0

iqos yani elektronik sigaranın zararları ve yararları nelerdir. geleneksel sigara ile elektronik sigara arasındaki fark şudur. geleneksel sigara yanıcıdır. bu yanma sonucu zararlı ürünler açığa çıkmaktadır. elektronik sigara nasıl çalışır. içinde bir batarya ve ısıtıcı olur. içimize çekince bir motor çalışır ve likit denilen depodaki malzemeler çalışır ve ağzımıza gelir. içinde nikotin vardır tabiki. ayrıca gliserin de bulunmaktadır. tatlandırıcıda bulunmaktadır. dört yüze yakın elektronik sigara çeşidi vardır. elektronik sigarada masum değildir. içinde pek çok kimyasal malzeme bulunmaktadır ve yandıkça açığa çıkar ve içinde 144 madde bulunmaktadır. ve geleneksel sigaradan farkı yanıcı olmamasıdır. elektronik sigaranın nikotin oranı düşük olduğu için sigarayı bıraktırma oranı daha fazladır. aerosalden geriye kalan kimyasal maddeler ağzımızda kalmaktadır elektronik sigara kullanıldığı zaman. sigarayı bırakmak isteyenler için ideal bir yol gibi gözüksede elektronik sigaranın beyne zarar veren bir madde içerdiği tespit edilmiştir ve keyif amaçlı kullanılmasına rağmen içinde sadece su olduğu düşünülsede 10 defa çekilen elektronik sigara kalp hastalıklarına yol açmaktadır. aromalı elektronik sigaralar ise ağızda tat bıraktığı için içilmeyen teşvik etmektedir. propilen, glokil gibi pek çok kimyasal ürünleri meyve ile karıştırıp cazip hale getirilmektedir. içinde çok fazla kimyasal bulunmaktadır ve yapılan araştırmada geleneksel sigara kullanan ve elektronik sigara kullanan kişilerin tahlillerinde nikotin rastlanılmıştır.

0

sigarayı bırakmak isteyenler elektronik sigaralar yönelmeye başlayınca, philips morris iqos sigarasını satışa çıkarmıştır. şu anda türkiye de satışı yoktur. içerisinde linyit yoktur. dumanı yok denecek kadar azdır. kokusu da azdır. maliyeti de sigaraya göre daha ucuzdur. zararları ise, her iqos sigara 14 nefes çekmenizi sağlıyor dolayısıyla normal bir sigaradan pekte bir nefes farkı yok. elektronik sigaradan kullanımı daha kolay ancak el alışkanlığı yapabilir. insana normal sigara içme hissesi veriyor hani pek bir farkı olmuyor sigara ile arasında. buda bir tür alışkanlık olduğu içinsigara insan sağlığına ne kadar zararlı ise bu iqos da oldukça zararlı bşr maddedir. sonuçta buda alışkanlık yapabilir. kokusu ve dumanı ne akdar az olursa olsun netice de sigara gibi nefes çektiğiniz bir ürün. doğal oalrka sigara da nikotin ne kadar zarar veriyorsa bunda öyle bir şey olmasa bile çektiğiniz nefes te bir bağımlılık hissi yaratmaya sebep olabilir.

0

iqos buhar anlamına geliyor genelde cilt hastalıklarına kanserlerine kadar ilerleyen zararlı bir buhardır

1

iqus vzzararları saymakla bitmes insan vucudunda cilt kanserinden başlayarak çeşitli hastalıklara yol açabilir insanın yanında canlılarada büyük zarar verebilir kimyasal olduğu için doğada çozulmesi çok seneler alabilir ve iqus bitkilere verdiği zararlarla birçok tarlararı telef etmiş bir kimyasal ürünüdür ve budan yana birleşikek belirtiler boy gostere birleri ama bu durmun ine açısana bakacak olursak urgrundda bir llllllllezet vereerek oluşturabilecek etkenlere dayanaarak oluşturulur .bir kimyasalın birleşenine göre bu duruma gore izah edelebilir iqosun baş donemsinede neden olacak faktorlerden birtanesidir.

0

sigara neyse igos ta o dur kalbe ve akciğere zarar verir bir çok hastalığa davetiye çıkarır.sigara içmek ölümcül hastalıklara sebeb olur

0

iqos buhar anlamına gelir , cigerlerde kansere ve farklı hastalıklara neden olan bir parazitir , insan vücudunda buhar olarak hareket eder ve ınsanların kanser ve benzeri hastalıklar kapmasına neden olur bu nedenle iqoz cok tehlikeli bir hastalıktır
insanların buna cok dikat etmesi gerekir bu hastalık nedeniyle cok fazla kişi hayatını kaybetti .

0

iqos buhar olarak cigerlere gider buhar olarak giden dumanin cigerlere yapışıp kanser yapma ihtimali daha fazladır

0

kansere yol açabilir,solunum yetmezliği olur , ve kalp ve damar tıkanıklığı olabilir.

0

aynı sigara gibi kanser yapar, solunum yetmezliği ve kalp damar tıkanıklığına yol açar....

0

sigarayı bırakmak isteyenler elektronik sigaralara yönelmeye başlayınca philip morris tabiki boş boş durmadı ve iqos sigarasını satışa çıkardı.şu an türkiyede satışı bulunmamaktadır ama yakın zamanda başlayacak.özellikle buharlı elektronik sigarayı kullanmaya başlayanlar sigarayı bırakmaya başlayınca böyle bir cihaz philip morris için şart olmuştu.sigaraya hiç başlamamış biri iseniz bu tür ürünlere hiç bulaşmayın eğer sigara kullanıyor iseniz ve sigarayı bırakmak gibi bir niyetiniz var ise o zaman elektronik sigaralara yönelebilirsiniz.bazı bu tür ürünleri nargile içer gibi düşünüp kullanmaya başlıyor fakat alışkanlık oluyor.bundan dolayı eğer sigara alışkanlığınız yok ise bu tür ürünlere asla kesinlikle bulaşmayınız.elektronik sigaralar hakkında ne yazık ki bilimsel araştırmalar yeterli değil.özellikle uzun kullanımda vereceği zararlar ile hiç bir bilgi yoktur.bu yüzden bu tür ürünleri yanlızca bırakma amacıyla çok kısa süreli kullanmanızı öneririm.sigarayı bırakıp bu tür ürünlere alışır iseniz size hiç bir faydası bulunmaz

iquos sigarasını diğer elektronik sigaralardan ayıran özellikler:

- likit yoktur.tütün kullanılmaktadır.
- dumanı yok denecek derecede azdır.
- kokusu yok denecek kadar azdır.
- maliyeti sigaraya göre daha azdır.

0

iqos bildiğin elektronik sigara koku hariç bilinen sigaradır kanser solunum yetmezliği felan

0

hayatımda böyle bir şey duymadım. igos italya ve japonya’da satışa çıkarılan bir sigaradır. normal bir sigara bir elektronik sigaralardandır. solunum yetmezliği kanser gibi ciddi hastalıklara yol açar.ülkemizde de değişik firmalar tarafından üretimi yapılmaktadır. sigaradan daha da zararlıdır igosa göre sigara için demiyorum oda zararlı dır.

0

iqos'un zararları kesinlikle sigaradan kaynaklanmaktadır. işte bu yüzden sigara içmenin tehlikeli olduğu söylenir. sigaradan bulaşmaktadır. ve insanı ölüme doğru götürmektedir.

0

philips morris international ın japonya ve italyada satışa çıkardığı sigara sektöründe yeni bir devir başlatacak elektronik platformun markası . sigaranın ihtiva ettiği zararlı maddelerin önemli bir kısmının tütünün yanmasıyla oluştuğunu düşünerek ,igosun sigarayı yakmadan ısıtılmasıyla hem ihtiyaç duyulan nikotin in tamamı alınıyor hemde karbonmonoksit zifir gibi maddelerde ciddi azalmalar meydana geliyor .üstelik elektronik sigaralar gibi nikotini kimyasallardan elde etmek yerine ,bildiğiniz tütünden almamızı sağlıyor.neredeyse hiç koku bırakmaması ve kül diye bir olgunun olmamasıda cabası.

0

igosun zararı normal sigaradan daha zararlıdır. çünkü bu elektornik yani bataryala çalısan bir elektronik üründür. içinde nikotin barindirir. ve aynı zamanda patlma olasilığı cok yüksek bir alettir. içinde radyasyon bulunabileceğini unutmamak gerekir. bu elektronik sigara sadece buharla çalışır gibi görünür. aslında igosun yapılma sebebi insanlari tütün mamullerinden uzak tutmaktır. fakat şimdiki insanlar keyif yapmak için kullanıyorlar.

0

ısıtılmış tutun diye biliyorum knk ben....

0

iqus bir tütün ısıtma aleti olup zağlıga zararlı olabilir

0

tütün ısıtma cihazı olan igos malbora üreten sigara firmasının ürettiği bir araçtır. bu aletle tütün içmek daha az zarar veriyormuş. tabi bu onların yaptığı açıklamaya bağlı olarak söylenilen bir şeydir. bu durumu açıklayan somut bir bilimsel bilgi yoktur. şu an yaklaşık 30 ülkede satışa sunulmuştur. sadece malboros sigaraları ürünleri ile çalışan bu cihaz sigaranın tadını değiştirmemiştir. hatta daha yoğun tat aldığını söyleyen kişiler olmuştur.

1

iqos yeni nesil sigara ya da dumansız sigara adı ile alınmış ısıtılmış tütün olarak piyasaya sürülmüştür. bu tür ürünlerin tütün mamülleri kategorisinde olmaması için çalışmalar sürüyor. ayrıca yasa tasarısında dumansız sigaraya izin çıkması sigara ve tütün ürünlerine karşı çıkıp mücadele eden kurumlarca tepkiye neden olmuştur. bu yeni ürün için sigara endüstrisi de zararı azaltılmış tarzında bir açıklama yapmıştır.bu ürünlerin içerisindeki tütünün yakılmadan sadece ısıtılarak kullanılmasından dolayı daha az zarar verdiği ve daha az öldürücü olduğu iddia edilen bir konu. görünümü sigaraya benzeyen bu ürünler tütünü yakmadan 350 derecede ısıtıyor. aslında bağımlılığın esas maddesi nikotin maddesi. ve nikotinin güvenli bir dozu bulunmadığından bu ürüne de güvenli demek çokta doğru sayılmaz.evet ürün mantığına göre içerisindeki tütün yanmıyor sadece ısınıyor bu yüzden de dışarıya duman vermiyor ancak içen kişi yine vücuduna nikotin alıyor.yapılan araştırmalara göre ise nikotinin yanarak ısıtılarak fark etmez ne türlü olursa olsun vücuda alınması bağımlılık etkisi yaratan bir şey.ısıtılarak ciğerlere çekildi diye nikotinin bağımlılık yapan etkisi ve zararları azalmıyor. bu yüzden bu ürünlerin güvenilir olduğunu ve sağlığa daha az zarar verdiğine inanmıyorum.sigarada bulunan nikotin ne kadar zarar veriyorsa buda vücuda aynı derecede zarar veriyor. o yüzden iqosun zararları sigaranın ki ile aynıdır.

0

cevap yazanlardan ne oldugunu ogreneyim dedim. elektronik sigara markasiymis