacaktır ve güneş parçalanıp her taraf yerle bir olacak.

1

dünyanın sonu yavaş yavaş geliyordu ama bence artık hızlanmaya başladı 2060 yıllarına kadar bu dünyayı daga yaşanmaz bir hale getirecek insan oğlu zaten ister istemez dünyanın sonu gelmiş olacak

1

tahmini verilere göre insanlığın sonu 2050 yılında gelecek. zaten o zamana kadar da insanlar dünyayı yaşanılmaz bir yer haline getirir.